Diät und Gewichtsverlust

Gewichtsstabiliteit bij intermitterend vasten

De stabiliteit van het gewicht bij intermitterend vasten is een van de dingen waarmee rekening moet worden gehouden, aangezien de ervaring van intermitterend vasten een persoonlijke ervaring is voor elk individu. Lees met ons tussen de regels door over de stabiliteit van het gewicht bij intermittent fasting.

Gewichtsstabiliteit bij intermitterend vasten

Intermitterend vasten is een van de programma’s voor gewichtsverlies die op dit moment erg populair zijn, maar intermitterend vasten geeft niet voor alle mensen hetzelfde resultaat, aangezien intermitterend vasten zich richt op het tijdstip waarop voedsel wordt gegeten, niet op de kwaliteit van voedsel, en er zijn sommige mensen die misschien niet geschikt zijn voor de ervaring van intermitterend vasten, vooral mensen met een eetstoornis of bepaalde gezondheidsproblemen.

Studies tonen niet direct aan dat het gewicht stabiel is bij intermitterend vasten, maar als de methode van intermitterend vasten als levensstijl wordt aangenomen, helpt dit bij gewichtsstabiliteit, net zoals mensen in de oudheid een of twee maaltijden aten gedurende de dag vroeg.

Gewichtsstabiliteit kan optreden bij intermitterend vasten, maar in het algemeen helpt intermitterend vasten het lichaamsgewicht met 3-8% te verminderen over een periode van 3-24 weken, en helpt het de tailleomtrek met ongeveer 4-7% te verminderen.

Intermittent fasting methoden

Er zijn veel manieren om intermittent fasting te doen, waaronder:

Het is een van de gemakkelijke, flexibele en meest gebruikte methoden en systemen die door veel mensen worden gebruikt. Het is gebaseerd op acht uur eten en zestien uur vasten. Het stelt mensen in staat om groenten, fruit en gezonde vetten te eten.

Minder uren eten gedurende de dag helpt om af te vallen en de bloeddruk te verlagen, en het doen van weerstandsoefeningen terwijl je vasthoudt aan intermitterend vasten helpt om de vetmassa te verminderen en de spiermassa te behouden.


 • Het vijfdagensysteem

Dit type intermitterend vasten hangt af van regelmatig eten gedurende vijf dagen per week, en in de resterende twee dagen beperkt de persoon de hoeveelheid calorieën die hij eet tot slechts ongeveer 500-600 calorieën.

Dit systeem helpt gewicht te verliezen en het glucosegehalte in het bloed onder controle te houden, vooral bij patiënten met diabetes type 2.


 • afwisselend dag vasten

Het alternatieve dagvastensysteem is om te stoppen met het eten van al het voedsel voor slechts één dag, maar sommige mensen eten liever een kleine hoeveelheid calorieën tijdens het vasten, niet meer dan 500 calorieën gedurende de dag, en niet volledig vasten.

Deze methode is effectief om gewicht te verliezen en een gezond hart te behouden, maar wordt niet aanbevolen voor gebruik door mensen die nieuw zijn met intermitterend vasten.


 • Warrior dieet

Dit systeem wordt vertegenwoordigd door een periode van 20 uur te vasten, waarin het is toegestaan ​​om zeer kleine maaltijden van fruit en groenten te eten, daarna is het toegestaan ​​om ’s avonds een grote maaltijd te eten, en het toegestane eetproces duurt gewoonlijk slechts vier uur.

Het is moeilijk om de instructies van dit systeem op te volgen en het kan ook gevaarlijk zijn. Omdat een persoon niet genoeg voedingsstoffen eet, zoals: vezels, heeft dit een negatieve invloed op de gezondheid van het spijsverteringsstelsel en de immuniteit.

De voordelen van periodiek vasten

Naast gewichtsstabiliteit bij intermitterend vasten, heeft het andere voordelen voor lichaamssystemen, waaronder:

 1. geheugen: Intermitterend vasten verbetert het geheugen en denken, en vermindert de incidentie van de ziekte van Alzheimer.
 2. het hart: Intermitterend vasten verbetert de bloeddruk en hartslag.
 3. Diabetes en obesitas: Intermitterend vasten vermindert het gewicht en elimineert obesitas, en regelt de bloedsuikerspiegel.
 4. Spier: Intermitterend vasten helpt de spiermassa te behouden en vet te verminderen.
 5. Zakdoek: Intermitterend vasten werkt om de weefselgezondheid te behouden, weefselbeschadiging tijdens operaties te verminderen en de resultaten te verbeteren.

Tips voor intermitterend vasten

Enkele tips helpen de intermitterende vastenervaring succesvol en gemakkelijk te maken, waaronder:

Een van de doelen van intermitterend vasten is om gewicht te verminderen en de algemene gezondheid en stofwisseling te verbeteren.


 • Kies de juiste vastenmethode

Er zijn veel methoden voor intermitterend vasten, omdat de keuzes van mensen om verschillende redenen verschillen.


 • Ken uw caloriebehoefte

Want mensen die willen afvallen moeten een calorietekort creëren.

Het is erg handig om maaltijden gedurende de dag te plannen, wat helpt om vast te houden aan calorieën en essentiële voedingsstoffen.


 • Evalueer uw calorieën

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de voedingswaarde van voedsel en u moet voedingsstoffen en maaltijden eten die een groot aantal voedingsstoffen per calorie bevatten.

Bijwerkingen van intermitterend vasten

Sommige bijwerkingen kunnen optreden aan het begin van intermitterend vasten, waaronder:

 1. Honger en onbedwingbare trek om te eten.
 2. Hoofdpijn en duizeligheid.
 3. Obstipatie, misselijkheid en een opgeblazen gevoel.
 4. Stemmingswisselingen.
 5. Vermoeidheid en weinig energie.
 6. Slechte adem.
Previous post
Seks helpt je te slapen – WebMD
Next post
Soorten eetstoornissen – Medicine Web