Diabetes

Een vrucht die de bloedsuikerspiegel verlaagt Diabetes

Het is geen geheim dat een diabetespatiënt en iedereen die de bloedsuikerspiegel wil verlagen, aandacht moet besteden aan de aard van het voedsel dat hij eet door naast de glycemische index ook het koolhydraatgehalte van dit voedsel te kennen. Is er een vrucht die de bloedsuikerspiegel verlaagt? Dit is wat we zullen weten in het volgende artikel:

Wat is het feit dat er een vrucht is die de bloedsuikerspiegel verlaagt?

Hoewel fruit rijk is aan natuurlijke suikers, hebben veel ervan een lage glycemische index, wat betekent dat het helpt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Dit komt door het rijke gehalte van deze vrucht aan vezels en water, naast de vele voordelen, en we geven u een groep fruit die suiker vermindert. in het bloed als volgt:

1. De bessen

Bosbessen worden geassocieerd met het verlagen van de bloedsuikerspiegel, vanwege de mogelijkheid dat deze vrucht de gevoeligheid van cellen voor insuline beïnvloedt en verbetert, naast het verbeteren van het proces van het afvoeren van glucose in het bloed.

Dit komt bovenop de rijkdom aan antioxidanten en heilzame mineralen. Onder deze vruchten zijn de volgende:

  • bessen.
  • de aardbei.
  • Rode framboos.

2. Appel

Appels zijn een rijke bron van vezels, wat betekent dat ze een langere tijd nodig hebben om te verteren, naast hun lage glycemische index. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat ze een groep werkzame stoffen en water bevatten.

Het is mogelijk dat appels een van de meest prominente vruchten zijn die de bloedsuikerspiegel verlagen als ze voor een maaltijd worden gegeten.

3. Perzik en abrikoos

Perzik is een caloriearme vrucht en is rijk aan vitamine C en kalium, die op hun beurt de stofwisseling helpen stimuleren, en is dus een vrucht die de bloedsuikerspiegel verlaagt.

Abrikozen bevatten ook weinig calorieën en zijn een rijke bron van vezels en vitamine A, wat diabetici kan helpen.

4. Citrusvruchten

Citrusvruchten, zoals: sinaasappels en grapefruits, zijn vruchten die de bloedsuikerspiegel verlagen, omdat ze naast polyfenolen ook vezels bevatten.

Het eten van deze vruchten helpt bij het volgende:

  • Cumulatieve diabetes verminderen.
  • Verhoogde gevoeligheid van cellen voor insuline.
  • Verlaging van de bloeddruk, die gepaard kan gaan met diabetes.

5. Nog een vrucht die de bloedsuikerspiegel verlaagt

Er is nog een groep fruit die de bloedsuikerspiegel verlaagt, en we geven je er een aantal als volgt:

Tips voor het eten van fruit

Nadat we verschillende soorten fruit hebben leren kennen die de bloedsuikerspiegel verlagen, moeten we u wijzen op enkele belangrijke tips waarmee u rekening moet houden voordat u deze vrucht eet:

  1. Verspreid je porties fruit over de dag in plaats van ze bij één maaltijd te eten. Neem bijvoorbeeld een stuk fruit als ontbijt en een ander als tussendoortje.
  2. Eet specifieke en berekende hoeveelheden fruit, zoals je ze met mate zou moeten eten, zelfs als het fruit is dat de bloedsuikerspiegel verlaagt, vooral gedroogd fruit.
  3. Zorg ervoor dat u vers of bevroren fruit kiest en vermijd ingeblikte vruchten, omdat deze hogere concentraties suiker en calorieën bevatten, die de bloedsuikerspiegel verhogen.
  4. Vermijd vruchtensap of verminder de hoeveelheid die u drinkt, aangezien het sap grotere hoeveelheden calorieën bevat en niet de vezels bevat die in het verse fruit zelf voorkomen, en daarom verhoogt het de bloedsuikerspiegel.

Een vrucht die de bloedsuikerspiegel verhoogt

Nadat we verschillende soorten fruit hebben leren kennen die de bloedsuikerspiegel verlagen, willen we erop wijzen hoe belangrijk het is om bepaalde soorten fruit niet te eten omdat ze de bloedsuikerspiegel verhogen, waaronder de volgende:

Previous post
Serien und Filme im Dezember 2022 (Update)
Next post
Behandeling van lipoom met knoflook – Medicine Web Alternative Medizin