Frauengesundheit

Normale verbrandingssnelheid voor vrouwen – Web Medicine

De natuurlijke verbrandingssnelheid voor vrouwen verschilt dagelijks van de normale verbrandingssnelheid voor mannen, en het kennen van de verbrandingssnelheid helpt om het vereiste gewicht te bereiken. Leer met ons tussen de regels door over de natuurlijke verbrandingssnelheid voor vrouwen:

Normale verbrandingssnelheid voor vrouwen

Alle mensen moeten dagelijks calorieën eten, maar de hoeveelheid calorieën verschilt tussen mannen en vrouwen. Volwassen vrouwen hebben 1600-2200 calorieën per dag nodig en mannen hebben 2200-3000 calorieën per dag nodig.

Calorieën zijn belangrijk voor het uitvoeren van basislichaamsfuncties, zoals: ademhaling, bloedtransfusie en metabolisme. Calorieën kunnen ook dagelijks worden verbrand door te wandelen, te sporten en dagelijkse taken uit te voeren.

De natuurlijke verbrandingssnelheid van calorieën voor mensen in het algemeen is ongeveer 1.800 calorieën per dag. Zittend verbrandt bijvoorbeeld ongeveer 75 calorieën per uur.

De verbrandingssnelheid voor vrouwen in de leeftijd van 19-31 jaar ligt tussen de 1800-2000 calorieën per dag, en de verbrandingssnelheid voor vrouwen tussen de 31-51 jaar is ongeveer 1800 calorieën.

Factoren die van invloed zijn op de verbranding van calorieën

Veel factoren zijn van invloed op het aantal calorieën dat het lichaam elke dag verbrandt, waaronder:

  1. Leeftijd: Hoe ouder de persoon, hoe minder verbrande calorieën.
  2. Geslacht: Mannen verbranden meer calorieën dan vrouwen.
  3. dagelijkse activiteiten: Dagelijkse activiteitsgraad beïnvloedt calorieverbranding, mensen die meer bewegen verbranden meer calorieën.
  4. lichaamssamenstelling: Mensen met meer spieren verbranden in rust meer calorieën dan mensen met minder spieren.
  5. Zwangerschap: Zwangere vrouwen verbranden meer calorieën dan niet-zwangere vrouwen.
  6. Borstvoeding: Vrouwen die borstvoeding geven, verbranden meer calorieën.

Calorieverbrandingscalculator voor vrouwen

Een calorimeter wordt gebruikt om de hoeveelheid energie die het lichaam verbruikt te meten door de zuurstof en koolstofdioxide te analyseren die wordt ingeademd en uit het lichaam wordt verdreven.

De omstandigheden voor het gebruik van het apparaat zijn echter moeilijk en complex, aangezien het ’s nachts in het laboratorium plaatsvindt en de persoon verplicht is om 24 uur niet te trainen, 12 uur te vasten en 8 uur te slapen, en vanwege de exorbitante en complexe meetkosten, werd een vergelijking gebruikt die ruwweg de calorieverbrandingssnelheid berekent, die afhangt van gewicht, lengte, leeftijd en lichaam, namelijk:

Verbrandingspercentage voor vrouwen = 655 + (9,6 * gewicht (kg)) + (1,8 * lengte (cm)) – (4,7 * leeftijd (in jaren)).

Calorieverbranding doelen

Het aantal calorieën dat per dag moet worden verbrand, is afhankelijk van gezondheids- en fitnessdoelen, leeftijd, geslacht, lengte en gewicht, en varieert als volgt afhankelijk van het doel van de persoon:

Om af te vallen moet je minder calorieën eten of extra calorieën verbranden, en het is ook mogelijk om het eten van minder calorieën te combineren met het verbranden van calorieën.

Om af te vallen, moet het calorietekort 10% – 20% zijn, maar als er snel gewicht verloren gaat met een groot calorietekort dat kan leiden tot een gevoel van extreme honger, dan gebruikt het lichaam enkele mechanismen om gewichtsverlies te voorkomen, zoals zoals lethargie en laag metabolisme.


  • Gewichtsbehoud

Om op gewicht te blijven, moet u ervoor zorgen dat de hoeveelheid calorieën die u eet, overeenkomt met de calorieën die u verbrandt.

Als er een gewichtstoename is, kan dit duiden op meer calorieën consumeren of minder calorieën verbranden.

Gewichtstoename is als een persoon meer calorieën eet dan hij nodig heeft of de verbrande calorieën vermindert, en het handhaven van de gewichtstoename moet permanent en langzaam zijn met een snelheid van 10% – 20%.

Het is mogelijk om aan te komen door voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan calorieën om aan te komen, waaronder: volle melk, noten en oliën, eiwitten, avocado, rijst en granen.

Previous post
Mobilität auch mit Einschränkungen möglich
Next post
Groeit de baarmoeder na verwijdering?