Babys

Symptomen van stille reflux bij zuigelingen

Stille reflux treedt op bij zuigelingen wanneer de maaginhoud terugkeert naar de slokdarm. Lees dit artikel verder om de symptomen van stille reflux bij zuigelingen te kennen en de meest prominente manieren om dit te voorkomen:

Symptomen van stille reflux bij zuigelingen

Symptomen van stille reflux bij zuigelingen zijn de volgende:

Een van de meest opvallende symptomen die erop kunnen wijzen dat het kind stille reflux heeft, is het optreden van ademhalingsproblemen, zoals piepende ademhaling, storende geluiden maken tijdens het ademen en slaapapneu. Het optreden van een van deze problemen bij het kind kan erop wijzen dat hij stille reflux heeft.


  • aandoeningen van het ademhalingssysteem

De chronische ademhalingsproblemen en ziekten van het kind, zoals: bronchitis en otitis media, kunnen erop wijzen dat het kind stille reflux heeft.


  • Moeite met voeden

Kinderen met stille reflux kunnen moeite hebben met eten, evenals een gebogen rug tijdens het eten. Daarom is moeite met voeden een van de symptomen die wijzen op de incidentie van stille reflux bij een baby.

Kinderen met stille reflux kunnen last hebben van falen en zwakte in hun groeiproces. Als het kind niet groeit of aankomt in het verwachte tempo, kan de reden hiervoor zijn dat het kind stille reflux heeft.

Neusverstopping is een symptoom van stille reflux bij zuigelingen.


  • Chronische hoest en heesheid

Naast de bovenstaande symptomen kunnen baby’s met stille reflux een chronische hoest en heesheid hebben.

Diagnose van stille reflux bij zuigelingen

Meestal hebben kinderen met stille reflux geen onderzoeken of tests nodig omdat ze worden gediagnosticeerd op basis van de symptomen, maar in zeldzame gevallen kan de arts zijn toevlucht nemen tot endoscopie, een pH-monitoringtest of een bariumsliktest.

Preventie van stille reflux bij zuigelingen

Hier zijn stappen die u kunt nemen om stille reflux bij uw kind te voorkomen:


  • Dieet modificatie

Als u uw baby borstvoeding geeft, kan het aanpassen van uw dieet helpen stille reflux bij uw baby te verminderen door zijn blootstelling aan een aantal voedingsmiddelen te beperken waarvoor de baby mogelijk allergisch is.

Waar de American Academy of Pediatrics aanbeveelt om gedurende ten minste twee weken geen melk en eieren te eten en ze uit het borstvoedingsdieet te verwijderen en de symptomen van reflux en de mate van verbetering van de baby te controleren, naast het verwijderen van zure voedingsmiddelen, zoals tomaten en citrusvruchten, uit het borstvoedingsdieet.


  • Een formule kiezen die geschikt is voor de baby

Als de baby flesvoeding krijgt, kan het kiezen van een formule op basis van gehydrolyseerde eiwitten of een formule op basis van aminozuren de reflux bij de baby helpen verminderen.


  • De positie van het kind tijdens het voeden

Door de baby tijdens het voeden op de juiste manier te positioneren, kan stille reflux worden verlicht en voorkomen.

Door de baby 30 minuten rechtop te houden na het voeden en de baby meerdere keren te laten boeren tijdens en na het voeden, wordt ook reflux verminderd.


  • Vermijd het inslikken van lucht tijdens het geven van borstvoeding

Als de baby flesvoeding krijgt, moet u hem zo houden dat de tepel vol blijft met melk om te voorkomen dat de baby lucht inslikt. Dit komt omdat het inslikken van lucht door het kind leidt tot een toename van de druk in de darm en de incidentie van reflux.


  • Geef de baby borstvoeding in kleinere hoeveelheden

Door de baby vaak minder melk te geven, wordt reflux bij baby’s verminderd. Borstvoeding om de twee uur in plaats van om de vier uur kan reflux verminderen.

Previous post
Informatie en voordelen die niet iedereen weet over de seksuele huwelijksrelatie
Next post
Behandeling van psychologische depressiehoofdpijn – Web Medicine