Babys

Waterbronnen voor kinderen: de belangrijkste informatie

Het volgende is de belangrijkste informatie met betrekking tot waterbronnen voor kinderen:

Waterbronnen voor kinderen: toegestaan

Hieronder volgen de belangrijkste bronnen van water voor kinderen, met de belangrijkste informatie over elk van hen:

1. Flessenwater

Bij het kiezen van flessenwater vanwege het ontbreken van andere waterbronnen, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat het flessenwater bedoeld is voor kinderen of aan kinderen kan worden gegeven.

Flessenwater wordt niet als steriel beschouwd, dus het wordt aanbevolen om het water eerst te koken om ervoor te zorgen dat het water gesteriliseerd is voordat het aan het kind wordt gegeven om te drinken of om flesvoeding te bereiden.

2. Kraanwater

Kan kraanwater worden gebruikt als waterbron voor kinderen? Kraanwater kan worden gebruikt als u zeker weet dat het steriel is, maar het wordt aanbevolen om het water ook te koken om er zeker van te zijn dat er geen ziektekiemen of onzuiverheden zijn.

Waterbronnen voor kinderen: verboden

Bronwater kan verontreinigd zijn met giftige stoffen die het gevolg zijn van het vuil in de putten, planten of het omringende water, dus het wordt aangeraden om het gebruik van bronwater voor kinderen te vermijden.

Het is niet met zekerheid te zeggen of bronwater veilig is voor kinderen, daarom wordt geadviseerd om het helemaal niet te gebruiken.

Kraanwater en fluoride

De mogelijkheid om kraanwater voor kinderen te gebruiken, hangt af van het land waar u woont, aangezien sommige landen, zoals de Verenigde Staten van Amerika, fluor aan het water toevoegen om gevallen van tandbederf in de samenleving te verminderen.

Fluoride is niet schadelijk, maar het constante gebruik van kraanwater dat fluor bevat, kan een verhoging van het fluoridegehalte in het lichaam van het kind veroorzaken.

Het is niet mogelijk om fluor kwijt te raken door kokend water of een huishoudelijk waterfilter te gebruiken, dus het is aan te raden om niet constant leidingwater te gebruiken dat fluor bevat, maar dit af te wisselen met het gebruik van flessenwater met weinig fluor.

Op de waterverpakking zijn verschillende zinnen te zien om te weten of het water fluorarm is, zoals: gezuiverd water of zuiver water (gedemineraliseerd, gezuiverd, gedestilleerd, gedeïoniseerd). Het is ook mogelijk om kinderwaterflessen aan te schaffen die kant-en-klaar gebruikt kunnen worden voor het bereiden van zuigelingenvoeding.

Het is raadzaam om de arts die de toestand van het kind opvolgt op de hoogte te stellen van de waterbronnen die u voor het kind gebruikt, zodat het kind bij langdurig gebruik van zuiver water kan worden blootgesteld aan een tekort aan mineralen.

Het is vermeldenswaard dat de arts kan adviseren om het kind voedingssupplementen te geven die fluor bevatten wanneer hij de leeftijd van zes maanden bereikt, vooral in het geval van het gebruik van water met een laag fluoridegehalte.

Wanneer moet het water gekookt worden?

Vaak zeggen alle formule-melkcontainers dat water moet worden gekookt voordat het wordt gebruikt om melk te bereiden, of sommigen van hen schrijven dat u uw arts moet vragen of water al dan niet moet worden gekookt voordat het wordt gebruikt om melk te bereiden.

Het wordt aanbevolen om het water te koken als u niet zeker bent van de veiligheid van het water voor kinderen, dus het wordt aanbevolen om het water een minuut te koken en het dan 30 minuten te laten staan ​​voordat u het gebruikt.

Het is vermeldenswaard dat kokend water niet helpt om chemicaliën kwijt te raken, maar wel om ziektekiemen, onzuiverheden en bacteriën te verwijderen.

Is het aan te raden om pasgeborenen water te geven?

Het wordt niet aanbevolen om pasgeboren baby’s water te geven, aangezien baby’s hun water uit moedermelk en flesvoeding halen.

Het is vermeldenswaard dat het wordt aanbevolen om water in het dieet van het kind te introduceren wanneer ze vast voedsel gaan eten.

Previous post
Video: Bevalling begeleiden
Next post
Spraakherhaling bij kinderen – Web Medicine