Babys

Voedingsmiddelen die geen babygas veroorzaken

De blootstelling van baby’s aan gassen is geen ernstige zaak, dus het is belangrijk om de reden hierachter te kennen en eraan te werken om dit op te lossen of te vermijden. Het dieet van de moeder kan de reden zijn, dus wat zijn de voedingsmiddelen die geen gassen bij de baby veroorzaken? Welke voedingsmiddelen moeten worden vermeden?

Voedingsmiddelen die geen babygas veroorzaken

Het kind dat zich alleen met melk voedt en lijdt aan stoornissen in het spijsverteringsstelsel, kan invloed hebben op het voedsel van de moeder, is degene die hem beïnvloedt en gassen veroorzaakt, en hiervoor moet de moeder letten op wat ze eet, en hier leggen we uit aan u de groep voedingsmiddelen die de moeder kan eten, zodat het geen gassen veroorzaakt bij de baby of kan helpen bij het verlichten van gas en een opgeblazen gevoel:

 • dierlijke eiwitten: Ze bevatten niet de koolhydraten die door de darmbacteriën worden opgenomen en gasvorming veroorzaken.
 • Groenten: Ze bevatten weinig koolhydraten, zoals tomaten, rapen en sla.
 • Enkele soorten fruit: Waar fruit over het algemeen koolhydraten bevat die het lichaam kan verteren zonder gassen te veroorzaken, zoals: bessen, bramen en ananas, zijn het voedingsmiddelen die geen gassen veroorzaken bij het kind.

Voedingsmiddelen die babygas veroorzaken

Nadat we de voedingsmiddelen hebben uitgelegd die geen gassen bij de baby veroorzaken, noemen we de voedingsmiddelen die bij de baby gassen veroorzaken en die bij voorkeur door de moeder worden vermeden, als volgt:

 • Zuivelproducten, omdat ze eiwitten bevatten die allergieën kunnen veroorzaken bij het kind en de daaropvolgende koliek en gassen die in de moedermelk terechtkomen.
 • Voedingsmiddelen die cafeïne bevatten, zoals: koffie, thee, frisdrank en chocolade, naast sommige medicijnen die verkoudheid behandelen.
 • Kruidig ​​voedsel met een warme smaak, omdat dit irritatie en gevoeligheid bij het kind kan veroorzaken.
 • Noten zoals: amandelen, cashewnoten en pinda’s.
 • Granen zoals: sojabonen, pinda’s, tarwe en maïs.
 • Sommige soorten groenten, zoals: broccoli, artisjokken, asperges, komkommers, kool, groene pepers en uien.
 • Sommige soorten fruit, zoals: abrikozen, peren, perziken, bananen en watermeloenen.
 • Gefrituurd en vet voedsel.

Hoe weet de moeder dat haar eten de oorzaak is van de gassen van het kind?

Het spijsverteringssysteem van het kind en zijn interactie met de vele soorten voedsel verschillen van kind tot kind, net zoals het verschilt van moeder tot moeder. Daarom kost het gewoonlijk moeite van de moeder om haar eten en de gezondheid van haar baby en de veranderingen die haar overkomen op te volgen.

Het verdient meestal de voorkeur dat de moeder de volgende stappen volgt wanneer haar baby last heeft van gasvorming om erachter te komen of haar eten de oorzaak is:

 1. Het observeren van de vormen en manifestaties van verandering bij het kind, zoals de aanwezigheid van gassen, koliek en gebrek aan comfort, en wanneer begonnen deze symptomen.
 2. Houd haar dieet in de gaten en of een van deze voedingsmiddelen het kind ongemak veroorzaakte.
 3. De aandacht van de moeder wanneer ze iets nieuws eet, of het de baby nu heeft beïnvloed of niet
 4. Raadpleeg een arts over wat er aan de hand is.

Belangrijke tips over gassen bij de baby

Nadat we voedingsmiddelen hebben genoemd die geen gassen veroorzaken bij de baby, geven we u enkele tips die u kunnen helpen als uw baby last heeft van gassen, als volgt:

 1. Sommige kinderen hebben last van allergieën voor bepaalde soorten voedsel, zoals: tarweproducten, omdat ze enkele symptomen vertonen, waaronder gasvorming, dus het is beter om daar aandacht aan te besteden.
 2. Het verdient de voorkeur dat de moeder een voedingsdeskundige bezoekt om een ​​gezond dieet voor haar baby te volgen.
 3. Het verdient de voorkeur om een ​​arts te raadplegen in het geval dat de moeder haar dieet verandert en geen verbetering in de gezondheid van haar baby opmerkt, en dit om de juistheid van de manier van borstvoeding te garanderen.
 4. Het verdient de voorkeur dat de moeder niet vergeet dat er andere oorzaken zijn van gassen dan haar voedsel, zoals: de manier van voeden en het inslikken van veel lucht door de baby.

Hoe behandel ik het probleem van gassen als mijn baby?

Hier is de juiste manier om het probleem van gassen bij het kind te behandelen, ongeacht de reden erachter, en de behandelingsmethode is als volgt:

 • Masseer de buik van de baby en wrijf zachtjes over zijn lichaam, waardoor de gassen naar buiten kunnen komen.
 • Leg de baby op zijn buik en begin zachtjes op hem te drukken om het gas eruit te krijgen.
 • Werk eraan om de baby direct na het voeden te laten boeren om de gassen kwijt te raken.
 • Gebruik anti-gasdruppels voor baby’s, omdat deze veilig voor hen kunnen worden gebruikt
 • Geef de baby borstvoeding voordat hij huilt en begint intens te huilen, hoe meer de baby bloedt, hoe meer lucht hij inslikt, waardoor hij gas krijgt.
 • Volg de juiste voedingsmethode, waarbij de baby meer rechtop staat om de grootst mogelijke hoeveelheid lucht die kan worden ingeslikt te verminderen.
Previous post
Oorzaken van buitenbaarmoederlijke zwangerschap – Web Medicine
Next post
Duur van de behandeling van een obsessief-compulsieve stoornis – Web Medicine