Richtige Ernährung

Zijn Oreo koekjes halal of haram?

Zijn Oreo koekjes halal of haram? Het is de meest onderzochte vraag van de afgelopen uren, aangezien het nieuws zich verspreidde op sociale media en platforms over Oreo-koekjes en dat het ingrediënten bevat die moslims niet mogen eten en die in strijd zijn met de islamitische wet, wat grote paniek en angst veroorzaakte onder mensen, en het is vermeldenswaard dat Oreo-koekjes worden geproduceerd door Mondelez Company, dat deelneemt aan de uitgifte van veel geparfumeerde producten op de markt, zoals Cadbury, Trident, Talk-koekjes en andere.

Is oreo halal

Oreo-koekjes worden beschouwd als een van de internationale producten die in alle delen van het land worden geproduceerd, en er zijn veel vormen ervan met veel smaken en smaken. Het is ook geliefd bij kinderen en volwassenen, waardoor het wordt gebruikt bij het maken van cakes en sappen en er worden veel snoepjes van gemaakt.

En wat werd opgeworpen over een vraag Zijn Oreo Biscuits Halal of Haram? En de twijfels van mensen over het product, zo lijkt het allemaal Valse geruchten En ik zal Begrip, Toen de officiële woordvoerder van Mondelez International naar buiten kwam om de controverse over deze kwestie op te lossen, zei hij dat elk product wordt vervaardigd volgens het land waarin het wordt verkocht.

Zoals gemeld door het bedrijf dat het product in Amerika en Canada Alleen valt het niet onder de normen van Halal en Haram, en misschien was dat wel de bedoeling van de reactie van het bedrijf op een van de operaties die via Twitter naar het product vroegen.

Het grootste bewijs dat Oreo niet verboden is, is dat het wordt verspreid in het Koninkrijk Saoedi-Arabië, dat voorzichtig is met de specificaties van eten en drinken, aangezien het het grootste islamitische land is dat van toepassing is Islamitische wet En het neemt de Heilige Koran als zijn grondwet, dus er is geen reden tot zorgen en paniek, aangezien het product onderworpen is aan alle lokale wetten en specificaties.

Zie ook: dessertbekers maken

Bevat oreo varkensvet

Een van de veelgestelde vragen over Oreo-koekjes is of Oreo varkensvet bevat. De fabrikant antwoordde dat Oreo, verkrijgbaar in Arabische landen, onderworpen is aan de normen die specifiek zijn voor elk land.

Gebruikers moeten hier ook zeker van zijn door te lezen normen en specificaties De ingrediënten op elke verpakking zijn van de buitenkant.

Het bedrijf verklaarde ook dat alleen Oreo-koekjes die in Canada en Amerika worden gevonden een percentage varkensvet bevatten, en dit staat ook op de verpakkingen, aangezien het niet in tegenspraak is met hun cultuur of voedingsgewoonten die het eten van varkensvlees en varkensvet zonder problemen analyseren.

Heeft oreo alcohol

Zijn Oreo-koekjes halal of verboden na het antwoord op de vraag? Volgens wat de officiële woordvoerder van het bedrijf Oreo heeft verklaard, bevatten de koekjes die in Europese landen worden geproduceerd een zeer klein percentage alcohol, dat vervluchtigt zodra het in de ingrediënten wordt gedaan.

Daarom staat het niet op het product, omdat het een bestudeerd en nauwkeurig percentage is en geen enkel effect heeft Gebruik niet In producten gemaakt in de Arabische landen en vervangen door vanillepoeder.

Oreo-ingrediënten

Natuurlijk is er grote bezorgdheid geweest over Oreo-koekjes, en mensen zijn in paniek geraakt en bang dat het product verboden is en niet in overeenstemming met de islamitische wet, dus er zijn veel vragen over de ingrediënten van het product en een onderzoek naar elk onderdeel en de legaliteit ervan, en de ingrediënten zijn vertegenwoordigd in:

 • Tarwe meel
 • ammoniumcarbonaat
 • kaliumcarbonaat
 • Natriumcarbonaat
 • Soja lecithine emulgator
 • het zout
 • cacaopoeder
 • palmolie
 • Suiker
 • tarwezetmeel
 • Zuurteregelaar natriumhydroxide
 • vanille poeder
 • fructose
 • glucose

Mis ook niet: Hoe warme chocolademelk te maken

Hiermee hebben we de meest gestelde vraag op social media en zoekmachines beantwoord Zijn Oreo koekjes halal of haram?

Door onderzoek en onderzoek achter de informatie werd duidelijk dat het slechts geruchten zijn en dat het product wordt gepresenteerd volgens de specificaties en lokale normen van het land waarin het wordt geproduceerd, zoals miljoenen buitenlandse producten die op de Arabische markten worden aangeboden.

Veel Gestelde Vragen

 • Wat zijn de bijwerkingen van Oreo?

  Oreo-koekjes zijn, net als andere voedingsproducten die door bedrijven worden geproduceerd, schadelijk omdat ze palmolie en industriële materialen bevatten, en sommigen beweren dat het verslaving veroorzaakt omdat het alcohol bevat, maar dit is niet bewezen binnen of buiten de Arabische wereld.

de recensent

 1. ↑ https://www.mondelezinternational.com/Our-Brands
 2. ↑ https://www.halaltimes.com/are-oreo-biscuits-halal/
 3. ↑ https://www.woolworths.com.au/shop/productdetails/446863/oreo-cookie-original
Previous post
In een medisch precedent: een revolutionaire behandeling voor de ziekte van Alzheimer?!
Next post
De voor- en nadelen van het eten van kippenpoten