Schwangerschaft

Wanneer komt zwangerschapsafscheiding naar beneden? Geneeskunde Web

Veel fysieke veranderingen vinden plaats tijdens de zwangerschap, zoals: verandering van de grootte van de borsten, verandering van de grootte van de voeten of uitpuilende aderen, en de zwangere vrouw kan andere onverwachte veranderingen opmerken, zoals een toename van vaginale afscheiding, maar wanneer afscheidingen uitkomen? Dit is wat we in het volgende artikel zullen bespreken:

Wanneer komt zwangerschapsafscheiding naar beneden?

Vaginale afscheiding is iets normaals waar elke vrouw mee te maken kan krijgen, aangezien de aanwezigheid van secreties een teken kan zijn van verschillende dingen, waaronder de volgende: de naderende menstruatie, urineweginfectie en het niveau van hydratatie in het gebied.

In andere gevallen kunnen secreties een teken van zwangerschap zijn, dus wanneer komen zwangerschapssecreties naar buiten? Het antwoord op deze vraag is dat de afname van zwangerschapssecreties verband houdt met het optreden van hormonale veranderingen in het begin van de zwangerschap, dat wil zeggen dat het kan beginnen binnen één tot twee weken na de bevruchting van de eicel, en dit kan zelfs zijn voordat u uw eicel mist. periode.

Met het verstrijken van de tijd, dat wil zeggen tijdens de zwangerschap, zullen deze secreties duidelijker en intenser worden aan het einde van de zwangerschap, aangezien de zwangere vrouw kan merken dat de secreties van de afgelopen weken dunne lijntjes slijm kunnen bevatten, vergezeld van dunne lijntjes slijmvlies. bloed. Een indicatie van de naderende bevalling.

De reden voor de afdaling van zwangerschapsafscheidingen

Na het beantwoorden van de vraag, wanneer komt de zwangerschapsafscheiding naar beneden? We noemen u enkele van de redenen die tot het verschijnen ervan hebben geleid, aangezien het optreedt als gevolg van verschillende factoren, waaronder de volgende:

 1. Verhoogde oestrogeenspiegels en verhoogde bloedstroomsnelheden in de eerste maanden van de zwangerschap.
 2. Veranderingen in de aard van de baarmoederhals en de wanden van de vagina, naarmate ze zachter worden, wat het lichaam stimuleert om meer vaginale afscheiding te produceren om infectie te voorkomen.
 3. De druk van het foetale hoofd op de baarmoederhals tegen het einde van de zwangerschap kan de afscheiding verhogen.

Zorgen zwangerschapsafscheidingen voor zorgen?

Gezonde zwangerschapsafscheidingen die geen reden tot zorg zijn, worden gekenmerkt door de volgende kenmerken:

 • dunne afscheidingen.
 • De secreties zijn kleurloos of melkwit.
 • Het heeft geen geur.

Terwijl de secreties die een bezoek aan de medische zorgverlener vereisen, wat een indicatie kan zijn van een infectie, worden gekenmerkt door het volgende:

 • De afscheiding heeft een vieze of vreemde geur.
 • De kleur van de secreties is geel of groen.
 • jeuk in het gebied
 • Aanwezigheid van ontsteking rond de vagina.
 • Pijn bij het plassen.

Wetende dat vaginale bloedingen tijdens de zwangerschap onmiddellijke medische hulp vereisen.

Tips voor het behoud van vaginale gezondheid tijdens de zwangerschap

Tips voor het behoud van vaginale gezondheid tijdens de zwangerschap zijn onder andere:

 • Vermijd het gebruik van tampons tijdens de zwangerschap.
 • Draag dagelijks maandverband om overtollige secreties te absorberen.
 • Gebruik ongeparfumeerde reinigings- en persoonlijke verzorgingsproducten, inclusief ongeparfumeerd toiletpapier en zeep.
 • Veeg het genitale gebied voorzichtig van voren naar achteren af ​​na het urineren of stoelgang.
 • Droog het genitale gebied goed af na het douchen of na het zwemmen.
 • Het dragen van ondergoed met een stof die lucht in het gebied laat komen.
 • Vermijd het dragen van strakke kleding zoals strakke jeans of panty’s, omdat dit het risico op infectie in de vagina kan vergroten.
 • Volg een uitgebalanceerd en gezond dieet en vermijd overmatige inname van suiker, omdat dit de kans op schimmelinfecties kan vergroten.
 • Experimenteer met voedingsmiddelen of supplementen die nuttige bacteriën bevatten om het risico op bacteriële onevenwichtigheden in het vaginale gebied te verminderen.
Previous post
Laat daarom uw kind water uit de kraan drinken!
Next post
Babygassen in de eerste maand