Schwangerschaft

Wanneer wordt zwangerschap buiten de baarmoeder ontdekt?

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is een medische aandoening die dringende medische interventie vereist, maar wanneer wordt een buitenbaarmoederlijke zwangerschap ontdekt? En hoe zwangerschap buiten de baarmoeder te detecteren?

Wanneer wordt zwangerschap buiten de baarmoeder ontdekt?

Er zijn veel vragen over buitenbaarmoederlijke zwangerschap, waarvan de belangrijkste is wanneer een buitenbaarmoederlijke zwangerschap wordt ontdekt? Het antwoord is dat een buitenbaarmoederlijke zwangerschap meestal heel vroeg in de zwangerschap wordt ontdekt, aangezien de meeste buitenbaarmoederlijke zwangerschappen worden ontdekt tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap en meestal worden ontdekt tegen de achtste week van de zwangerschap.

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap wordt meestal gedetecteerd door een routinematige echografie.

Hoe een buitenbaarmoederlijke zwangerschap op te sporen?

Nadat u weet wanneer een buitenbaarmoederlijke zwangerschap wordt gedetecteerd, is het noodzakelijk om te weten hoe een buitenbaarmoederlijke zwangerschap wordt gedetecteerd? Methoden voor het diagnosticeren van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

De arts zal in het begin verschillende tests bij u bestellen om het optreden van zwangerschap te bevestigen en vervolgens een buitenbaarmoederlijke zwangerschap detecteren als deze zich voordoet. De meest prominente van deze tests zijn:


  • Zwangerschapsbevestigingstesten

De arts kan u vragen om het humaan choriongonadotrofine (humaan choriongonadotrofine) via bloed te controleren om het optreden van zwangerschap te bevestigen, aangezien de niveaus van dit hormoon toenemen wanneer zwangerschap optreedt, kan de bloedtest verschillende keren worden herhaald voordat echografie wordt gebruikt om een ​​diagnose te stellen of sluit het optreden van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap uit

HCG kan ook nuttig zijn bij het identificeren van buitenbaarmoederlijke zwangerschappen die moeilijk te identificeren zijn met behulp van echografie, omdat de hormoonspiegels in de loop van de tijd langzamer stijgen en dalen in vergelijking met een normale zwangerschap.

Een urineonderzoek kan ook worden gedaan om zwangerschap te bevestigen.


  • Echografisch onderzoek

Echografie wordt meestal gebruikt tijdens de zwangerschap, omdat het echografisch onderzoek helpt bij het bepalen van de implantatieplaats van de bevruchte eicel.

In het geval dat een buitenbaarmoederlijke zwangerschap wordt bevestigd en de plaats van implantatie van de bevruchte eicel wordt bepaald, zal de arts een behandelplan opstellen om complicaties te voorkomen die ernstig kunnen zijn.

Laparoscopie wordt uitgevoerd als het moeilijk is om het al dan niet optreden van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap vast te stellen, of als de locatie van de zwangerschap niet bekend is, waarbij de endoscopie wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie, waarbij een incisie wordt gemaakt in de buik en een buisvormige endoscoop wordt ingebracht, die helpt om de baarmoeder en mijn eileiders te onderzoeken.

In het geval dat een buitenbaarmoederlijke zwangerschap wordt ontdekt tijdens laparoscopie, kan de arts deze tijdens laparoscopie verwijderen met behulp van chirurgische hulpmiddelen om een ​​nieuwe operatie te voorkomen.

Symptomen helpen bij het opsporen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap komt het vaakst voor tijdens de eerste weken van de zwangerschap en het is waarschijnlijk dat er in het begin geen symptomen of problemen zullen zijn.

Sommige symptomen en tekenen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kunnen echter vroeg optreden, wat helpt om een ​​buitenbaarmoederlijke zwangerschap op te sporen. De meest prominente van deze symptomen zijn:

  • Vaginale bloeding gepaard met pijn in het bekkengebied.
  • Aandoeningen van maag en slokdarm.
  • Ernstige buikkrampen.
  • Pijn aan één kant van het lichaam.
  • Duizeligheid of algemene zwakte in het lichaam.
  • Schouder- of nekpijn.
  • Pijn in het rectum.
  • Een breuk of barsten van de eileider, wat leidt tot ernstige pijn die gepaard kan gaan met ernstige bloedingen.

Zorg ervoor dat u dringende medische hulp krijgt als u een van de bovenstaande symptomen opmerkt

Previous post
Hoe om te gaan met een agressief kind op de leeftijd van twee jaar
Next post
Symptomen van stille epilepsie bij kinderen