Geburt

Olijfolie en zwart zaad om de bevalling te vergemakkelijken

We horen vaak over olijfolie en Nigella sativa om de bevalling te vergemakkelijken, dus wat is de medische waarheid achter deze informatie? Dit is wat we in het volgende zullen leren:

Olijfolie en zwart zaad om de bevalling te vergemakkelijken: wat is de waarheid erover?

Er kan niet worden gezegd dat olijfolie en Nigella sativa samen bijdragen aan het vergemakkelijken van de bevalling, daar olijfolie echt toe in staat is, maar Nigella sativa speelde geen rol van betekenis in de zaak en om de zaak meer te verduidelijken, zal het in het volgende in detail voor elk onderdeel:

1. De rol van olijfolie om de bevalling te vergemakkelijken

De rol van olijfolie bij het vergemakkelijken van de bevalling is bewezen, aangezien er een onderzoek is uitgevoerd bij zwangere vrouwen tijdens de bevalling, en deze werden als volgt in twee groepen verdeeld:

  • Bij 20 vrouwen werd tijdens de bevalling extra vierge olijfolie op de vagina aangebracht.
  • 20 vrouwen kregen een verloskundige gel voor vaginaal onderzoek tijdens de bevalling.

Het resultaat onthulde dat olijfolie de duur van de bevallingsfase verkortte, dat wil zeggen, het versnelde de bevalling, naast het vermogen om pijn bij vrouwen te verminderen zonder bijkomende schade aan te richten.

2. De rol van Nigella sativa bij het vergemakkelijken van de bevalling

Er is geen onderzoek dat wijst op het vermogen van Nigella sativa om de bevalling te vergemakkelijken, maar studies hebben aangetoond dat het gebruik van Nigella sativa goed is tijdens de zwangerschap, omdat het therapeutische effecten heeft bij het verminderen van pre-eclampsie of het bijdragen aan de eventuele behandeling ervan.

Deze studie werd toegepast op ratten en had goede resultaten bij hen, en er zijn meer studies nodig bij zwangere vrouwen om het voordeel te bevestigen.

Andere voordelen van olijfolie voor zwangere vrouwen en zuigelingen

Na de waarheid over olijfolie en Nigella sativa om de bevalling te vergemakkelijken, laat ons het volgende weten over de voordelen van olijfolie voor een zwangere vrouw en haar pasgeborene:

1. Bestand tegen schrale tepels

In de laatste maand van haar zwangerschap wordt een zwangere vrouw geadviseerd om druppels olijfolie op de tepel te masseren, om scheurtjes te verminderen die kunnen optreden als gevolg van borstvoeding wanneer ze haar baby baart en begint met borstvoeding.

Dit voordeel werd gedocumenteerd in een wetenschappelijke studie waaruit bleek dat de effectiviteit van olijfolie bij het voorkomen van striae 97,3% was, wat een zeer groot percentage is.

2. Striae verminderen

Vooral tijdens de zwangerschap kan de buikstreek worden blootgesteld aan scheuren als gevolg van de zwangerschap, en dagelijkse buikmassage met olijfolie tijdens de zwangerschap kan een rol spelen bij het voorkomen van deze symptomen na de bevalling.

3. Bevorder de gezondheid van de babyhuid

Na de geboorte kunt u olijfolie rechtstreeks op het lichaam van de baby masseren, omdat het werkt op elk van de volgende punten:

  • De huid hydrateren en ontdoen van de korstjes die in de eerste dagen van het leven in overvloed aanwezig zijn in het lichaam van de baby.
  • Luieruitslag en jeuk als gevolg daarvan behandelen.
  • Symptomen verminderen van huidziekten waar sommige baby’s aan kunnen lijden, zoals: eczeem.

Schadelijke effecten van olijfolie en zwart zaad op zwangere vrouwen

De rol van olijfolie en zwart zaad om de bevalling te vergemakkelijken is duidelijk geworden, maar wat zijn de nadelen van deze twee componenten voor de zwangere vrouw? Uitleg in het volgende:

1. Schadelijke effecten van olijfolie op een zwangere vrouw

De belangrijkste nadelen van olijfolie voor zwangere vrouwen en alle groepen zijn als volgt weergegeven:

  • Misselijkheid: Deze schade is zeer zeldzaam en treedt op wanneer olijfolie alleen in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd.
  • Allergische reacties: Er werd vastgesteld dat het aanbrengen van olijfolie bij sommige zwangere vrouwen leidde tot vertraagde allergische reacties, en deze reacties waren jeuk, huiduitslag en roodheid.

2. Schade van zwart zaad aan zwangere vrouwen

Het dagelijks eten van Nigella sativa gedurende 3 maanden kan geen kwaad en geen enkele studie heeft iets anders aangetoond, maar als je het langer dan deze periode gebruikt, kan het de volgende schade toebrengen aan zwangere vrouwen en alle groepen:

  • Spijsverteringsstoornissen: Deze aandoening manifesteert zich als maagpijn, obstipatie en braken.
  • allergische reactie: Nigella sativa kan bij sommigen een allergie veroorzaken als het wordt gegeten of op de huid wordt aangebracht nadat het is vermalen, en de allergie verschijnt in de vorm van huiduitslag, jeuk en roodheid.
Previous post
Behandeling van psychologische depressiehoofdpijn – Web Medicine
Next post
Dooiers bij kinderen thuis behandelen