Babys

Licht voor een pasgeborene: is het nuttig?

Veel ouders vragen zich af, vooral als het hun eerste kind is, wat is het juiste licht voor het kind? Moet het kind worden blootgesteld aan zonlicht? Wat is de relatie tussen licht en babyslaap?

We zullen u alles over licht voor een pasgeboren baby uitleggen in de volgende regels die u niet mag missen:

Wat is het belang van licht voor een pasgeboren baby?

Licht is een belangrijke factor in de goede ontwikkeling van het visuele systeem van de pasgeborene. Omdat in de eerste maanden van de pasgeborene de ogen erg gevoelig zijn en de visuele input tijdens de eerste dagen van het kind enkele effecten heeft op de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel van de pasgeborene.

Bij de geboorte kan het netvlies geen onderscheid maken tussen verschillende kleuren, dus geleidelijke continue visuele invoer in de ogen van het kind zal leiden tot de ontwikkeling van het netvlies en de groei van de oogzenuwen, die de visuele delen van de hersenen van de pasgeborene zullen ontwikkelen en de kans op kinderen verminderen. gezondheidsproblemen als gevolg van licht, zoals: staar Oog.

Hoe kan licht worden gekozen voor een pasgeboren baby?

Er is geen specifieke regel die kan worden toegepast om te bepalen welk licht geschikt is voor een pasgeborene, maar de intensiteit van de helderheid van de verlichting moet matig zijn, niet te zwak en niet te fel, om gezondheidsschade op de lange termijn te voorkomen.

Bij het kiezen van een lamp voor een pasgeboren baby moet op verschillende factoren worden gelet, waaronder de volgende:

  • lichte kleur: Bij voorkeur wit licht of daglicht met een golflengte van 480 nanometer, wat binnen het goede bereik van blauw licht valt.
  • Type lichtbron: TL-verlichting heeft de voorkeur.
  • Waar het licht zich bevindt: Het verdient de voorkeur directe verlichting en verspreiding van verlichting te vermijden.

Strategieën om de hoeveelheid licht te beheersen

Er zijn enkele manieren waarop de hoeveelheid licht voor een pasgeboren baby kan worden geregeld, waaronder de volgende:

  • Het licht achter het meubilair plaatsen zodat de verlichting meer verspreid is en directe en felle verlichting beperken.
  • Verdeel de lichtbron in minimaal drie punten.
  • Kies een eenvoudige lichtbron zonder toevoegingen, zoals sterren.
  • Het plaatsen van een felgekleurd en transparant gordijn dat helpt voorkomen dat er te veel lichtstralen de kamer binnendringen.
  • vermijd gloeilampen; Omdat het geconcentreerde verlichting heeft en permanente warmte veroorzaakt.
  • Decoraties en speelgoed in de kinderkamer toevoegen om de concentratie van verlichting in de kamer te verminderen.

Kan licht problemen veroorzaken bij een kind?

De verlichting moet echter worden gecontroleerd en voorkomen dat de pasgeborene wordt blootgesteld aan zeer fel licht, of het nu afkomstig is van de zon, kunstmatig licht of de flitser op een afstand van minder dan een meter, om te voorkomen dat lichtstralen in het oog van het kind komen en het netvlies beschadigen.

Wat is de relatie tussen licht voor een pasgeboren baby en slaap?

Een kind ’s nachts blootstellen aan fel licht kan de aanmaak van het slaaphormoon melatonine belemmeren, waardoor het kind ’s nachts niet kan slapen en een ernstige driftbui krijgt die ook de slaap van de ouders beïnvloedt.

In het geval van een wens om een ​​lichtbron in de kinderkamer te gebruiken, kan een rood licht met een lage kleur worden gebruikt dat geen invloed heeft op de melatonineproductie of de biologische klok in het lichaam, waardoor het kind ongestoord kan slapen.

Opgemerkt moet worden dat het noodzakelijk is om rekening te houden met het comfort van het kind en wat de juiste atmosfeer is voor hem om diep te slapen, of het nu in volledige duisternis of in rood licht is.

Moet een pasgeborene worden blootgesteld aan zonlicht?

Het directe antwoord is nee, een pasgeborene mag niet rechtstreeks aan de zon worden blootgesteld omdat pasgeborenen een zeer gevoelige huid hebben die gemakkelijk kan verbranden door de zonnestralen, waardoor ze het risico lopen op zonnebrand, uitdroging, oogbeschadiging en een verhoogd risico op huidirritatie. kanker op de lange termijn.

Het verspreidt de mythe van het blootstellen van een pasgeborene aan zonlicht om geelzucht te behandelen die wordt veroorzaakt door de ophoping van bilirubine in de lever, maar het kind mag niet worden blootgesteld aan ultraviolette stralen afkomstig van de zon onder de 12 maanden.

Geelzucht wordt behandeld door het kind bloot te stellen aan een therapeutisch geel licht op de blote huid onder toezicht van een specialist om bilirubine via urine of ontlasting kwijt te raken.

Previous post
De geboorte van het eerste kind uit een getransplanteerde baarmoeder
Next post
Verhindert zwangerschap buiten de baarmoeder het indalen van de cyclus?