Diabetes

Kaneel- en insulineresistentie – Webgeneeskunde Diabetes

Kaneel biedt veel gezondheidsvoordelen voor het lichaam, waaronder het vermogen om het suikergehalte in het bloed te beheersen en te beheersen, en om veel mensen te interesseren voor de mogelijkheid om suiker- en insulinespiegels te beheersen door middel van kruiden, bieden we alles waar u om geeft. weten over kaneel en insulineresistentie via het volgende artikel:

Kaneel- en insulineresistentie: wat zijn de echte voordelen?

Insulineresistentie ontstaat doordat de lichaamscellen niet reageren op het hormoon insuline en hun onvermogen om de suiker in het bloed als energiebron te gebruiken, wat leidt tot de aanmaak van meer insuline en de ophoping van suiker en hoge niveaus in het bloed.

Wanneer we het hadden over kaneel en insulineresistentie, noemden veel onderzoeken het belang van de verbindingen in kaneel bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel en het insulinegehalte. Hier zijn de meest prominente onderzoeken naar kaneel en insulineresistentie in dit verband:

 • Een studie heeft aangetoond dat verbindingen in kaneel de overdracht van glucose naar cellen helpen verhogen, omdat het het effect van het hormoon insuline nabootst en zo de bloedsuikerspiegel verlaagt.
 • Een onderzoek onder zeven mannen toonde het vermogen van kaneel aan om de insulinegevoeligheid na inname te verhogen en dit effect duurde minstens 12 uur.
 • Een studie uitgevoerd bij een groep mannen die gedurende twee weken kaneelsupplementen slikten, toonde aan dat kaneel hun insulinegevoeligheid kan verhogen.

Het is vermeldenswaard dat er geen studies zijn die wijzen op de negatieve effecten van kaneel op de bloedsuikerspiegel, wat betekent dat het als een veilige optie wordt beschouwd voor mensen die last hebben van stoornissen in de bloedsuikerspiegel, tekenen van insulineresistentie of mensen die al last hebben van suikerziekte.

Kaneel- en insulineresistentie: wat zijn de bijbehorende gezondheidsproblemen?

Het insulineresistentiesyndroom wordt in verband gebracht met een groep andere gezondheidsproblemen, zoals obesitas, hoge bloeddruk en hoog cholesterol, en het kan zich ontwikkelen tot diabetes type 2.

Als we het hebben over kaneel en insulineresistentie, moeten we het belang van kaneel vermelden bij het helpen verbeteren van de gezondheidsproblemen die verband houden met de bovengenoemde insulineresistentie. Dit is wat de onderzoeken hierover zeggen:

 • Een studie toonde het belang aan van antioxidanten in kaneel bij het elimineren van oxidatieve stress, die veel ziekten veroorzaakt, bij mensen die vatbaar zijn voor het ontwikkelen van diabetes type 2.
 • Een groep onderzoeken heeft aangetoond dat het eten van kaneel geassocieerd is met een verlaging van het niveau van schadelijke cholesterol en triglyceriden, en een toename van het niveau van goede cholesterol in het bloed bij mensen met diabetes.
 • Een andere studie uitgevoerd bij een groep mensen die gedurende 12 weken het equivalent van twee gram kaneel slikten, merkte een verlaging van hun systolische en diastolische bloeddruk op.

Kaneel- en insulineresistentie: een manier om kaneel in te nemen

De voordelen van kaneel met betrekking tot de insulineresistentie en de bloedsuikerspiegel kun je verkrijgen door het toe te voegen aan appelschijfjes of een gezonde havermoutschotel. Het heeft ook de voorkeur om kaneel in de vorm van thee te consumeren. Volg de volgende stappen om kaneelthee te bereiden:

 1. Bereid de volgende ingrediënten voor: 1 kaneelstokje, 1 kopje water en 1 zwarte theezakje (optioneel).
 2. Doe water in een kan en zet het op het vuur tot het kookt.
 3. Voeg het kaneelstokje toe aan de pan met kokend water en laat het kaneelstokje een paar minuten koken.
 4. Zet het vuur uit en laat het kaneelstokje 10 minuten in het water trekken, terwijl je het kaneelstokje afgedekt houdt.
 5. Voeg het theezakje toe en laat het nog twee minuten trekken.
 6. Verwijder het kaneelstokje en het theezakje en geniet van hete kaneelthee.

Kaneel- en insulineresistentie: tips en advies

Ondanks de indicatie van vele onderzoeken en onderzoeken naar de goede relatie tussen kaneel en insulineresistentie, betekent dit niet dat je volledig op kaneel moet vertrouwen om de bloedsuikerspiegel te verbeteren. Hier zijn een aantal tips en instructies met betrekking tot het gebruik van kaneel om de bloedsuikerspiegel als volgt te reguleren:

 • Volg een speciaal gezond dieet voor mensen met insulineresistentie.
 • Doe regelmatig aan lichaamsbeweging.
 • Neem de door de arts voorgeschreven medicijnen volledig in.
 • Blijf uit de buurt van het nemen van commercieel gepromote kaneelsupplementen en waarschuw tegen het gebruik ervan voordat u uw arts raadpleegt. Dit komt omdat je misschien niet weet welke ingrediënten eraan zijn toegevoegd of hoe puur het is.
 • Gebruik kaneel in zijn volledige vorm in uw dieet als een natuurlijke smaakstof voor gezond voedsel, zoals havermout voor het ontbijt.
 • Blijf uit de buurt van kaneelbroodjes of heel zoete, zoete voedingsmiddelen die vol zitten met kunstmatige kaneelsmaak.
 • Raadpleeg uw arts voordat u nieuwe behandelingen voor insulineresistentie of diabetes gebruikt, inclusief kaneel, om de interactie met de medicijnen die u gebruikt te voorkomen en om eventuele bijwerkingen te voorkomen.
Previous post
De eerste klinische proef van het injecteren van mensen met gekweekt bloed in een laboratorium die Augen
Next post
Hoe zal de menselijke vorm er in het jaar 3000 na Christus uitzien?