Schwangerschaft

Koliekbehandeling voor zwangere vrouwen in de derde maand

Zwangere vrouwen hebben last van ongemak en pijn tijdens de zwangerschap, en buik- en maagpijn is misschien wel een van de meest verontrustende dingen waar velen over klagen, daarom hebben we voor u de meest prominente methoden verzameld om koliek te behandelen voor zwangere vrouwen in de derde maand:

Koliekbehandeling voor zwangere vrouwen in de derde maand

De methoden voor het behandelen van koliek voor een zwangere vrouw in de derde maand en in alle maanden van de zwangerschap omvatten het volgende:

1. Medicijnen

De arts kan paracetamol voorschrijven om koliek en buikpijn te verlichten, maar het moet worden gebruikt zoals voorgeschreven door de arts. Omdat het leverschade kan veroorzaken als het verkeerd wordt gebruikt, en in het algemeen mag de dagelijkse dosis niet hoger zijn dan 4 gram of 4000 milligram per dag.

U moet ook onmiddellijk contact opnemen met de arts als het geneesmiddel bijwerkingen veroorzaakt, met name allergieën, of als de effectiviteit niet is zoals verwacht.

2. Ga liggen en rust uit

Rust kan helpen bij het verlichten van kolieken en buikpijn die de zwangere vrouw tijdens de zwangerschap voelt, en het verdient de voorkeur dat de zwangere vrouw op één kant ligt in plaats van op haar rug, en het is raadzaam om indien mogelijk op de linkerkant te liggen.

Een kussen kan ook onder de buik worden geplaatst en een ander tussen de knieën om de druk te verlichten en de gewrichten te ontspannen. Er kunnen ook andere pijnstillende methoden worden gebruikt, zoals: zwangerschapsoefeningen en ondersteunende riemen.

U moet ook voorkomen dat u gaat liggen of bukken als de zwangere vrouw last heeft van zuurgraad, met de noodzaak om een ​​arts te raadplegen over de noodzakelijke veranderingen in het voedingspatroon om dit te voorkomen.

3. Oefeningen

GERD is een van de meest prominente oorzaken van koliek bij zwangere vrouwen. Het kan onder controle worden gehouden door snelle veranderingen in bewegingen of posities te vermijden en langzaam te bewegen om ervoor te zorgen dat de pijn niet verergert. Lichte oefeningen helpen ook om de buikspieren te versterken en de gespannen banden te ontspannen om de pijn te verlichten.

In dit geval is het verplicht om een ​​arts te raadplegen om erachter te komen welke oefeningen het meest geschikt zijn voor een zwangere vrouw, zoals yoga en zwemmen, die minstens 30 minuten per dag kunnen worden beoefend, en als de oefeningen een bron van pijn zijn, wandelen alleen kan voldoende zijn.

4. Warme kompressen

Warme kompressen kunnen helpen bij het verlichten van spierspasmen en de pijn die daarmee gepaard gaat, dus wordt een kompres met warm water op de buikstreek aangebracht om koliek te verwijderen, en het is ook mogelijk om een ​​warm bad te nemen of verwarmingskussens te gebruiken, maar u moet let op de temperatuur, omdat de hoge temperatuur een gevaar kan vormen voor de foetus.

5. Vezels en vloeistoffen

Eet de juiste hoeveelheid vezels en vocht om van het probleem van constipatie af te komen waar de meeste zwangere vrouwen last van hebben. Vezel kan worden verkregen uit volkoren bronnen, fruit en groenten.

Tips om koliek voor een zwangere vrouw in de derde maand te behandelen

Dit zijn de belangrijkste tips om rekening mee te houden:

 • Verminder zure voedingsmiddelen en gebruik antacida na overleg met een arts.
 • Verdeel maaltijden in kleinere maaltijden en eet ze gedurende de dag op.
 • Drink meer vloeistoffen en vermijd cafeïnehoudende dranken.
 • Probeer vetarm voedsel.
 • Doe rekoefeningen en buig langzaam als je wilt bukken, vooral als je niest, zodat je buikspieren niet plotseling strak trekken.

Wanneer ga je naar de dokter?

U moet onmiddellijk naar een doktersbezoek gaan als de volgende symptomen optreden:

 • hemorragische bloeding
 • Pijn in de onderrug voelen.
 • Krampen of aanscherping in de buikstreek voortdurend.
 • Pijn bij het plassen.
 • Vreemde vaginale afscheiding.
 • Ernstige pijn die na meer dan 60 minuten niet weggaat.
Previous post
Relatie tussen baarmoederhalskanker en zwangerschap
Next post
Frau stirbt nach Attacke – Kettensäge sichergestellt – Deutschland und Weltweit