Psychische Gesundheit

Psychologische pijn – Medicine Web

Het volgende is de belangrijkste informatie met betrekking tot psychologische pijn:

Psychische pijn

Psychische pijn is een van de soorten pijn die geen verband houdt met een fysieke oorzaak, aangezien psychologische pijn bij een persoon het gevolg kan zijn van in de steek gelaten worden door anderen, een gevoel van spijt, verlies of verlies, of het kan worden veroorzaakt door een psychische problemen, zoals depressie en angst.

Ongeacht de redenen achter psychologische pijn, pijn kan een negatieve invloed hebben op een persoon en zijn leven en kan lange dagen duren.

Sommige mensen denken dat psychische pijn minder belangrijk is dan fysieke pijn, maar dit is niet waar, maar eerder wordt geadviseerd om het net als fysieke pijn serieus te nemen.

Symptomen van psychische pijn

De volgende zijn de belangrijkste symptomen die verband houden met psychische pijn:

  • extreme droefheid of depressie
  • Iemands gevoel van ernstige emotionele pijn.
  • Scherpe verontwaardiging.
  • Ernstige en aanhoudende negatieve gedachten.
  • Paniek.
  • woede.
  • Schaamte en schande.
  • Verlies van eigenwaarde.

De gevoelens van psychologische pijn kunnen in verband worden gebracht met fysieke pijn die een persoon in zijn lichaam voelt zonder dat dit wordt veroorzaakt door een fysiek symptoom.

Pijn is gerelateerd aan het vermogen van een persoon om zijn fysieke handelingen uit te voeren, zodat pijn een persoon kan beletten de belangrijkste zaken in zijn persoonlijke en praktische leven te beheersen.

Redenen om psychologische pijn te voelen

De volgende zijn de belangrijkste redenen die leiden tot het voelen van psychologische pijn:

1. Verlies

Een persoon kan psychische pijn lijden als gevolg van het verlies van een persoon die hem dierbaar is, een baan waar hij van houdt, een huis, een deel van zijn lichaam, of het verlies van een van de dingen waar een persoon van houdt.

Het gevoel van pijn als gevolg van het verlies mag niet worden onderschat, aangezien deze pijn veel psychologische en fysieke veranderingen kan veroorzaken, zodat de psychologische pijn als gevolg van het verlies het onvermogen kan veroorzaken om dagelijkse functies effectief uit te voeren.

2. Depressie

De psychologische pijn die een persoon voelt, kan te wijten zijn aan een depressie, maar dit mag niet worden bevestigd zonder een arts te raadplegen en te luisteren naar zijn juiste diagnose.

3. Verdriet

Verdriet als gevolg van een trieste zaak waaraan een persoon wordt blootgesteld, kan ernstige psychologische pijn veroorzaken, zodat verdriet gewoonlijk binnen een paar dagen vanzelf verdwijnt, maar verdriet verandert in ernstige psychologische pijn wanneer het lange tijd aanhoudt.

4. Slapeloosheid

Mensen die aan chronische slapeloosheid lijden, kunnen acute psychische pijn krijgen, zodat deze mensen last krijgen van symptomen van psychische pijn wanneer ze het probleem van slapeloosheid gedurende lange perioden verwaarlozen.

5. Schuldgevoel

Het schuldgevoel is een van de ernstige gevoelens die sommige mensen kunnen voelen nadat ze de verkeerde dingen hebben gedaan of verslaafd zijn aan verboden middelen, wat eindigt met een gevoel van schaamte, schaamte en ernstige psychische pijn.

Psychologische pijnbehandeling

Hier zijn de belangrijkste methoden die door experts worden aanbevolen en worden gebruikt bij de behandeling van psychische pijn:

1. Oefening

Oefening helpt indirect om de stress en pijn die een persoon enorm ervaart kwijt te raken, aangezien het niet nodig is om specifieke oefeningen te doen, maar het is voldoende om te oefenen met lopen of rennen in een nauwe ruimte.

2. Praat met naaste mensen

Het lijdt geen twijfel dat de aanwezigheid van naaste mensen rond een persoon terwijl hij psychische pijn doormaakt een belangrijke zaak is, dus het is aan te raden om met de omringende mensen te praten en zoveel mogelijk hulp en hulp te zoeken.

3. Schrijf op wat je voelt

Schrijf al je gevoelens op een stuk papier of een speciaal notitieboekje, omdat dit helpt om alle gevoelens en sensaties die pijn veroorzaken te onderzoeken en in te schatten of het het waard is.

Het opschrijven van gevoelens helpt bij het meten van de voortgang van de pijnsituatie en de persoon die in contact blijft met zichzelf.

4. De dingen doen waar je van houdt

Gewoonlijk vergeet iemand wat hij graag doet als hij hevige pijn voelt, dus het wordt aanbevolen om zichzelf eraan te herinneren en alles op te schrijven wat iemand graag doet, zoals dansen, skiën, bergbeklimmen of fietsen.

5. Accepteer de pijn

Een persoon moet de psychologische pijn en de negatieve effecten die het in zijn leven achterlaat op alle niveaus accepteren, aangezien de acceptatiestap een van de belangrijkste stappen is die helpen bij het oplossen van het probleem.

6. Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie wordt gedaan door specialisten die helpen bij het veranderen van gedachten en gedragingen die verband houden met pijn, zodat dit type behandeling helpt om met de patiënt te praten en hem te helpen pijn op te heffen, te verminderen en eraan te werken om het onder controle te krijgen.

Previous post
Veroorzaakt het Prikkelbare Darm Syndroom angst en ongerustheid?
Next post
Informatie en voordelen die niet iedereen weet over de seksuele huwelijksrelatie