Die goldene Generation

Studie: Na je zeventigste worden mensen gelukkiger

De resultaten van een nieuwe studie gepubliceerd in het Scientific Journal (Journal of Experimental Psychology: General) onthulden dat iemand die de leeftijd van zeventig bereikt, gelukkiger wordt in vergelijking met de vorige levensfasen.

Waar de onderzoekers op basis van het onderzoek ontdekten dat naarmate mensen ouder worden, ze de woede van de mensen om hen heen niet meer opmerken, net als kinderen.

De onderzoekers voegden eraan toe dat geluk toeneemt met de leeftijd, wat mensen aanmoedigt om meer te leven.

De onderzoekers legden uit dat mensen van middelbare leeftijd minder gelukkig zijn en dat de niveaus van woede en angst groter zijn.

Om deze resultaten te bereiken, richtten de onderzoekers zich op ongeveer 10.000 deelnemers van alle leeftijden en ondergingen ze een reeks onderzoeken en studies.

Professor Laura Germine zei: „Het bewustzijn van een persoon van gevoelens van woede en verdriet wordt minder naarmate hij ouder wordt, terwijl zijn bewustzijn van geluk toeneemt, wat betekent dat een persoon optimistischer wordt.“

Een persoon doorloopt tijdens zijn leven verschillende stadia, die als volgt zijn:

  1. Jeugd: Emotioneel bewustzijn begint te stijgen, de reactie op woede wordt groter tijdens de adolescentie en ook de gevoeligheid neemt toe.
  2. In de jaren dertig: We worden ons samen bewust van alle negatieve en positieve emoties
  3. In de jaren zeventig: Negatieve emoties zoals boosheid en angst nemen af, en geluk neemt toe.
Previous post
Laatste onderzoek: sporten ondanks dat u zwaarlijvig bent, beschermt niet tegen hartaandoeningen
Next post
In een medisch precedent: een revolutionaire behandeling voor de ziekte van Alzheimer?!