Alternative Medizin

Schade van okra aan de nieren – Web Medicine Alternative Medizin

Okra, ook wel bekend als lange vingers of bhandi, is een bloeiende groentegewas uit de mallow-familie die groeit in de tropen.

Wat zijn de nadelen? Hoe heeft het een schadelijk effect? Je vraagt ​​je misschien af ​​welke componenten van okra een effect hebben op de nieren? Laten we eens kijken naar de effecten van okra op de nieren:

Okra schade aan de nieren

Ondanks het onderscheidende gehalte aan voedingsstoffen van okra, kan het eten van grote hoeveelheden ervan een nadelig en schadelijk effect hebben op de nieren, aangezien okra grote hoeveelheden oxalaat bevat.

Het is vermeldenswaard dat de meest voorkomende soorten nierstenen die zijn gevormd uit calciumoxalaat, en voedingsmiddelen die rijk zijn aan oxalaten zijn een katalysator voor de vorming van stenen, dus okra kan helpen bij de vorming van nierstenen bestaande uit calciumoxalaat.

Zijn er andere nadelen aan okra?

Naast de schade van okra aan de nieren, zijn er andere schade aan okra dan die verband houdt met de nieren, waaronder:


  • Het kan bepaalde soorten infecties veroorzaken

Okra bevat een chemische stof genaamd solanine, die een belangrijke oorzaak is van gewrichtspijn en ontsteking. Deze stof wordt in veel voedingsmiddelen aangetroffen, waaronder okra, aardappelen, aubergine en bessen.


  • Het kan het risico op bloedstolsels verhogen

Het hoge kaliumgehalte van okra maakt het een katalysator voor bloedstolsels en het kan beroertes en hartaanvallen veroorzaken, dus er moet rekening worden gehouden met de hoeveelheid okra die wordt ingenomen, vooral voor degenen die last hebben van problemen met bloedverdunning. Omdat het kan interageren met de stollingsmiddelen die ze gebruiken.


  • Het veroorzaakt spijsverteringsstoornissen

Okra bevat fructanen, een soort suiker die gas, diarree, een opgeblazen gevoel en krampen kan veroorzaken, en het probleem kan toenemen bij mensen met het prikkelbare darm syndroom.


  • Het kan diabetes verstoren

Okra verstoort de opname van metformine, een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van type 2-diabetes. Omdat deze patiënten meer zure urine produceren dan patiënten met diabetes type 1, kunnen ze een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van nierstenen als ze grote hoeveelheden okra eten.


  • Effect op de mannelijke vruchtbaarheid

Het eten van veel okra is in verband gebracht met onvruchtbaarheid bij mannen vanwege de aanwezigheid van gossypol in de zaden, wat een schadelijk effect kan hebben op sperma en zure weefsels, waardoor de vruchtbaarheid wordt verminderd en onvruchtbaarheid kan ontstaan.


  • Kan een allergische reactie veroorzaken

Sommige mensen kunnen last krijgen van een allergie als gevolg van het eten van okra, waarvan de symptomen ademhalingsmoeilijkheden en verstopte neus zijn, net als andere allergiesymptomen.

Wat doet u om okra-schade aan de nieren te verminderen?

Doe het volgende om okra-schade te voorkomen:

  • Het lichaam helpen omgaan met oxalaten en voorkomen dat ze in nierstenen veranderen door okra te eten in combinatie met melkproducten en zijn derivaten, zoals: melk en kaas.
  • Matiging door okra-hoeveelheden te eten en veel water te drinken, werkt om urineafval uit het lichaam te verwijderen.
  • Vermindering van de inname van zoute voedingsmiddelen; Omdat natrium een ​​bestanddeel van zout is, verhoogt het ook de hoeveelheid calcium in de urine, waardoor de hoeveelheid extra oxalaat toeneemt om zich aan calcium te hechten en zo stenen te vormen.
  • matige inname van vitamine C; Omdat overmatige inname oxalaten produceert, mag de hoeveelheid vitamine C niet hoger zijn dan 500 milligram per dag.

Voordelen van okra en zijn voedingswaarde

Het zal je misschien verbazen te weten dat okra biologisch wordt geclassificeerd als fruit en dat het als groente wordt gebruikt, en dat de kleverige textuur voor sommigen onaantrekkelijk is, maar het is een goede bron van mineralen, vitamines, antioxidanten en vezels. Hier is de voedingswaarde per 100 gram rauwe okra:Calorieën

33 calorieën

proteïne

2 gr

Vetten

1 gr

koolhydraat

7 gr

suiker

1 gr

Calcium

82 milligram

ijzer

0,62 milligram

magnesium

57 milligram

fosfor-

61 milligram

potassium

299 milligram

natrium

7 milligram

vezels

3,2 gr

zink

0,58 milligram

vitamine C

0,23 milligram

Foliumzuur

60 mcg

Vitamine A

36 mcg

fructose

0,57 gr

De zaak is niet zonder okra, zoals in andere voedingsmiddelen, het kan stoffen bevatten die voor sommigen soms negatieve effecten hebben, maar dat betekent niet dat het geen gezondheidsvoordelen geniet.

Okra heeft grote voordelen, zoals: het verbeteren van de rol van immuniteit vanwege het gehalte aan antioxidanten, en het beheersen van diabetesniveaus omdat het de insulineresistentie verbetert, en is nuttig voor zwangere vrouwen omdat het foliumzuur bevat dat misvormingen van de foetus voorkomt, en is geschikt voor patiënten met bloeddruk omdat het een hoog percentage kalium bevat en ook geschikt is voor gewichtsverlies, omdat het caloriegehalte niet hoog is.

Previous post
Normale bloedsuikerspiegel volgens leeftijd Diabetes
Next post
Haartransplantation bei den besten Ärzten in der Türkei