Frauengesundheit

Munt voor borstvoeding – Web Medicine

Pepermunt staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen die het lichaam van een vrouw die borstvoeding geeft tijdens deze periode koel houdt. Volgens het bewijs dat de effectiviteit van pepermunt voor moeders die borstvoeding geven heeft bestudeerd, is bewezen dat het veilig is voor oraal en plaatselijk gebruik. Zelfs de toepassing van pepermuntolie heeft positieve effecten bij het verlichten van tepelpijn die gepaard gaat met borstvoeding.

Munt voor moeders die borstvoeding geven: pluspunten

Hier zijn enkele positieve kenmerken van het gebruik van munt voor borstvoeding:

1. Tepelpijnverlichting

Tijdens de borstvoedingsperiode kunnen sommige vrouwen last hebben van ernstige tepelpijn, vooral als dit een eerstgeborene is. Pepermunt kan de tepelpijn dus helpen verlichten door antibacteriële eigenschappen die de elasticiteit van het weefsel vergroten. Dit voordeel kan worden bereikt door een stuk katoen onder te dompelen. in thee Pepermunt en aangebracht op de tepel voor onmiddellijke verlichting van pijn en ontsteking.

2. Verlicht lichaamspijn

Pepermuntthee kan worden gebruikt om de pijn te verlichten die een vrouw voelt na een keizersnede, en het drinken van een of twee kopjes kan voldoende zijn om te voorkomen dat de aanvoer van moedermelk die door methanol wordt veroorzaakt, wordt beïnvloed.

3. Ontstressen

Pepermuntthee is nuttig bij het verlichten van stress, het bevorderen van een gevoel van rust en ontspanning, het verbeteren van het energieniveau in het lichaam en het overwinnen van angst en stress waar vrouwen die borstvoeding geven last van hebben, dus het wordt aanbevolen om het voor het slapen gaan te drinken om rustig te kunnen slapen.

4. Behandeling van sinusproblemen

Velen hebben last van sinusproblemen na de bevalling, waaronder keelpijn, verstopte sinussen, hoesten, verkoudheid en pepermunt, omdat het helpt bij de behandeling ervan, dankzij de methanol erin.

5. Gewichtsverlies

De meeste, zo niet alle, vrouwen hebben last van het probleem van gewichtstoename na de bevalling, vooral als de bevalling via een keizersnede plaatsvond. Het eten van munt helpt om een ​​paar kilo kwijt te raken, omdat het de eetlust onderdrukt en helpt om je voor een langere periode vol te voelen.

Het wordt aanbevolen om het met groene thee in te nemen om de effectiviteit van gewichtsverlies te vergroten en de stofwisseling te reguleren.

6. Verlichten van spijsverteringsproblemen

Munt draagt ​​ook bij aan de behandeling van gasvorming, een opgeblazen gevoel en andere spijsverteringsproblemen waar een moeder die borstvoeding geeft last van kan hebben.

Munt voor moeders die borstvoeding geven: bereidingswijze

Volg deze stappen om muntthee te bereiden:

  1. Voeg aan een kopje kokend water 8 blaadjes verse munt toe.
  2. Laat de thee een paar minuten staan ​​tot hij donkergroen wordt en drink hem dan op.

Mint voor moeders die borstvoeding geven: de minpunten

Ondanks de voordelen die munt kan opleveren, kan het enkele bijwerkingen veroorzaken. Daarom is het verplicht om een ​​arts te raadplegen voordat u mint of de supplementen die het bevatten, gebruikt om ze te vermijden. Hier zijn de meest prominente schade die het kan toebrengen aan een zogende moeder:

Munt bevat pesticiden en andere chemicaliën die tijdens de teelt erop worden gespoten en die vergiftiging kunnen veroorzaken als ze niet grondig worden gewassen voor gebruik.

Maagzuur is een veelvoorkomend probleem bij buikpijn en munt kan de aandoening verergeren.


  • Effect op de melkproductie

Overmatige consumptie van munt beïnvloedt de productie van melk.


  • Lage bloedsuikerspiegel

Munt beïnvloedt de bloedsuikerspiegel, dus een vrouw die borstvoeding geeft en lijdt aan diabetes of hoge bloeddruk, moet muntthee volledig vermijden, vooral als ze diabetesmedicatie gebruikt.

Als een vrouw die borstvoeding geeft aan een allergie voor methanol lijdt, moet ze geen munt eten. Omdat het tremoren, hoofdpijn, wankele voeten, ongemak in de mond en andere allergiesymptomen kan veroorzaken.

Previous post
De eerste periode na een keizersnede
Next post
Blaulichtreport für Vöhrenbach, 11.01.2023: (Vöhrenbach / Schwarzwald-Baar-Kreis) Autos stoßen frontal zusammen / Zwei Personen verletzt (10.01.2023)