Schwangerschaft

Oorzaken van buitenbaarmoederlijke zwangerschap – Web Medicine

Sommige vrouwen kunnen last hebben van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, wat een medische aandoening is die medische tussenkomst vereist, maar wat zijn de oorzaken van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap? Welke factoren verhogen het risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?

Oorzaken van buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap treedt op wanneer de bevruchte eicel zich buiten de hoofdholte van de baarmoeder nestelt, wat vaak voorkomt in de eileider, en daarom kan de zwangerschap niet normaal doorgaan.

De oorzaken van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn niet altijd duidelijk, maar het optreden ervan kan verschillende oorzaken hebben, met name:

 1. Ontsteking en littekenvorming van de eileiders als gevolg van een infectie, operatie of medische aandoening.
 2. hormonale factoren.
 3. Genetische afwijkingen.
 4. geboorteafwijkingen.
 5. Bepaalde ziekten of medische aandoeningen hebben die de vorm en functie van de eileiders en voortplantingsorganen beïnvloeden.
 6. Abnormale ontwikkeling van de bevruchte eicel.

Factoren die het risico op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap verhogen

Naast de bovengenoemde oorzaken van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, neemt de kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap in sommige gevallen toe, zoals:

 • Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap deed zich eerder voor.
 • Een voorgeschiedenis hebben van bekkenontsteking.
 • Een operatie ondergaan aan de eileiders of een van de andere organen in het bekkengebied.
 • Een voorgeschiedenis van onvruchtbaarheid hebben
 • Onderga kunstmatige inseminatie om onvruchtbaarheid te behandelen.
 • Infectie met seksueel overdraagbare aandoeningen.
 • Het spiraaltje gebruiken als anticonceptiemethode.
 • roken.
 • Een voorgeschiedenis van endometriose hebben.
 • Vooruitgang in leeftijd, aangezien vrouwen van 35 jaar en ouder meer risico lopen dan jongere vrouwen

Symptomen van buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Nadat u de oorzaken van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kent, is het noodzakelijk om de symptomen te kennen die op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kunnen duiden.

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap veroorzaakt mogelijk geen symptomen en kan tijdens een routineonderzoek tijdens de zwangerschap worden opgespoord. Het optreden van sommige symptomen kan in verband worden gebracht met een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, waarvan de meest prominente zijn:

 1. Vertraagde menstruatie en het verschijnen van tekenen van zwangerschap.
 2. Gevoel van pijn in de onderbuik gecentreerd aan één kant van de buik.
 3. Vaginale bloeding of waterige vaginale afscheiding.
 4. Ongemak bij het plassen of poepen.
 5. Duizeligheid of algemene zwakte in het lichaam

In het geval van een ruptuur van de eileider kan dit hevige pijn en bloedingen veroorzaken, wat gepaard kan gaan met enkele symptomen, zoals:

 • Flauwvallen.
 • Lage bloeddruk.
 • Pijn in de schouder voelen.
 • Druk in het rectum.

Symptomen verschijnen meestal tussen de 4-12 weken van de zwangerschap, maar deze symptomen wijzen mogelijk niet op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, omdat ze kunnen optreden als gevolg van andere gezondheidsproblemen.

Aarzel niet om dringende medische hulp in te roepen als een van de bovengenoemde symptomen of tekenen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap optreedt.

Complicaties van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Bij gebrek aan een juiste en snelle diagnose en behandeling kan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap het leven van een zwangere vrouw bedreigen. Mogelijke complicaties van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn:

 1. Inwendige bloedingen: Dit kan leiden tot shock en andere ernstige complicaties, en het risico neemt toe als de behandeling wordt uitgesteld
 2. Eileiderschade: Wat kan leiden tot een toename van de moeilijkheid van zwangerschap op een later tijdstip, en het is mogelijk dat de andere eileider zijn functie gaat vervullen en daarmee het ontstaan ​​van zwangerschap. zwangerschap.

Is het mogelijk om de zwangerschap buiten de baarmoeder op natuurlijke wijze voort te zetten?

Nee, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan niet gepast zijn en artsen gebruiken veel methoden om van dit type zwangerschap af te komen om ernstige complicaties voor vrouwen te voorkomen.

Een van de behandelingsmethoden is het nemen van methotrexaat, dat werkte om de zwangerschap te beëindigen door de groei van foetale cellen te stoppen. In ernstige gevallen nemen artsen hun toevlucht tot een operatie om van de zwangerschap af te komen.

Previous post
Hoe havermout te maken om aan te komen voor kinderen
Next post
Voedingsmiddelen die geen babygas veroorzaken