Frauengesundheit

Groeit de baarmoeder na verwijdering?

In het volgende zullen we het antwoord leren op de vraag: „Groeit de baarmoeder nadat deze is verwijderd?“ Naast andere informatie die u mogelijk interesseert:

Groeit de baarmoeder na verwijdering?

Het antwoord op de vraag „Groeit de baarmoeder na verwijdering?“ Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de groei van de baarmoeder na verwijdering terugkeert. Integendeel, experts benadrukken dat de dunne en dikke darm het grootste deel van de leegte vullen die de baarmoeder in beslag nam, wat bijwerkingen veroorzaakt op de seksuele gezondheid en het voortplantingsvermogen van vrouwen.

En na het beantwoorden van de vraag „Groeit de baarmoeder na verwijdering?“ Het is noodzakelijk om de soorten hysterectomie aan te pakken, die laten zien wat als artsen de hele baarmoeder of delen ervan verwijderen, en de soorten hysterectomie zijn als volgt:

 1. Totale hysterectomie: De arts verwijdert de gehele baarmoeder en baarmoederhals, de meest voorkomende vorm van hysterectomie.
 2. Gedeeltelijke hysterectomie: De arts verwijdert alleen de baarmoeder en houdt de baarmoederhals op zijn plaats.
 3. Totale hysterectomie met andere delen: Soms moet de arts de baarmoeder, baarmoederhals, eileiders en eierstokken verwijderen.
 4. Radicale hysterectomie: De arts verwijdert de baarmoeder en omliggende weefsels, waaronder de eileiders, een deel van de vagina, eierstokken, lymfeklieren en vetweefsel.

Effect van hysterectomie op de gezondheid van vrouwen

Na het antwoord op de vraag „Groeit de baarmoeder na verwijdering?“ Het is noodzakelijk om het effect van hysterectomie op de gezondheid van vrouwen te kennen, aangezien het effect van hysterectomie van vrouw tot vrouw verschilt en het volgende omvat:

1. Menopauze ingaan

Als uw baarmoeder eenmaal is verwijderd, heeft u geen menstruatie meer en als uw eierstokken tijdens een hysterectomie worden verwijderd, kunt u andere symptomen van de menopauze ervaren, zelfs als u jonger bent dan 40 jaar.

2. Verandering in seksueel verlangen

Sommige vrouwen ervaren vaginale droogheid na een hysterectomie of hebben minder zin in seks, vooral als de dokter de eierstokken heeft moeten verwijderen.

3. Verhoogd risico op ziekte

Het is waarschijnlijker dat u een aantal gezondheidsproblemen ontwikkelt die mogelijk permanente medische zorg van u vereisen, vooral als beide eierstokken zijn verwijderd, zoals: botverlies, hartaandoeningen en urine-incontinentie.

4. Ernstige complicaties

Er zijn zeldzame ernstige complicaties die u kunt krijgen na een hysterectomie, waaronder de volgende:

 • ernstige bloeding
 • infectie.
 • Blaas- of darmbeschadiging.
 • Allergie voor anesthesie.

5. Gevoel van verlies

Sommige vrouwen kunnen zich verdrietig of depressief voelen vanwege het verlies van vruchtbaarheid of vanwege veranderingen in hun lichaam, dus u dient uw arts te raadplegen als u symptomen van depressie, verlies van energie en eetlust of verlies van interesse in activiteiten begint te krijgen. die u vroeger graag deed, vooral als deze gevoelens langer dan een paar weken na de operatie aanhielden.

6. Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Hoewel de mogelijkheid om zwanger te worden na een hysterectomie zeldzaam is, kunt u zwanger worden als uw eileiders en eierstokken intact zijn, maar de foetus kan zich hechten en groeien in de eileider omdat de baarmoeder er niet is.

De eileider bevat niet genoeg ruimte voor de zich ontwikkelende foetus, wat kan leiden tot breuk van de eileider en bloedverlies, en leidt niet tot de geboorte van een gezonde baby; Dus artsen beëindigen een buitenbaarmoederlijke zwangerschap meestal zodra deze wordt ontdekt.

Vrouwen die een hysterectomie hebben ondergaan, kunnen echter nog steeds zwanger worden dankzij wetenschappelijke en medische vooruitgang door een nieuwe baarmoeder te laten groeien.

Tips voor het leven na een hysterectomie

Na het antwoord op de vraag „Groeit de baarmoeder na verwijdering?“ Hier zijn de belangrijkste tips voor het leven met een hysterectomie:

 • Zorg voor een gezond dieet op basis van groenten, granen en fruit.
 • Vermijd het eten van ongezonde vetten.
 • Zorg voor voldoende rust en slaap.
 • Oefen angst- en stressverminderingstechnieken en oefen regelmatig.
 • Houd uw gewicht onder controle om chronische ziekten te voorkomen.

Wanneer moet je naar de dokter?

U moet een arts bezoeken zodra u een van de volgende symptomen voelt na een hysterectomie:

 • Bloedige bloeding uit de vagina.
 • een stijging van de temperatuur;
 • ernstige misselijkheid of braken;
 • Pijn bij het plassen.
 • Verhoogde frequentie van urineren.
 • De pijn verdubbelde na verloop van tijd.
 • Verhoogde roodheid, zwelling of afvoer van pus uit de wond.
Previous post
Normale verbrandingssnelheid voor vrouwen – Web Medicine
Next post
De eerste periode na een keizersnede