Sport und Fitness

Hoe de calorieën te berekenen die het lichaam nodig heeft

Het menselijk lichaam heeft energie nodig om zijn vitale functies uit te voeren, die het voornamelijk uit voedsel haalt, en deze energie kan worden uitgedrukt in calorieën als we het op een eenvoudige manier willen uitleggen, en zeker ieder mens heeft een andere hoeveelheid van deze calorieën nodig, dus wat zijn ze Hoe bereken je de calorieën die het lichaam nodig heeft? Volg het antwoord in het volgende artikel:

Hoe bereken je de calorieën die het lichaam nodig heeft?

De formulemethode van Harris Benedict is de meest bekende methode voor het berekenen van calorieën. Volgens deze methode varieert de behoefte van het lichaam aan calorieën afhankelijk van leeftijd, geslacht, lengte en de dagelijkse fysieke activiteit van het individu. Volg de volgende stappen om erachter te komen hoe u de calorieën berekent die het lichaam nodig heeft:

1. Basaal metabolisme-BMR

Ons antwoord op de vraag hoe de calorieën die het lichaam nodig heeft te berekenen, begint met het berekenen van de basisstofwisseling, die de hoeveelheid energie uitdrukt die het lichaam voornamelijk verbruikt zonder enige beweging te maken, en voor de berekening ervan worden de volgende wiskundige vergelijkingen gebruikt:

 • De BMR voor vrouwen = 655,1 + (9.563 x gewicht in kilogram) + (1.850 x lengte in centimeters) – (4.676 x leeftijd in jaren).
 • De BMR voor mannen = 66,47 + (13,75 x gewicht in kilogram) + (5,003 x lengte in centimeters) – (6,755 x leeftijd in jaren).

2. Berekening van de kinetische stofwisselingssnelheid van het lichaam (Aactief metabolisme (AMR)

De kinetische stofwisselingssnelheid is de hoeveelheid energie die het lichaam verbruikt op basis van de aard van de fysieke activiteit die u beoefent, dat wil zeggen, het drukt de calorieën uit die het lichaam nodig heeft en kan worden berekend door de basisstofwisselingssnelheid te vermenigvuldigen met het getal dat drukt de waarde van de beoefende fysieke activiteit als volgt uit:

 • Inactief (lezen, tv kijken) = 1,4.
 • Inactief (bureauwerk of minder dan een uur sporten 1-3 keer per week) = 1,5.
 • Gemiddelde activiteit (meer dan 3 keer per week sporten, actieve levensstijl of werk) = 1,6.
 • Zeer actief (6-7 keer per week sporten) = 1.725.
 • Zeer actief (atleten, inspannende activiteit) = 1,9.

Hoe passen we de resultaten toe van het berekenen van de calorieën die het lichaam nodig heeft?

Om te voltooien hoe de calorieën die het lichaam nodig heeft te berekenen, moeten we opmerken dat het product van het vermenigvuldigen van de basisstofwisselingssnelheid met het getal dat fysieke activiteit uitdrukt, de dagelijkse calorieën is die het lichaam nodig heeft. Als we de calorieën kennen die we nodig hebben, kan het als volgt worden toegepast:

 1. Om het gewicht te installeren: Het aantal calorieën dat we per dag eten moet gelijk zijn aan het aantal calorieën dat het lichaam per dag nodig heeft.
 2. Aankomen: Het aantal calorieën dat we per dag eten moet groter zijn dan het aantal calorieën dat we per dag nodig hebben.
 3. Om gewicht te verliezen: Het aantal calorieën dat we eten is mindertot calorieën die het lichaam nodig heeft.

Elke kilo vet vertegenwoordigt ook het equivalent van 3.500 calorieën, dat wil zeggen, om deze hoeveelheid vet in een week te verliezen, moet u 500 calorieën minder eten dan uw dagelijkse behoefte.

En het aantal kan worden verdubbeld als u de hoeveelheid vet die u verliest wilt verdubbelen, en dit kan ook omgekeerd worden toegepast om aan te komen.

Is het betrouwbaar om dagelijkse calorieën te tellen om een ​​gezond gewicht te bereiken?

Nadat we weten hoe we de calorieën die het lichaam nodig heeft kunnen berekenen, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe betrouwbaar dit is? En of de methode om dagelijkse calorieën te berekenen nuttig is voor het bereiken van een gezond gewicht? Om het antwoord op deze punten te verduidelijken, volgt hier het volgende:

 • Alleen vertrouwen op het aantal calorieën zonder aandacht te schenken aan de kwaliteit van het voedsel dat u eet, kan leiden tot een tekort aan vitamines en mineralen in het lichaam.
 • Het berekenen van dagelijkse calorieën zonder rekening te houden met het verschil in de behoefte van het lichaam aan voedsel van dag tot dag, leidt ertoe dat sommige mensen eetstoornissen ontwikkelen.
 • Volgens de Academie voor Voeding en Diëtetiek is de Harris-Benedict-vergelijking 90% van de tijd in 60% van de gevallen nauwkeurig, wat betekent dat het tot 40% van de tijd valse resultaten kan geven.
 • De reden voor het optreden van een fout bij het berekenen van calorieën is ofwel te wijten aan de aanwezigheid van genetische factoren die het verbrandingsproces in het individu beïnvloeden, ofwel aan de verkeerde inschatting van het individu van de fysieke activiteit die hij dagelijks beoefent.
 • Sommige factoren zijn van invloed op uw behoefte aan calorieën, zoals: de medicijnen die u neemt, bepaalde ziekten, zwangerschap en borstvoeding, en andere gevallen waarin u een arts moet raadplegen om het juiste voedsel en de juiste calorieën te bepalen.
Previous post
De sport die de meeste calorieën verbrandt: wat is het?
Next post
Laatste onderzoek: sporten ondanks dat u zwaarlijvig bent, beschermt niet tegen hartaandoeningen