Psychische Gesundheit

Duur van de behandeling van een obsessief-compulsieve stoornis – Web Medicine

Obsessief-compulsieve stoornis wordt gedefinieerd als een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door repetitieve, verontrustende gedachten, gedragingen en rituelen die worden uitgevoerd om angst te verlichten, en sommige behandelingen worden vaak voorgeschreven om de resulterende symptomen onder controle te houden.

Dus, vragen sommige mensen, wat is de duur van de behandeling van een obsessief-compulsieve stoornis? Welke behandelingen worden gebruikt? Meer informatie vind je in het volgende artikel:

Wat is de duur van de behandeling van een obsessief-compulsieve stoornis?

Sommigen vragen zich af hoe lang het duurt om een ​​obsessief-compulsieve stoornis te behandelen? Het antwoord is dat de duur van de behandeling varieert afhankelijk van de ernst van de ziekte, aangezien een korte behandelingskuur wordt aanbevolen voor milde obsessief-compulsieve stoornis, maar als de persoon lijdt aan een ernstige obsessief-compulsieve stoornis, kan hij een langere kuur nodig hebben. van behandeling.

Behandelingen zijn vaak zeer effectief, maar het is belangrijk om geduldig te zijn, aangezien het maanden kan duren voordat de resultaten zichtbaar worden, terwijl mensen met milde tot matige OCS 10 uur psychotherapie nodig hebben met wat lichaamsbeweging tussen de sessies door. Ernstig duurt het langer.

Wat de voorgeschreven medicijnen betreft, moet de persoon mogelijk gedurende ten minste 8-12 weken selectieve serotonineheropnameremmers gebruiken. In ernstigere gevallen kan de patiënt gedurende ten minste een jaar moeten worden behandeld, en sommigen moeten het medicijn mogelijk vele jaren gebruiken.

Opgemerkt moet worden dat de behandeling van een obsessief-compulsieve stoornis in het algemeen de obsessief-compulsieve stoornis niet volledig kan elimineren, maar het kan helpen de symptomen onder controle te houden, zodat de ziekte het dagelijks leven niet beïnvloedt.

Wat zijn de manieren om een ​​obsessief-compulsieve stoornis te behandelen?

Na kennis te hebben genomen van de duur van de behandeling van een obsessief-compulsieve stoornis, bieden wij u de meest effectieve behandelingen voor deze stoornis aan, als volgt:

1. Psychotherapie

Cognitieve gedragstherapie wordt vaak gebruikt en is een effectieve vorm van psychotherapie voor mensen met ocs. De behandeling houdt in dat de persoon geleidelijk wordt blootgesteld aan het gevreesde object of de obsessie die hij heeft en dat hij manieren leert om weerstand te bieden aan de drang om dwangmatige rituelen uit te voeren.

2. Medicamenteuze behandeling

Sommige medicijnen helpen de symptomen en motieven van een obsessief-compulsieve stoornis onder controle te houden, aangezien antidepressiva vaak worden voorgeschreven, en de meest prominente voorbeelden zijn:

 • Clomipramine: Voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.
 • Fluoxetine: Voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.
 • fluvoxamine: Voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.
 • Sertraline: Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.
 • Paroxetine: Alleen voor volwassenen.

Over het algemeen kan de arts soms meer dan één medicijn aanbevelen om de symptomen van de stoornis onder controle te houden, en het kan de behandeling van een obsessief-compulsieve stoornis met medicijnen weken tot maanden na het starten van de medicatie duren totdat een verbetering van de symptomen wordt opgemerkt.

3. Diepe hersenstimulatie

Diepe hersenstimulatie wordt soms gebruikt om een ​​obsessief-compulsieve stoornis te behandelen bij volwassenen van 18 jaar en ouder en mensen die niet reageren op eerdere behandelingen.

De behandeling omvat het implanteren van elektroden in specifieke delen van de hersenen om elektrische impulsen te produceren die helpen bij het reguleren van abnormale impulsen.

4. Transcraniële magnetische stimulatie

Transcraniële magnetische stimulatie wordt gebruikt voor volwassenen van 22-68 jaar, vooral wanneer ze niet reageren op conventionele behandelingen. Dit is een niet-invasieve procedure die magnetische velden gebruikt om neuronen in de hersenen te stimuleren door een elektromagnetische spoel op de hoofdhuid te plaatsen om de symptomen van een obsessief-compulsieve stoornis te verbeteren.

Zijn er tips en waarschuwingen die bekend moeten zijn bij de behandeling van een obsessief-compulsieve stoornis?

Om de belangrijkste informatie over de duur van de behandeling van een obsessief-compulsieve stoornis op te volgen, geven we u een aantal belangrijke adviezen en waarschuwingen waarmee u rekening moet houden:

 • Het wordt aanbevolen om met een arts te praten om de bijwerkingen van sommige medicijnen te bespreken en om gezondheidsmonitoring te krijgen tijdens het gebruik van psychiatrische medicijnen.
 • De meeste antidepressiva zijn veilig, maar tieners en kinderen kunnen zelfmoordgedachten en -gedrag vertonen, vooral in de eerste weken van de behandeling. Neem dus onmiddellijk contact op met uw arts als dit gebeurt.
 • De arts moet worden geïnformeerd over eventuele andere medicijnen of voedingssupplementen die worden ingenomen om interacties tussen geneesmiddelen en antidepressiva te voorkomen en om eventuele negatieve effecten op de patiënt te voorkomen.
 • Pas op dat u de behandeling met medicijnen niet abrupt stopt, zelfs niet als u zich beter voelt, omdat sommige daarvan ontwenningsverschijnselen kunnen veroorzaken en de duur van de OCS-behandeling kunnen verlengen.
 • Hij raadt aan om gezonde manieren te ontdekken om energie te kanaliseren, zoals: hobby’s, vrijetijdsbesteding, lichaamsbeweging, gezond eten en voldoende slapen.
 • Het verdient de voorkeur om ontspanningstechnieken te leren, zoals: meditatie, spierontspanning, massage, diep ademhalen en yoga, omdat alle technieken helpen bij het verlichten van stress als gevolg van een obsessief-compulsieve stoornis.

Zo hebt u de belangrijkste informatie over de duur van de behandeling van een obsessief-compulsieve stoornis geleerd.

Previous post
Voedingsmiddelen die geen babygas veroorzaken
Next post
Blockierte Weizenausfuhr aus der Ukraine – Was hilft gegen die drohende Ernährungskrise?