Babys

Lethargie bij pasgeborenen – Medicine Web

In de baarmoeder slaapt het kind lange tijd, omringd door warmte en vertrouwdheid met de zachte stem van de moeder. Verklaart dit de lethargie van het pasgeboren kind?

Lethargie van een pasgeboren baby

Eenmaal geboren, is het normaal dat een pasgeboren baby het grootste deel van de dag slaapt, aangezien hun magen klein zijn, wat bijdraagt ​​aan een snelle verzadiging, en teder geknuffeld worden door hun moeders bevordert een goede nachtrust.

Waar de meeste pasgeborenen overdag ongeveer acht tot negen uur slapen en ’s nachts acht uur, en de meesten minstens elke 3 uur wakker worden om te eten, maar desondanks varieert deze timing sterk tussen pasgeborenen.

Waar sommige pasgeborenen slechts 11 uur slapen, en anderen 19 uur per dag, en pasgeborenen vaak niet meteen slapen, en meestal maar één tot twee uur per keer slapen.

Naarmate pasgeborenen groeien, komt hun slaapschema meestal tot rust en beginnen ze ’s nachts langer te slapen. Tegen de zesde maand slaapt 90% van de baby’s de hele nacht door, maar er is nog steeds een groot verschil tussen het ene kind en het andere.

Het is normaal dat een pasgeboren baby langer slaapt dan normaal als hij bijvoorbeeld verkouden is, maar als de ouders merken dat met name de pasgeboren baby lethargisch is, moet hij naar de dokter worden gebracht om ervoor te zorgen zijn gezondheid, stel de oorzaak vast en geef hem de juiste behandeling en gezondheidszorg.

Pasgeboren lethargie en voeding

Tijdens de eerste twee weken na de geboorte is het heel normaal dat de pasgeborene wakker wordt om te eten en daarna meteen weer gaat slapen, maar deze slaap kan zich uitstrekken ten koste van wakker worden om te eten zonder een gezondheidsprobleem, dus wat kunnen we doen aan de lethargie van de pasgeborene?

De moeder controleert het aantal voedingen van de pasgeboren baby en het aantal keren dat het wordt uitgescheiden. De arts weegt en evalueert de baby ook tijdens zijn postpartumbeoordelingen, aangezien de meeste pasgeborenen elke twee tot drie uur borstvoeding moeten geven. In bepaalde gevallen kan de arts meer aanbevelen als de baby een laag gewicht heeft. .

Natuurlijk hoeven de meeste pasgeborenen ze niet wakker te maken voor eten. Echter, onder de leeftijd van een maand kunnen baby’s niet wakker worden als ze honger hebben. In dit geval mag de tijd die verstrijkt zonder voedsel voor de baby niet langer zijn dan 4-5 uur.

Om het kind wakker te maken om te eten, kan de zijkant van de wang van het kind worden gestreeld, wat ertoe kan leiden dat hij wakker wordt. Lukt het niet, dan kan hij zachtjes met zijn tenen schudden of zachtjes de onderkant van zijn voet strelen.

Nogmaals, voedingsbehoeften verschillen van kind tot kind, dus ouders moeten zorgverleners raadplegen voor persoonlijk advies op basis van de behoeften en ontwikkeling van het kind.

Tekenen van lethargie bij een pasgeborene die door een arts moeten worden beoordeeld

De lethargie van een pasgeboren kind kan worden uitgedrukt door het feit dat het kind lijdt aan deze symptomen, die enigszins ernstig zijn, waaronder:

  • Het pasgeboren kind staart naar ruimte en leegte.
  • Dat het kind niet communiceert door te spelen of te glimlachen.
  • Het kind let niet op geluiden en visuele signalen.
  • Dat het kind uitgemergeld en zwak is en niet kan huilen.
  • Moeilijk wakker worden, zelfs als je wakker wordt om borstvoeding te geven.

Deze symptomen kunnen wijzen op de aanwezigheid van een van de volgende gezondheidsproblemen die een bezoek aan de dokter vereisen, zoals we zeiden:

  1. Een teken van infectie zoals: verkoudheid, griep, meningitis.
  2. hartziekte.
  3. Bloedziekten zoals: thalassemie.
Previous post
Computationele anticonceptiemethoden: uw uitgebreide gids
Next post
Ontwikkelingsstadia van baby’s van 12-18 maanden