Die goldene Generation

In een medisch precedent: een revolutionaire behandeling voor de ziekte van Alzheimer?!

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford in Groot-Brittannië hebben onlangs aangekondigd dat ze dichter dan ooit bij een definitieve behandeling van de ziekte van Alzheimer zijn gekomen, door middel van een nieuwe medicijncapsule die twee keer per dag wordt ingenomen. De resultaten van de onderzoeken naar dit medicijn zijn gepubliceerd in The Journal of Alzheimer’s Disease.

En er werd ontdekt dat het nieuwe medicijn in staat was om met succes de schade aan de hersenen te herstellen van patiënten die laboratoriumexperimenten ondergingen, in die mate dat magnetische resonantiebeelden van hun hersenen verschenen als foto’s van oudere maar volledig gezonde mensen, na slechts 9 maanden van regelmaat op het nieuwe medicijn.

De onderzoekers bestudeerden bijna 800 Alzheimerpatiënten uit meer dan 12 landen over de hele wereld, en de patiënten kregen gedurende 18 opeenvolgende maanden dagelijks twee doses van het nieuwe medicijn, en hun verbetering werd onderzocht op verschillende punten, zoals het vermogen om objecten te benoemen en onthoud de tijd en datum terwijl u foto’s maakt. Magnetische resonantiebeeldvorming van de hersenen van patiënten na 9 maanden.

De onderzoekers verklaarden dat de mate van verbetering die op de MRI-beelden te zien was verbazingwekkend, onverwacht en bijna ongekend was in de geschiedenis van de geneeskunde als het gaat om het herstellen van verwondingen en hersenbeschadiging met behulp van medicijnen.

Het nieuwe medicijn werkt ook, dat nog steeds wordt getest, om het vermogen van Alzheimerpatiënten aanzienlijk te verbeteren om dagelijkse taken uit te voeren, zoals: aankleden, voorwerpen bij hun naam noemen en datums onthouden.

Het nieuwe medicijn bevat een chemische stof die eiwitsubstanties afbreekt die zich ophopen in de hersenen om kleine klontjes te vormen in de gebieden die verantwoordelijk zijn voor het geheugen. Het voorkomt ook de vorming van deze klonten in de toekomst, wat geheugenverlies vertraagt ​​of permanent tegengaat!

Wat betreft de bijwerkingen van het nieuwe medicijn, deze kwamen voornamelijk in de vorm van incidentele complicaties in het spijsverteringsstelsel en de urinewegen.

Het is vermeldenswaard dat de ziekte van Alzheimer het leven van ongeveer 850.000 mensen in Groot-Brittannië beïnvloedt, terwijl het ongeveer 5,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten van Amerika treft.

Het nieuwe medicijn wordt nog onderzocht en getest, en als het daadwerkelijk de gewenste resultaten oplevert, wordt het vaak na een periode van 5 jaar goedgekeurd.

Previous post
Studie: Na je zeventigste worden mensen gelukkiger
Next post
Zijn Oreo koekjes halal of haram?