Sport und Fitness

Laatste onderzoek: sporten ondanks dat u zwaarlijvig bent, beschermt niet tegen hartaandoeningen

Een nieuwe studie heeft bewezen dat hartaandoeningen die het gevolg zijn van overtollig lichaamsvet niet kunnen worden vermeden door te sporten!

De nieuwe studie ontkracht de oude overtuigingen!

Men heeft lang aangenomen dat sporten en genieten van een hoge fysieke conditie voldoende is om de slechte bijwerkingen die vet veroorzaakt op de gezondheid van het hart te verminderen, maar de recente studie die ze deed European Journal of Preventieve Cardiologie Ik weerlegde deze overtuiging.

Zoals Dr. Alejandro Lucia, die deze studie heeft uitgevoerd, uitlegt dat het voor een persoon niet mogelijk is om van een goede gezondheid te genieten ondanks zwaarlijvigheid, omdat de bijwerkingen van een hoog vetgehalte op het hart niet kunnen worden opgeheven.

Er is al lang gesuggereerd dat zwaarlijvige, atletische mensen hetzelfde risico op hartaandoeningen hebben als magere, niet-sportende mensen, wat heeft geleid tot controversiële suggesties om voorrang te geven aan lichaamsbeweging boven gewichtsverlies.

Daarom probeerde deze nieuwe studie de relatie tussen gewicht, lichaamsbeweging en hartgezondheid te bepalen door gegevens van verschillende mensen te verzamelen.

Waar de mensen werden verdeeld tussen degenen die lijden aan obesitas, degenen die lijden aan overgewicht en anderen met een gezond gewicht, afhankelijk van de body mass index, en de meesten van hen waren niet lichamelijk actief, terwijl sommigen niet actief genoeg waren, en een ander deel deed regelmatig fysieke activiteiten.

Sommige deelnemers aan de studie hadden een hoog cholesterolgehalte, anderen hadden hoge bloeddruk en sommigen hadden diabetes.

Na analyse van de relatie tussen elk van de body mass index en het niveau van fysieke activiteit en risicofactoren, bleek dat het doen van een sportactiviteit het risico op het ontwikkelen van diabetes of een hoog cholesterolgehalte of bloeddruk zou verminderen, wat het belang van lichaamsbeweging verklaart .

Maar ondanks het belang van lichaamsbeweging toonde de studie ook aan dat het risico op hartaandoeningen bij mensen met obesitas of overgewicht het risico op hartaandoeningen bij mensen met een gezond gewicht verhoogt, ongeacht de hoeveelheid fysieke activiteit die door een van hen wordt uitgeoefend.

Dr. Lucia legde uit dat lichaamsbeweging de bijwerkingen van overgewicht bij zowel mannen als vrouwen niet compenseert, wat illustreert dat het verliezen van overgewicht een primair doel is om hartaandoeningen te voorkomen.

Previous post
Hoe de calorieën te berekenen die het lichaam nodig heeft
Next post
Studie: Na je zeventigste worden mensen gelukkiger