Babys

Hoe gas uit de maag van de baby te krijgen

Maaggassen zijn lucht in de vorm van bellen die in de maag of dikke darm verschijnen, door onschadelijke bacteriën die onverteerde suikers in de darmen afbreken, of als gevolg van het inslikken van lucht tijdens het eten.

Het is normaal dat baby’s ermee besmet raken, aangezien ze er vanaf de eerste weken last van hebben om het hoogtepunt te bereiken op de leeftijd van 4-12 weken. Hier zijn de volgende methoden die laten zien hoe je gas uit de maag van het kind kunt krijgen:

Hoe gas uit de maag van de baby te krijgen

Wanneer de lucht in de buik van het kind wordt opgesloten, resulteert dit in een harde maag, pijn, ongemak, ongemak en oprispingen. Dit probleem verdwijnt met de groei en ontwikkeling van het spijsverteringsstelsel van het kind, omdat er verschillende methoden zijn die het kind helpen kalmeren en gassen uit zijn maag verdrijven, namelijk:


 • Beweeg de benen van de baby in een cirkelvormige beweging

Het is een effectieve thuismethode om gassen bij kinderen kwijt te raken, door het kind op zijn rug te leggen, zijn benen op te heffen, de knieën te buigen en vervolgens de benen te bewegen als een fietsbeweging, aangezien het een methode is die helpt om stimuleer de stoelgang en verwijder gassen.

Dit wordt gedaan door cirkelvormige bewegingen te maken met zachte druk, en er zijn veel massagetechnieken, met of tegen de klok, waarbij de reactie van het kind op de hoeveelheid druk en de locatie ervan tijdens de massage wordt geobserveerd.

Het verdient de voorkeur om het kind tijdens elke maaltijd te laten boeren, omdat dit helpt om de hoeveelheid gas die erin vastzit te verminderen en om gassen in de buik kwijt te raken.

Een baby die tijdens het voeden van een fles melk of de borst weg beweegt, is een teken dat de baby moet boeren, en u kunt uw baby op verschillende manieren helpen boeren, waaronder:

 1. Klop het kind met matige kracht op de rug en laat het hoofd van het kind op uw schouder rusten.
 2. Zet het kind rechtop en laat zijn kin rusten met uw hand, kantel het kind dan heen en weer en klop zachtjes op zijn rug.
 3. Leg de baby op zijn buik in je schoot met zijn hoofd hoger dan zijn lichaam en klop zachtjes op zijn rug.

Het is vermeldenswaard dat boeren gemakkelijker wordt als het kind zelfstandig kan zitten.


 • Slapen op de buik

Het kan de baby helpen om op zijn buik te liggen terwijl hij naar de moeder kijkt, omdat het helpt de spieren van het bovenlichaam te versterken en de baby aanmoedigt om zijn hoofd op te heffen, en ook helpt om vastzittende gassen vrij te maken.

De moeder kan dit 20-30 minuten na het eten voor haar kind doen om braken te voorkomen, en altijd in de buurt zijn omdat slapen op de buik het kind blootstelt aan het risico van een plotselinge dood.


 • Gasbehandeling daalt

Gasbehandelingsdruppels helpen bij het verwijderen van gassen en hun pijn, dit wordt gedaan door de doses op de fles te volgen en ze zijn veilig, aangezien ze 12 keer per dag voor elke maaltijd aan het kind kunnen worden gegeven, na medisch consult, met de noodzaak om ervoor te zorgen dat de druppels geen natriumbenzoaat en zuur bevatten. Benzoëzuur is schadelijk voor kinderen.


 • Gebruik kamille thee

Warme kamillethee, door het in druppels te gebruiken of door het met melk in een fles melk te mengen, kan helpen bij het verminderen van koliekpijn veroorzaakt door gassen, en het verdient de voorkeur om het aan het kind aan te bieden na medisch consult.


 • Grip op watergebruik

Het is een voedingssupplement dat bestaat uit water, natriumbicarbonaat en sommige kruiden, zoals venkel en gember, en helpt de gassen uit de maag van het kind te verwijderen. Het is veilig in gebruik omdat het geen suiker, alcohol of kunstmatige smaakstoffen bevat. Vanwege het venkel- en gembergehalte verbetert het de spijsvertering, maar soms kan het constipatie en braken veroorzaken.


 • Probiotische supplementen

Het is een bacterie die het spijsverteringsstelsel ondersteunt en van nature in yoghurt voorkomt. Het wordt als veilig beschouwd voor kinderen en is gunstig voor kinderen die vast voedsel zijn gaan eten. Voordat u een voedingssupplement voor kinderen gebruikt, is het raadzaam om een ​​arts te raadplegen.

Tips om gasvorming bij uw kind te voorkomen

Nadat u weet hoe u gassen uit de maag van het kind kunt verwijderen, omdat het mogelijk is dat het kind er op elk moment aan wordt blootgesteld, maar er zijn stappen die het optreden van gassen helpen verminderen, waaronder:

 • Vermijd het eten van voedsel dat gas veroorzaakt, zoals: uien, kool, bloemkool en broccoli, omdat deze de formule van natuurlijke melk kunnen beïnvloeden bij het geven van borstvoeding aan de baby.
 • Gebruik melk met een lactosearme formule die licht verteerbaar is, en er zijn enkele hypoallergene melksoorten.
 • Experimenteer met verschillende zuigflessen en met relatief langzaam stromende spenen.
 • Probeer een warmwaterbad voor het kind te maken, omdat het hem helpt te ontspannen, te slapen en hem te ontdoen van gas.
 • Leer de vroege hongersignalen van uw baby om huilgolven te voorkomen die grote hoeveelheden lucht binnenlaten en gas in uw baby opbouwen.

Complicaties van gassen bij zuigelingen

In het geval dat kindergassen niet worden geëlimineerd, kunnen ze worden blootgesteld aan een aantal complicaties, waarvan de belangrijkste zijn:

 • Niet aankomen.
 • Vermijd eten als gevolg van spijsverteringsproblemen of zure oprispingen.
 • Het optreden van constipatie, wat het probleem van gas en het vasthouden ervan in de buik kan verergeren.
 • Het verschijnen van tekenen van gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen.
Previous post
Zijn mazelen besmettelijk voor zwangere vrouwen? Hier is het antwoord
Next post
So geht es Pflegekräften in der Duisburger BG Unfallklinik