Diät und Gewichtsverlust

Soorten eetstoornissen – Medicine Web

Een eetstoornis, of wat bekend staat als een eetstoornis, is een probleem dat kan worden veroorzaakt door psychologische of fysieke oorzaken, en er zijn veel soorten en methoden voor diagnose en behandeling. Onder de soorten eetstoornissen zijn de volgende:

Soorten eetstoornis: Neurotische eetstoornis

Nerveuze eetstoornis of zogenaamde anorexia nervosa is een aandoening die wordt gekenmerkt door een aanzienlijk verlies van lichaamsgewicht en vorm.

Individuen van dit type volgen extreme diëten uit angst om aan te komen, en hun angst is zo ernstig dat ze hun voedselinname beperken en overmatig bewegen.

Soorten eetstoornis: boulimia nervosa

In gevallen van boulimia nervosa consumeert de persoon in korte tijd veel voedsel, en dan lijden de mensen aan schaamte, schaamte en schuldgevoelens als gevolg van het consumeren van grote hoeveelheden voedsel, dus nemen ze hun toevlucht tot dwangmatig gedrag. leeg het voedsel, wat vasten, braken en het gebruik van laxeermiddelen kan omvatten.

Soorten eetstoornis: eetbuistoornis

Eetbuistoornis duurt meestal lang, en vaak blijven mensen met deze aandoening eten, zelfs nadat ze al hun hoofdmaaltijden hebben gegeten, en het is buitensporig, dat wil zeggen, het overschrijdt de limiet van verzadiging en leidt aanzienlijk tot gewichtstoename.

Bij dit type eetstoornis beginnen mensen meer te eten dan ze zouden moeten en sneller dan normaal, en eten ze liever alleen omdat ze zich schuldig voelen en zich schamen voor de hoeveelheid voedsel die ze consumeren.

Afleveringen van eetbuien vinden één keer per week plaats gedurende 3 maanden. Bij dit type eetstoornis nemen mensen gewoonlijk niet hun toevlucht tot dwangmatige eet-eettechnieken zoals bij boulimia nervosa.

Soorten eetstoornis: vermijdende eetstoornis

Voedselvermijdingsstoornis treedt op wanneer een persoon het voedsel dat hij normaal consumeert vermijdt of beperkt, waardoor hij veel gewicht verliest.

Het treedt op als gevolg van verschillende factoren of eerdere negatieve gebeurtenissen, zoals: een aanval van verstikking, en mensen vertonen symptomen, zoals: angst, braken, misselijkheid, buikpijn en een allergische reactie, en een persoon die voedsel vermijdt, lijdt aan ondervoeding en kan in sommige gevallen voedingssupplementen nodig hebben. Soms om het gebrek aan essentiële vitamines en voedingsstoffen te compenseren.

Soorten eetstoornis: Pica-stoornis

Pica is een subtype van een eetstoornis die optreedt wanneer een persoon gedurende ten minste een maand non-foodproducten eet.

Onder de materialen waarmee een persoon te maken heeft: zeep, stof, haar, krijt, talkpoeder en andere materialen.

Soorten eetstoornis: herkauwstoornis

Herkauwstoornis is een soort spijsverteringsstoornis die optreedt wanneer de inhoud van voedsel na het eten in de mond wordt uitgebraakt door opnieuw te slikken, te kauwen of te spugen gedurende ten minste een maand.

Deze aandoening wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd als braken of gastro-oesofageale refluxziekte.

Soorten eetstoornis: niet gespecificeerd type

Dit type eetstoornis komt voor bij personen die niet voldoen aan de vereisten voor de andere eerder genoemde eetstoornissen.

Personen met dit type vertonen zeer verstoorde eetpatronen, stoornissen in het lichaamsbeeld en een intense angst om aan te komen, en dit kan een negatieve invloed hebben op het sociale leven, het werk en de gezinsrelaties.

Soorten eetstoornis: de overeenkomsten

De overeenkomst tussen alle soorten eetstoornissen is dat ze allemaal samen kunnen voorkomen met andere psychische stoornissen, zoals: angststoornissen, problemen met middelenmisbruik en andere.

De mate van ernst van de soorten eetstoornissen kan variëren tot de dood als de patiënt niet op de behandeling reageert en zich eraan houdt. Daarom moet u uw arts raadplegen en deze aandoeningen niet negeren en alle gedragingen, hun frequentie en ernst met hem delen, zodat de arts de ernst van het risico kan beoordelen en dienovereenkomstig een behandelplan kan ontwikkelen.

Previous post
Gewichtsstabiliteit bij intermitterend vasten
Next post
De buik afslanken met gember: is het echt mogelijk?