Babys

Melktemperatuur voor zuigelingen – Web Medicine

Hier is de belangrijkste informatie met betrekking tot de temperatuur van melk voor zuigelingen:

Melktemperatuur voor zuigelingen

Veel mensen verwarmen formulemelk voordat ze het aan de baby geven, maar dit is niet nodig, maar eerder vanwege de persoonlijke voorkeur van de persoon.

Het wordt aanbevolen om de melk voor zuigelingen op kamertemperatuur te houden, zodat het geen kwaad kan om de melk op een lage (koude) temperatuur te houden.

Sommige baby’s wennen aan het drinken van warme flesvoeding en deze baby’s weigeren melk op kamertemperatuur, maar deze baby’s kunnen er na verloop van tijd aan wennen.

Moet ik zuigelingenvoeding opwarmen?

De temperatuur van de melk voor zuigelingen kan op kamertemperatuur of op een koude temperatuur worden gehouden, maar zuigelingenvoeding kan worden verwarmd als kinderen de voorkeur geven aan een warme melktemperatuur.

Zuigelingenvoeding kan worden verwarmd met de noodzaak om het een paar minuten te laten staan ​​om iets af te koelen, en de melk kan worden gekoeld met koud kraanwater.

Het is vermeldenswaard dat het niet wordt aanbevolen om zuigelingenvoeding in de magnetron te verwarmen, omdat hierdoor de warmte niet gelijkmatig in de melk kan worden verdeeld, waardoor delen van de melk heter worden dan andere, wat brandwonden aan de melk kan veroorzaken. zuigeling.

Het wordt aanbevolen om de melk weg te gooien nadat het kind klaar is met borstvoeding, dus het is niet aan te raden om een ​​fles melk in de koelkast te zetten, zodat er geen groei van bacteriën ontstaat als gevolg van het vastzittende speeksel van het kind erna hij stopt met het drinken van melk.

Wat is de optimale methode om zuigelingenvoeding voor zuigelingen te verwarmen?

Hoewel het niet nodig is om zuigelingenvoeding te verwarmen, drinken de meeste kinderen liever warme melk. Dit zijn de belangrijkste stappen die kunnen worden gebruikt om zuigelingenvoeding te verwarmen:

  1. De veiligste manier om zuigelingenvoeding op te warmen is door een flesje melk een tijdje in warm water te leggen. Een apparaat voor het verwarmen van zuigelingenvoeding ondersteund door een weegschaal kan ook worden gebruikt om de temperatuur te meten. Het wordt niet aanbevolen om de melk langer dan tien minuten te verwarmen, omdat dit proliferatie kan veroorzaken. Bacteriën die diarree bij kinderen veroorzaken.
  2. Het wordt aanbevolen om de ingrediënten in de melkfles achteraf te mengen om de warmte gelijkmatig te verdelen.
  3. De melktemperatuur van de baby wordt gemeten door druppels melk op de pols te plaatsen.
  4. De melk kan worden verwarmd tot een hogere temperatuur dan nodig is, die kan worden gekoeld door deze in koud water te plaatsen en vervolgens de temperatuur van de melk opnieuw te meten.

Belangrijk advies over zuigelingenvoeding

Hoewel verpakkingen voor zuigelingenvoeding vaak verzegeld zijn, is de kans dat ziektekiemen zich vermenigvuldigen niet onmogelijk, aangezien bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen bij kamertemperatuur en zich ook kunnen vermenigvuldigen wanneer melk in de koelkast wordt bewaard, maar dan met een lagere snelheid.

Hier zijn de belangrijkste tips die kunnen worden gevolgd om het percentage ziektekiemen in zuigelingenvoeding te verminderen:

  • Het verdient de voorkeur om flesvoeding eenmalig te bereiden en niet nog een keer te gebruiken.
  • Het wordt aanbevolen om vers gekookt water te gebruiken en dit onmiddellijk te gebruiken.
  • Het wordt niet aanbevolen om water te gebruiken dat eerder is gekookt.
  • Het wordt niet aanbevolen om het water langer dan 30 minuten te laten afkoelen.
Previous post
Zwangerschapsfasen: de belangrijkste details – Medicine Web
Next post
Ontwikkelingsstadia van het kind van 18-24 maanden