Medizin und Gesundheit

Notenboter – Medicine Web Richtige Ernährung

Notenboter kan verschillende voordelen voor uw lichaam hebben, dus laten we deze boter en zijn voordelen in het volgende leren kennen:

Wat wordt bedoeld met notenboter?

Hazelnootboter is een van de vele soorten heerlijke notenboter. Deze boter wordt gemaakt door hazelnootpitten te malen tot een gemakkelijk smeerbare pasta die op vele manieren in uw dieet en dagelijkse gerechten kan worden opgenomen. Natuurlijke hazelnootboter kan gebruikt worden als een gezond alternatief voor pindakaas

Natuurlijke notenboter kan veel voordelen voor uw gezondheid hebben, waarvan er vele te danken zijn aan de rijkdom van deze boter aan foliumzuur en gezonde vetten, maar er moet worden opgemerkt dat de hoeveelheid eiwitten in notenboter minder is dan in sommige andere soorten noten. boter.

Maar je moet voorzichtig zijn met notenboter, omdat veel van de beschikbare soorten van deze boter vaak ongezonde toevoegingen bevatten waardoor het een voedingsmiddel kan worden dat rijk is aan calorieën en schadelijke stoffen. Veel soorten commerciële notenboter bevatten bijvoorbeeld een hoog percentage ongezonde vetten. Zoals: palmolie, suiker.

Voordelen van notenboter

Zelfgemaakte natuurlijke notenboter kan als volgt veel voordelen voor uw lichaam hebben:

1. Ondersteuning van de gezondheid van de foetus tijdens de zwangerschap

Natuurlijke notenboter is met name een uitstekende bron van foliumzuur en dit type vitamine is met name een belangrijke voedingsstof tijdens de zwangerschap, omdat foliumzuur kan helpen om een ​​gezonde groei van de foetus te behouden, vooral in verband met de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de foetus.

Daarom raadt de zwangere vrouw meestal aan om natuurlijke bronnen van foliumzuur te eten, zoals: hazelnoten, en producten die daarvan zijn gemaakt, zoals natuurlijke notenboter.

2. Je hart en bloedvaten gezond houden

Natuurlijke notenboter kan je bloedsomloop op meer dan één manier ondersteunen. Het is rijk aan voedingsstoffen die ook belangrijk zijn voor je hart en bloedvaten, zoals:

 • Vitamine E en vele andere belangrijke antioxidanten, die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het verlagen van het cholesterolgehalte.
 • Gezonde vetten. Hazelnoten zijn de op een na meest noot die rijk is aan enkelvoudig onverzadigde vetten, vooral omega-9-vetzuren. Deze kunnen helpen de bloeddruk te reguleren en de gezondheid van de bloedsomloop in het algemeen te behouden.

Daarom kan het eten van dit soort notenboter veel ziekten van de bloedsomloop helpen voorkomen en u er minder vatbaar voor maken.

3. Verbeter de bloedsuikerspiegel

Het eten van dit type notenboter kan je helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en de stabiliteit ervan te behouden, aangezien deze boter rijk is aan stoffen die de bloedsuikerspiegel ten goede kunnen komen, zoals oliezuur, en deze stoffen kunnen het volgende helpen:

 • Het verminderen van een hoge bloedsuikerspiegel.
 • Verbeter de niveaus van insulinegevoeligheid.

Dus natuurlijke notenboter kan specifiek geschikt zijn voor diabetici, en het eten ervan kan iemand helpen om minder snel diabetes type 2 te ontwikkelen.

4. Weerstand tegen kanker

Een van de meest opvallende voordelen van hazelnoten en zijn natuurlijke producten is dat het kan helpen bij het bestrijden van verschillende soorten kanker, zoals darmkanker en huidkanker, aangezien hazelnoten belangrijke antioxidanten bevatten, zoals:

 • Mangaansuperoxidedismutase: Het is een natuurlijk enzym dat oxidatieve stress kan helpen bestrijden, wat de kans op het ontwikkelen van kanker kan verkleinen.
 • Vitamine E: Het is een vitamine die cellen kan helpen beschermen tegen schade die kanker kan veroorzaken.
 • Proanthocyanidinen: Het zijn belangrijke verbindingen die sommige soorten kanker kunnen helpen behandelen of bestrijden.

5. Andere voordelen van notenboter

Natuurlijke notenboter kan ook andere voordelen hebben, zoals:

 • De gezondheid van het sperma verbeteren, aangezien het eten van noten in het algemeen, inclusief hazelnoten, kan helpen de kwaliteit van het sperma te verbeteren en het aantal zaadcellen te verhogen.
 • Zorg voor een gezond gewicht en geef het lichaam de energie die het nodig heeft om veel taken en activiteiten uit te voeren
 • Verminder angstniveaus.
 • Regel de spijsvertering en uitscheiding, aangezien het vezelgehalte van hazelnoten constipatie kan helpen bestrijden.

Hoe notenboter te maken

Hier zijn de details van dit eenvoudige recept:

 1. Bereid twee kopjes rauwe hazelnoten voor.
 2. De rauwe hazelnoten worden op een schaal gelegd en vervolgens in de oven gezet om te worden geroosterd.
 3. De hazelnoten worden slechts eenmaal in de oven geroerd.
 4. De hazelnoten worden na een derde van een uur uit de oven gehaald en de hazelnoten worden op een schone handdoek gelegd.
 5. Hazelnoten worden met de hand gewreven om hun dunne schil te verwijderen nadat ze zijn afgekoeld.
 6. Geroosterde hazelnoten worden nadat ze volledig zijn afgekoeld in een keukenmachine geplaatst en gedurende twee minuten gemalen.

Als je je eigen zelfgemaakte notenboter wilt maken die de smaak van sommige gewone chocoladepasta’s nabootst, kun je natuurlijk cacaopoeder aan de notenboter toevoegen.

Notenboter schade

Notenboter kan enige schade aanrichten, omdat het eten ervan het volgende kan veroorzaken:

 • Een allergie die ernstig kan zijn, en deze allergie kan alleen een allergie zijn voor noten, of het kan een algemene allergie zijn voor verschillende soorten noten.
 • Gewichtstoename, vooral bij overmatig gebruik van noten en hun producten.

Om maximaal voordeel te behalen, verdient het de voorkeur om alleen natuurlijke notenboter zonder toevoegingen te eten en kant-en-klare soorten te vermijden die mogelijk ongezonde toevoegingen bevatten.

Previous post
Das Jahr optimistisch angehen | Herbert Frommes Versicherungsmonitor
Next post
Finanzplanerinnen: Das gehört in den Notfallordner | Recht | 17.01.2023