Psychische Gesundheit

Veroorzaakt het Prikkelbare Darm Syndroom angst en ongerustheid?

Het prikkelbare darm syndroom is een aandoening die de darmen aantast en de symptomen variëren van mild tot ernstig bij verschillende mensen, maar veroorzaakt het prikkelbare darm syndroom angst en ongerustheid?

Veroorzaakt het Prikkelbare Darm Syndroom angst en ongerustheid?

Artsen ontdekten dat angst en angst sterk verband houden met het prikkelbare darmsyndroom en symptomen van een spijsverteringsstoornis, dus misschien is dit het antwoord op de vraag: veroorzaakt het prikkelbare darmsyndroom angst en angst? Ze is ja.

Aangezien veel mensen met een eerdere diagnose van het prikkelbare darmsyndroom meer kans hebben om psychische aandoeningen zoals angst, angst en depressie te ontwikkelen naast een bipolaire stoornis, tijdens het eerste jaar van de diagnose van het prikkelbare darmsyndroom door de patiënt.

Hoewel deze kans geleidelijk afneemt, blijft hij ook na 5 jaar Prikkelbare Darm Syndroom kwetsbaar voor psychische aandoeningen.

Theorieën die angst en angst in verband brengen met het prikkelbare darm syndroom

Er zijn veel theorieën die de vraag beantwoorden: veroorzaakt het prikkelbaredarmsyndroom angst en ongerustheid? Welk verband tussen angst en het prikkelbaredarmsyndroom, en deze theorieën zijn de volgende:

 • Mensen met het prikkelbaredarmsyndroom zijn het meest gevoelig voor emotionele stoornissen en problemen, en sterke gevoelens zoals angst, verdriet en angst stimuleren de afscheiding van chemicaliën in de hersenen die pijncentra in de dikke darm stimuleren en irritatie veroorzaken.
 • Stress en angst stimuleren het immuunsysteem, dat negatief kan werken op coloncellen en deze kan aanvallen, waardoor het prikkelbaredarmsyndroom ontstaat.

Interpretatie van de neurale verbinding tussen de hersenen en de dikke darm

Er zijn zenuwimpulsen die de cellen van het prikkelbaredarmsyndroom verbinden met hersencellen, die door het hart en de longen gaan, omdat deze impulsen informatie overbrengen tussen de hersenen en de dikke darm, waardoor de gevoelens en stemming van een persoon worden beïnvloed.

Het is vermeldenswaard dat ook nuttige bacteriën in dit verband een belangrijke rol spelen en dat hun verstoring de hersenen negatief beïnvloedt. Interessant is dat sommige wetenschappers hebben ontdekt dat het gebruik van gunstige bacteriën, waarvan bekend is dat ze gunstig zijn voor de dikke darm, met antidepressiva, bijdraagt ​​aan de behandeling van depressie.

Tips om de effecten van het Prikkelbare Darm Syndroom te verminderen

Omdat stress en de dikke darm nauw met elkaar verbonden zijn, vermindert het verlichten van de ene zeker de andere, afhankelijk van het antwoord op de vraag: veroorzaakt het prikkelbaredarmsyndroom angst en angst?

Hier zijn onze beste tips om beide te verminderen:

1. Oefening

Alle soorten sporten, zoals hardlopen, wandelen en zwemmen, verlichten angst en stimuleren bovendien het werk van de dikke darm en de samentrekking ervan op natuurlijke wijze in plaats van de intense samentrekkingen ervan.

2. Oefen meditatie-oefeningen

Meditatie, ademhalingsoefeningen en yoga dragen bij aan de ontspanning van zowel het lichaam, inclusief de dikke darm, als de geest.

3. Slaap

Regelmatig en voldoende uren per dag slapen verbetert de stemming en vermindert stress.

4. Voedselkwaliteit verbeteren

Een gezond dieet verlicht pijn veroorzaakt door samentrekkingen van de dikke darm. Dit dieet is als volgt:

 • Blijf uit de buurt van voedsel dat samentrekkingen van de dikke darm irriteert.
 • Eet voldoende voedsel dat rijk is aan vezels.
 • Maak maaltijden kleiner om een ​​opgeblazen gevoel en gasvorming te voorkomen.
 • Drink gedurende de dag voldoende water.
 • Vermijd voedingsmiddelen en dranken die gassen bevatten die een opgeblazen gevoel veroorzaken, zoals alcohol en koolzuurhoudende dranken.
 • Let op voedselallergieën en vermijd deze voedingsmiddelen, zoals: gevoeligheid voor gluten en lactose.

Medische behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom

Artsen, na onderzoek van het antwoord op de vraag: „Veroorzaakt prikkelbare darmsyndroom angst en angst“, ontdekken dat sommige mensen met prikkelbare darmsyndroom verbeteren door veranderingen in levensstijl en voeding, terwijl anderen medische zorg en medicatie nodig hebben, en deze medicijnen zijn de volgende :

 • Probiotische bacteriën: Het zijn de bacteriën in de darmen die bijdragen aan de vertering van voedsel, waarvan de aanwezigheid, als gevolg van psychologische stressfactoren, wordt verstoord, waardoor een onbalans in het spijsverteringsstelsel ontstaat.
 • Vezelsupplement: Het nemen van farmaceutische preparaten die vezels bevatten met een overvloedige hoeveelheid water draagt ​​bij aan het verminderen van constipatie.
 • Laxeermiddelen en geneesmiddelen tegen diarree: Laxeermiddelen of middelen tegen diarree worden toegediend in overeenstemming met de toestand en de behoefte van de patiënt met het prikkelbare darmsyndroom.
 • Anticholinergische medicijnen: Dit vermindert de pijn van samentrekkingen van de dikke darm voor mensen die last hebben van diarree, maar het kan een droge mond veroorzaken.
 • Tricyclische antidepressiva: Die bijdragen aan het remmen van de activiteit van zenuwcellen die de darmen aansturen om pijn te helpen verminderen in het geval dat de patiënt klaagt over diarree en buikpijn, zelfs zonder depressie.
 • Antidepressiva: Dit type medicatie verlicht tegelijkertijd depressie, constipatie en pijn
Previous post
Uitgezaaide kanker: uw complete gids – Medicine Web
Next post
Psychologische pijn – Medicine Web