Babys

Schade door het kind uit de slaap te wekken: wat is de waarheid?

Voor een baby zorgen is geen gemakkelijke zaak en ouders moeten veel leren en ontdekken over de ontwikkeling en gezondheid van de baby om een ​​gezonde groei voor hem te garanderen. Dit is waar we het antwoord op zullen weten in het volgende artikel:

Wat is de waarheid over de nadelen van het wakker maken van het kind uit de slaap?

In feite zijn de nadelen van het wakker maken van het kind uit de slaap ongegrond en er is geen wetenschappelijke informatie over. Ondanks het belang van slaap voor de baby, kan het zijn dat u hem in sommige gevallen wakker moet maken, en dit leggen we u als volgt uit:

  1. De baby wakker maken om hem te voeden, vooral in de eerste weken na de geboorte, aangezien de baby een deel van zijn gewicht verliest en het kan zijn dat u hem wakker moet maken om hem te voeden als hij langer dan 4 uur slaapt totdat hij weer op gewicht is verloren en zijn gewicht binnen het normale bereik voor zijn leeftijd valt.
  2. De baby wakker maken wanneer hij de gebruikelijke dutjesperiode overschrijdt, en dat is na de leeftijd van 4 maanden, en wanneer de baby al een georganiseerd dagprogramma heeft.
  3. Het wakker maken van de baby in het geval dat de slaaphouding niet veilig is, is zeker belangrijker dan hem in slaap te laten, aangezien de baby op zijn rug moet slapen op een plaats die voor zijn slaap is aangewezen, zonder iets anders om hem heen dat hem in gevaar kan brengen.
  4. De baby ’s ochtends wakker maken wanneer u probeert zijn slaap zo te organiseren dat het meeste ’s avonds is in plaats van‘ s morgens, en dit is nadat de baby zijn eerste maanden heeft voltooid, aangezien de baby 30 uur wakker kan worden minuten na een dutje van twee uur in de ochtend in plaats van hem ’s ochtends 8 uur achter elkaar te laten slapen.

Wanneer hoef je de baby niet uit de slaapstand te halen?

Hoewel de nadelen van het wakker maken van de baby uit de slaap ongegrond zijn, zijn er enkele gevallen waarin u de baby altijd kunt verlaten zonder hem wakker te maken, en we leggen u enkele daarvan als volgt uit:

  1. Het gewicht van een baby binnen het normale bereik en het regelmatig aankomen van extra gewicht stelt u in staat om hem in slaap te laten en hem niet wakker te maken om te eten nadat u dit heeft bereikt, aangezien u kunt wachten tot hij wakker wordt om hem te voeden en dit wordt meestal bereikt na de eerste zes weken na de geboorte van de baby.
  2. De ziekte van een baby zorgt ervoor dat zijn lichaam meer uren rust nodig heeft, dus je hoeft hem niet wakker te maken uit zijn dutje, ook al is het lang. U moet echter de temperatuur van het kind controleren en ervoor zorgen dat zijn gezondheid in orde is. Je moet ook voorzichtig zijn om hem het juiste voedsel te geven om hem te helpen herstellen en uitdroging te voorkomen.

Tips voor de juiste manier om de baby te laten slapen

Nadat we de waarheid hebben vernomen over de nadelen van het wakker maken van de baby uit de slaap, willen we u een aantal tips geven waarmee u rekening moet houden om de baby veilig en gezond te laten slapen:

  • Zorg ervoor dat u een gespecialiseerde arts raadpleegt als u het gevoel heeft dat uw kind langer slaapt dan normaal, op een manier die u angstig maakt.
  • Vermijd tijdens het slapen hetzelfde bed te delen met het kind, omdat dit het kind kwetsbaar maakt, maar het verdient de voorkeur om dezelfde kamer te delen, vooral in de eerste maanden van zijn leven.
  • Vermijd de aanwezigheid van andere dingen in het bed van de baby in de eerste maanden, zoals poppen, kussens of dekens, en u moet er ook voor zorgen dat de lakens volledig geschikt zijn voor de grootte van het bed.
  • Leg de baby in een slaaphouding op zijn rug en vermijd slapen op de buik of zij, omdat dit de beste manier is voor de baby om te slapen in zijn eerste maanden en het risico op wiegendood (wiegendood) vermindert.
Previous post
Buitenbaarmoederlijke zwangerschap – Medicine Web
Next post
Symptomen van autisme bij meisjes