Richtige Ernährung

Wat is het verschil tussen asafoetida en mirre

Wat is het verschil tussen asafoetida en mirre? Onder de vragen die vaak worden gesteld, vanwege de grote gelijkenis tussen asafoetida-poeder en mirre, die voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder medicinale of als specerijen in voedsel, en zowel asafoetida als mirre hebben veel voordelen voor het lichaam als ze op de juiste manier worden gebruikt.

Het verschil tussen asafoetida en mirre

Veel mensen verwarren de zaak met de sterke gelijkenis tussen asafoetida en mirre, omdat sommige mensen denken dat ze hetzelfde zijn, maar in feite zijn asafoetida en mirre van verschillende planten ondanks de grote gelijkenis tussen hen in de samenstelling.

Asafoetida wordt gewonnen uit de wortels van een plant die bekend staat als Ferula foetida Van de parapluplantenfamilie, terwijl mirre wordt gewonnen uit de stammen en takken van een boom genaamd vlierbes met de wetenschappelijke naam commiphora molmol.

Men kan aannemen dat beide stoffen een vergelijkbare chemische samenstelling hebben, met name vluchtige oliën, hars en gom, maar er zijn enkele zwavelhoudende stoffen in de samenstelling van asafoetida, waardoor het medische gebruik ervan bij de behandeling van ziekten voor mensen beetje bij beetje afnam en het gebruik ervan is beperkt tot diergeneeskunde, te vervangen door bitter, dat geen stoffen bevat. Schadelijk omdat het veel wordt gebruikt bij de vervaardiging van medicijnen voor mensen.

Wat is asafoetida?

Asafoetida of wat wetenschappelijk bekend staat als Ferula asafetida is Gedroogde kauwgom is geel Van de wortels van de corolla-boom of al-Kalakh, een natuurlijk gedroogde stengel onder de zon en vervolgens vermalen tot een grof poeder.

Asafoetida wordt gebruikt als specerij in gerechten om gerechten een kenmerkende smaak te geven. Het wordt ook gebruikt voor medicinale doeleinden. Het wordt veel aangetroffen in zijn geboorteland, Iran en Afghanistan, en wordt veel gebruikt in India. Het wordt gekenmerkt door een sterke, onaangename geur die verdwijnt bij het koken of minder intens wordt.

Asafoetida helpt de spijsvertering te verbeteren, winderigheid te verminderen, bronchitis en nierstenen te behandelen, en het werd in de Middeleeuwen veel gebruikt om ziekten te behandelen.

Asafoetida voordelen

Deze wortels bevatten veel voordelen voor het menselijk lichaam, waaronder:

 • Geweldige bron van antioxidanten: Asafoetida bevat verbindingen zoals flavonoïde tannines die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen en hun gevolgen, wat werkt om te beschermen tegen soorten kanker, infecties en ziekten, waaronder hartaandoeningen en diabetes.
 • Behandeling van spijsverteringsproblemen: Asafoetida werkt om het lichaam te bevrijden van het probleem van indigestie, om gassen en een opgeblazen gevoel kwijt te raken en om de werking van de darmen te verbeteren. Het verbetert ook het werk van spijsverteringsenzymen en de afscheiding van galsap voor een betere vertering van vetten.
 • Prikkelbare darmsyndroom: De patiënt met het prikkelbare darm syndroom voelt pijn in de buik en het bekken met ophoping van gassen in de buik. Asafoetida helpt bij het oplossen van prikkelbare darmproblemen, en het kan worden gebruikt in plaats van knoflook en uien in voedsel omdat het dezelfde smaak geeft zonder een opgeblazen gevoel en niet de twee suikergroepen bevat die indigestie veroorzaken.
 • Antibioticum, viraal en schimmelwerend dankzij het effect op ziektekiemen, schimmels, microben en parasieten die infecties en ziekten veroorzaken.
 • Verlaging van de bloeddruk dankzij het effect op de bloedvaten.
 • Voorkomen van de verspreiding van kanker, met name leverkanker en borstkanker.
 • De gezondheid van de hersenen behouden, het geheugen nieuw leven inblazen en neuronale ziekten voorkomen.
 • Astmasymptomen verlichten door spasmen van gladde spieren in de luchtwegen te verlichten.
 • Helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en de snelheid van insulinesecretie aan te passen.

Hoe asafoetida te gebruiken

Asafoetida kan worden gevonden in de vorm van poeder of capsules met een concentratie van 250 mg, die wordt ingenomen met een snelheid van twee tabletten per dag. Asafoetida-poeder wordt al sinds de oudheid in de keuken gebruikt en wordt als volgt gebruikt:

 • Asafoetida toevoegen aan rijst of tarwe voor mensen die niet gevoelig zijn voor gluten.
 • Asafoetida kan aan olie of vet worden toegevoegd om de penetrante geur te verminderen.
 • Het gebruik van asafoetida in gerechten zoals soep of vlees en groenten, samen met andere kruiden.

Asafoetida-bijwerkingen

Asafoetida veroorzaakt schade en bijwerkingen bij langdurig gebruik in grote hoeveelheden, waaronder:

 • Maagdarmstelselaandoeningen zoals diarree, winderigheid en maagkrampen.
 • Verhoogd gevoel van angst.
 • hoofdpijn.
 • Ziek voelen.
 • Een allergie en huiduitslag die constante jeuk veroorzaken.
 • Hypotensie, vooral bij hypertensieve patiënten die antihypertensiva gebruiken.
 • Niet veilig voor borstvoeding en zwangere vrouwen.

Lees ook: Verhogen dadels de bloedsuikerspiegel? En wat zijn de gezondheidsvoordelen

Veel gebruikers van kruiden en alternatieve geneeswijzen zijn op zoek naar wat het verschil is tussen asafoetida en mirre, vanwege de gelijkenis van de samenstelling van elk van de twee stoffen die worden gebruikt bij de vervaardiging van geneesmiddelen, behalve dat de neiging groter is geworden voor mirre omdat het geen schadelijke zwavel bevat, in tegenstelling tot asafoetida.

We hebben je de belangrijkste informatie gegeven over wat het verschil is tussen asafoetida en bitter. We hopen dat we u van dienst zijn geweest. Neem contact met ons op via de reacties onder het artikel en deze wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Veel Gestelde Vragen

 • Is bitter hetzelfde als asafoetida?

  Nee, mirre verschilt van asafoetida in type en geslacht van de plant

 • Wat is asafoetida in Egypte?

  Het is latex kauwgom

Previous post
Finanzinvestoren greifen nach Arztpraxen in Berlin
Next post
Zu Gast bei der schlechtesten Mannschaft Deutschlands