Das Eheleben

Seks helpt je te slapen – WebMD

De resultaten van een nieuwe studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift (Archives of Sexual Behavior) concludeerden dat geslachtsgemeenschap mensen zou helpen slapen, vooral degenen die lijden aan slapeloosheid of slaapstoornissen.

Waar de onderzoekers op basis van het onderzoek aangaven dat de slaapkamer is ontworpen voor geslachtsgemeenschap of slaap, en dat de eerste de tweede zou verbeteren!

De onderzoekers wezen erop dat de mate van geslachtsgemeenschap tussen paren de afgelopen jaren is afgenomen ten opzichte van de jaren negentig, wat ook zijn weerslag heeft op de kwaliteit van de slaap.

Aan de andere kant zou de voortdurende afname van het aantal uren slaap een afname van seksueel verlangen, motivatie en romantiek tussen koppels veroorzaken.

De onderzoekers meldden dat het lichaam tijdens geslachtsgemeenschap bepaalde hormonen afscheidt, vooral het liefdeshormoon, die iemand helpen later te slapen.

Omdat seksuele bevrediging een positieve invloed zou hebben op de slaapgezondheid, wat van toepassing is op beide echtgenoten.

Ten slotte benadrukten de onderzoekers dat het noodzakelijk is om elke nacht 7-8 uur slaap te bereiken, met als doel de seksuele gezondheid te bevorderen, aangezien de relatie wederzijds is, zoals we eerder vermeldden.

Previous post
Hoe groene thee te drinken om af te slanken: belangrijke details
Next post
Gewichtsstabiliteit bij intermitterend vasten