Psychische Gesundheit

Obsessief-compulsieve stoornis behandeling zonder medicatie

Obsessief-compulsieve stoornis (OCD – Obsessief-compulsieve stoornis) wordt gekenmerkt door een patroon van gedachten buiten de controle van een persoon die hem kan aanzetten tot repetitief gedrag, wat een beperking van de dagelijkse activiteiten van het individu kan veroorzaken. Kan een obsessief-compulsieve stoornis worden behandeld zonder medicatie?

Obsessief-compulsieve stoornis behandeling zonder medicatie

De genetische factor is een van de hoofdoorzaken van een obsessief-compulsieve stoornis, omdat er genen zijn die van invloed zijn op hoe serotonine reageert, wat verband houdt met de stoornis, naast een hoog glutamaat in het ruggenmerg.

Obsessief-compulsieve stoornis wordt vertegenwoordigd door een groep symptomen die de vorm kunnen hebben van dwanggedachten, dwanghandelingen of onvrijwillige spasmen.

Er zijn verschillende manieren om een ​​obsessief-compulsieve stoornis zonder medicatie te behandelen, zoals:


 • Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Het kan helpen om denkpatronen te veranderen en ze te vervangen door minder bedreigende gedachten, via het exposure- en responsmodel, waarbij blootstelling aan een situatie die veel angst en bedreiging voor de psyche van het individu inhoudt, en er vervolgens niet op reageren door te controleren en het stoppen van dwanghandelingen en obsessies, aangezien non-respons de persoon leert om dwangmatig gedrag te beheersen.


 • Kruiden behandeling

Studies hebben aangetoond dat sommige kruiden zoals sint-janskruid (hypericum perforatum) kan helpen de symptomen van een obsessief-compulsieve stoornis te verminderen, bevat sint-janskruid een chemische stof die het hoofdbestanddeel ervan is en heeft een effectief effect op het serotoninesysteem dat vergelijkbaar is met het effect van geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van obsessief-compulsieve stoornis wanorde.


 • Behandeling met voedingssupplementen

Vitamine D wordt in verband gebracht met veel neurologische problemen, zoals: depressie, autisme en obsessief-compulsieve stoornis, aangezien studies hebben bevestigd dat de actieve vorm van vitamine D3 wordt geassocieerd met tyrosine en tryptofaan, die belangrijk zijn voor de vorming van neurotransmitters, en vitamine D speelt een belangrijke rol bij het reguleren van het tryptofaangehalte. Daarom kan het nemen van vitamine D-supplementen de symptomen van een obsessief-compulsieve stoornis helpen verminderen.

Ook zijn vitamine B12 en foliumzuur belangrijk in het proces van metabolisme en koolstofoverdracht dat neurotransmitters in stand houdt, zoals: serotonine en monoaminen. Het niveau van neurotransmitters kan afnemen met een verlaging van het niveau van foliumzuur en vitamine B12, dus suppletie met B12 en foliumzuur kan de symptomen helpen verminderen. Obsessief-compulsieve stoornis.

Tips die kunnen helpen bij de behandeling van een obsessief-compulsieve stoornis zonder medicatie

Er zijn enkele tips voor het ontwikkelen van gewoonten die effectief kunnen zijn om OCS zonder medicatie te behandelen en de symptomen ervan te verlichten, zoals:

 1. Ontspanningsoefeningen. Yoga, meditatie en massageoefeningen kunnen helpen bij het verminderen van stress die OCS veroorzaakt.
 2. Slaap, want het is een stimulans voor de geestelijke gezondheid, dus in plaats van urenlang tv te kijken, neem je een pauze en een warm bad om je stress te verlichten.
 3. Trainen, omdat lichaamsbeweging cortisol onder controle houdt, de hormonen die verantwoordelijk zijn voor stress.
 4. Vermijd dranken die cafeïne bevatten, zoals thee en koffie.
 5. Zorg voor goede voeding, eet uitgebalanceerde maaltijden die eiwitten, volle granen en noten bevatten, en blijf ontbijten om lage suikerspiegels te voorkomen die leiden tot stemmingswisselingen en stress.

Zijn er andere behandelingen voor obsessief-compulsieve stoornis?

Na het identificeren van de mogelijkheid om een ​​obsessief-compulsieve stoornis zonder medicatie te behandelen, wat een van de ziekten is die ongeveer 2% van de bevolking treft, en begint vanaf de kindertijd tot de vroege volwassenheid, moet worden verduidelijkt dat er andere behandelingen voor zijn, waaronder:

 • Medicatiebehandeling: Het gebruik van serotonineremmers en tricyclische antidepressiva om de symptomen van een obsessief-compulsieve stoornis te verlichten.
 • Transcraniële magnetische stimulatie (TMS): Het gebruikt magnetische velden om cellen te stimuleren met diepe hersenstimulatie gericht op het deel dat OCS beheert.
 • Elektroconvulsietherapie: Door kleine elektrische schokken toe te dienen die de hersenen helpen om heilzame chemicaliën vrij te maken.

In alle gevallen moet een obsessief-compulsieve stoornis worden behandeld, zodat deze niet verergert, aangezien de symptomen verergeren naarmate stress en druk toenemen.

Previous post
Symptomen van stille epilepsie bij kinderen
Next post
Fruktose-Unverträglichkeit: Ursache, Tests und Behandlung