Schwangerschaft

Verhindert zwangerschap buiten de baarmoeder het indalen van de cyclus?

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap treedt op wanneer de bevruchte eicel zich buiten de baarmoeder nestelt. Deze innesteling gebeurt vaak in de eileider, maar voorkomt een buitenbaarmoederlijke zwangerschap een menstruatie?

Verhindert zwangerschap buiten de baarmoeder het indalen van de cyclus?

Sommige vrouwen vragen zich misschien af: voorkomt een buitenbaarmoederlijke zwangerschap de menstruatie? Het antwoord is ja.

In het begin zijn de symptomen van zwangerschap vergelijkbaar met de symptomen van zwangerschap buiten de baarmoeder, waarbij de vrouw zwangerschapssymptomen opmerkt, zoals: vertraagde menstruatie met een gevoel van buikpijn en pijn in de borst.

Bij sommige vrouwen kan echter vaginale bloeding optreden in het geval van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, wat sommige vrouwen verwarren om onderscheid te maken tussen menstruatiebloed.

Andere symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Na het beantwoorden van de vraag, voorkomt een buitenbaarmoederlijke zwangerschap de menstruatie? U moet de symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kennen.

Naast de bovenstaande symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, zoals: vertraagde menstruatie, buik- en borstpijn, kan een vrouw verschillende andere symptomen vertonen, met name:

 • Vaginale bloeding.
 • Bruine waterige vaginale afscheiding.
 • Pijn voelen in het puntje van de schouder.
 • Ongemak bij het plassen of poepen..
 • Misselijkheid en braken gepaard met pijn.
 • Ernstige buikkrampen.
 • Pijn voelen aan één kant van het lichaam.
 • Pijn in de schouder, nek of endeldarm.

Symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap die een doktersbeoordeling rechtvaardigen

Er moet voor worden gezorgd dat dringende medische hulp wordt ingeroepen als er symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap optreden, en de meest prominente symptomen die medische tussenkomst vereisen, zijn:

 • Ernstige buik- of bekkenpijn gepaard gaande met vaginale bloedingen
 • ernstige duizeligheid
 • Flauwvallen.
 • schouder pijn
 • Sterke drang om te poepen met rectale pijn.
 • Plotselinge en hevige pijn.

De bovenstaande symptomen kunnen wijzen op een gescheurde of gebarsten eileider of inwendige bloedingen, dus zoek onmiddellijk medische hulp om ernstige complicaties, zoals shock, te voorkomen.

Oorzaken van buitenbaarmoederlijke zwangerschap

In de meeste gevallen is het moeilijk om de oorzaak van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap vast te stellen, maar het komt vaak voor als er een probleem is in de eileiders, zoals vernauwing en verstopping.

Er kunnen echter verschillende redenen in verband worden gebracht met een verhoogd risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, met name:

 1. Bekkenontstekingsziekte, die het gevolg kan zijn van een seksueel overdraagbare aandoening.
 2. De vrouw heeft een voorgeschiedenis van buitenbaarmoederlijke zwangerschap.
 3. Ovulatiestimulerende medicijnen gebruiken en vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan, zoals kunstmatige inseminatie.
 4. Zwangerschap ondanks het gebruik van het spiraaltje als anticonceptiemethode, hoewel de kans op zwangerschap bij het gebruik van het spiraaltje klein is, maar dit kan in verband worden gebracht met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.
 5. Leeftijd, aangezien het risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap toeneemt bij zwangere vrouwen in de leeftijd van 35-40 jaar.
 6. roken.

Behandeling van buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan niet op natuurlijke wijze doorgaan, aangezien de complicaties ervan levensbedreigend kunnen zijn, dus de weefsels buiten de baarmoeder moeten worden verwijderd en de behandelingsmethode hangt af van de symptomen en het tijdstip van diagnose, en een van de belangrijkste behandelingsopties voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn de volgende:

 1. Methotrexaat, dat werkt om de celgroei te stoppen en bestaande cellen te verwijderen.
 2. Laparoscopische zwangerschapsverwijdering, waarbij een kleine incisie in de buik wordt gemaakt en een dunne buis met daarin een camera wordt ingebracht, en vervolgens wordt de zwangerschap buiten de baarmoeder verwijderd en kan de eileider indien nodig worden verwijderd.
 3. Noodchirurgische verwijdering van de zwangerschap, die laparoscopisch kan worden uitgevoerd of via een incisie in de buik.
Previous post
Licht voor een pasgeborene: is het nuttig?
Next post
Video: Bevalling begeleiden