Das Eheleben

Een gelukkiger partner kan je beschermen tegen dementie

De resultaten van een nieuwe wetenschappelijke studie toonden aan dat een gelukkigere partner het risico zou verkleinen dat zijn partner later dementie krijgt.

De onderzoekers op basis van het onderzoek zijn van mening dat een gelukkige partner helpt bij het aannemen van een gezondere levensstijl in vergelijking met anderen.

Deze studie, gepubliceerd in het Journal of Personality, bereikte de resultaten door zich gedurende maximaal acht jaar te richten op meer dan 4.000 partners.

De onderzoekers merkten op dat de paren die gelukkige partners hadden betere cognitieve vaardigheden hadden dan anderen, en men gelooft dat de reden hierachter te wijten is aan het gezonde en stressvrije leven dat ze leiden met hun echtgenoten.

Meer tijd doorbrengen met een gelukkige partner zou een persoon aanmoedigen om een ​​gezonde levensstijl te volgen, naast lichaamsbeweging ook gezond te eten en zelfs te helpen stoppen met roken.

Bovendien meldden de onderzoekers dat de paren in dit geval veel eigen herinneringen en gebeurtenissen hebben die in hun geheugen zijn verankerd, en het ophalen ervan tussen hen zou de gezondheid van de hersenen verbeteren en het risico op dementie later in het leven verminderen.

Previous post
Het nieuwe coronavirus heeft koppels negatief beïnvloed
Next post
Seksuele omgang zorgde ervoor dat ze vanwege allergieën in het ziekenhuis werd opgenomen