Babys

Symptomen van stille epilepsie bij kinderen

Er zijn veel soorten epileptische aanvallen die zowel volwassenen als kinderen treffen, waaronder wat bekend staat als stille epilepsie, ook wel bekend als absentie-aanvallen en petit mal-aanvallen. In dit artikel zullen we meer te weten komen over de symptomen van stille epilepsie bij kinderen:

Symptomen van stille epilepsie bij kinderen

Deze epilepsie wordt gekenmerkt door het feit dat de aanvallen meestal beginnen bij kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar, en meerdere keren per dag kunnen terugkeren, en de symptomen kunnen de volgende zijn:

 • Voortdurend in de ruimte staren zonder verandering in houding of lichaamspositie, en in enkele gevallen een val veroorzaken.
 • Verandering in de mate van bewustzijn en waarneming.
 • De mond bewegen door deze snel te openen en te sluiten met geluid maken of kauwbewegingen maken zonder iets in de mond te hebben.
 • Bewegende ogen met frequent en snel knipperen.
 • Fladderen en trillen van de oogleden.
 • Vingers tegen elkaar wrijven.

Het is opmerkelijk dat de symptomen van stille epilepsie bij kinderen minder dan 3 minuten duren, en wanneer het eindigt, herinnert het kind zich niet meer hoe het is gebeurd of wat er tijdens het gebeuren is gebeurd. In sommige gevallen kan hij terugkeren naar de activiteit die hij beoefende voordat het gebeurde, alsof er niets was gebeurd.

Symptomen van de postictale fase

Symptomen die daarna kunnen optreden, dwz in de post-aanvalsfase die enkele minuten of langer kan duren, zijn onder andere:

 1. Hoofdpijn.
 2. mentale verwarring
 3. Vermoeidheid en moeheid.

Effect van stille epilepsie bij kinderen

Hoewel de symptomen van stille epilepsie bij kinderen geen hersenbeschadiging of -beschadiging lijken te veroorzaken, zorgt het feit dat ze gedurende enige tijd tot een bewustzijnsdaling leiden ervoor dat ze een negatieve invloed hebben op hun focus en hun vermogen om te leren, vooral als ze in de loop van de tijd worden herhaald. kind meer dan een keer per dag.

Bovendien kunnen aanvallen van stille epilepsie het kind blootstellen aan schade, omdat hij zich niet bewust is van wat er om hem heen gebeurt. Daarom moeten ouders ervoor zorgen dat hun aangedane kind geen activiteiten onderneemt die gevaarlijk voor hem kunnen zijn als zich daarbij een aanval van stille epilepsie voordoet, en hem waarschuwen tegen het beoefenen ervan als ze niet aanwezig zijn.

Het is opmerkelijk dat, zelfs als het kind onder behandeling is, de ouders hem moeten begeleiden en goed in de gaten moeten houden bij het uitoefenen van bepaalde activiteiten, waaronder zwemmen, baden en andere.

Diagnose van stille epilepsie bij kinderen

Wanneer bij kinderen vermoedelijke symptomen van stille epilepsie optreden, moet een arts worden geraadpleegd om de nodige tests uit te voeren om de diagnose te verifiëren en de juiste behandeling te bepalen. De diagnose begint meestal met het informeren van de arts over wat het kind lijdt tijdens een epileptische aanval.

Om er zeker van te zijn dat de arts de symptomen goed kent, wordt geadviseerd om de aanval op een video op te nemen en aan de arts te laten zien. Gewoonlijk wordt de aandoening van een kind als epilepsie gediagnosticeerd als de aanval meer dan eens wordt herhaald en niet wordt veroorzaakt door een andere reden, zoals hoge koorts, verwonding of trauma.

Deze ziekte wordt meestal gediagnosticeerd door een kinderneuroloog. Diagnostische methoden die worden gebruikt om epilepsie te diagnosticeren en het type te bepalen waaraan een kind lijdt, zijn onder meer:

 • Bloed- en urinetests om te controleren op infectie of andere ziekten.
 • Elektro-encefalogram (EEG) en video-elektro-encefalogram (VEEG) om hersengolfactiviteit te meten.
 • Magnetische resonantiebeelden (MRI) en computertomografiescan (CT) om nauwkeurige gedetailleerde beelden van de hersenen te verkrijgen.
 • Positronemissietomografie (PET) met MRI om een ​​nauwkeuriger beeld van de hersenen te krijgen.
Previous post
Wanneer wordt zwangerschap buiten de baarmoeder ontdekt?
Next post
Obsessief-compulsieve stoornis behandeling zonder medicatie