Medizin und Gesundheit

Druivenschade: niet te veel eten, anders… Richtige Ernährung

Laten we het volgende leren over de schade van druiven:

Druiven schade

Hier is een lijst van hen:

1. Geneesmiddelinteracties

Het eten van druiven kan een negatief effect hebben op de gezondheidstoestand van patiënten die bepaalde medicijnen gebruiken, zoals:

Bètablokkers zijn geneesmiddelen die vaak worden voorgeschreven om bepaalde soorten hartaandoeningen te behandelen, en deze geneesmiddelen kunnen een hoog kaliumgehalte in het bloed veroorzaken.

Omdat druiven een goed kaliumgehalte bevatten, kan het overmatig eten van druiven in combinatie met deze medicijnen leiden tot een ongezond hoog kaliumgehalte.

Druiven bevatten resveratrol en een goed gehalte aan vitamine K, en deze stoffen kunnen de mate van bloedverdunning verhogen, wat een bedreiging kan vormen voor de gezondheid van patiënten die oorspronkelijk bloedverdunnende medicijnen gebruiken, zoals warfarine.

Omdat bloedverdunners werken om de vloeibaarheid van het bloed te verhogen, kan het innemen ervan in combinatie met het teveel eten van druiven het effect van deze medicijnen verdubbelen, wat ernstige gevolgen voor de gezondheid kan hebben.

2. Allergieën

Hoewel een allergie voor druiven niet gebruikelijk is, komt het wel voor. Het eten van druiven of zelfs het aanraken van de vruchten kan bij sommigen allergische reacties veroorzaken, en deze kunnen zich manifesteren in de vorm van:

 • Symptomen van milde of matige ernst, zoals netelroos en rode vlekken op de huid.
 • Acute en gevaarlijke symptomen, zoals: moeite met ademhalen en anafylactische shock.

Soms kunnen allergische reacties optreden als reactie op enkele van de additieven die aanwezig zijn op druiven of in hun fruit, zoals: pesticiden en schimmels.

3. Nierproblemen

Een van de mogelijke nadelen van druiven is dat overmatig eten in bepaalde gevallen schadelijk kan zijn voor de nieren. Druiven bevatten een goede hoeveelheid kalium en overmatige inname van kaliumbronnen kan gezondheidscomplicaties veroorzaken voor degenen die al nierproblemen hebben.

Als de nieren zo beschadigd zijn dat ze het lichaam niet van overtollig kalium kunnen ontdoen, kan kalium zich ophopen in het lichaam, wat complicaties kan veroorzaken die fataal kunnen zijn.

4. Verstikkingsgevaar voor kinderen

Een van de mogelijke nadelen van druiven is dat het eten van de granen ervoor kan zorgen dat kinderen stikken, vooral wanneer het wordt gegeten door kinderen jonger dan 5 jaar, en het risico neemt toe bij het voeren van druiven aan kinderen in de leeftijd van 6-12 maanden. aangezien deze groep kan stikken bij het eten van een ander type dan een stuk groenten en fruit.

Het kan voor kinderen van deze leeftijd moeilijk zijn om druiven veilig te eten, vanwege de kleine grootte van de druiven, waardoor ze gemakkelijker in hun geheel kunnen worden doorgeslikt, evenals de afmetingen van de druif, waardoor het mogelijk is om de fles te sluiten. luchtweg perfect als het geheel wordt doorgeslikt.

5. Problemen in de darmen

Druiven bevatten stoffen die spijsverteringsstoornissen kunnen veroorzaken, zoals:

 • Salicylzuur: Het kan spijsverteringsstoornissen veroorzaken en deze stoornissen kunnen optreden in de vorm van een ontsteking in het maagdarmkanaal, een opgeblazen gevoel of zelfs diarree.
 • Voedingsvezels: Het vezelgehalte van druiven kan spijsverteringsstoornissen zoals diarree veroorzaken, vooral wanneer het overmatig wordt geconsumeerd of wanneer het wordt geconsumeerd door mensen met het prikkelbare darm syndroom.
 • Suiker: druiven kunnen suikers bevatten die bij sommigen diarree kunnen stimuleren.

Druivenpitten in de vruchten kunnen ook andere problemen in het maagdarmkanaal veroorzaken, zoals blindedarmontsteking en hevige buikpijn.

6. Andere druivenschade

Deze vrucht kan andere nadelen hebben, zoals:

 • Voedselvergiftiging: Druiven behoren tot de vruchten die de meeste residuen van bestrijdingsmiddelen bevatten.
 • overgewicht: Druiven bevatten veel calorieën, dus regelmatig en overmatig eten kan gewichtstoename veroorzaken
 • bloeden: Druiven kunnen de bloedvloeibaarheid verhogen, wat de kans op bloedingen of blauwe plekken kan vergroten bij mensen met bloedingsstoornissen en -ziekten.

Hoe druivenschade te voorkomen

Potentiële druivenschade kan worden voorkomen door de volgende aanbevelingen toe te passen:

 • Eet druiven in matige en redelijke hoeveelheden en zonder teveel.
 • Geef geen hele druiven aan kinderen jonger dan 5 jaar en zorg ervoor dat u deze druiven goed hakt voordat u druiven aan deze groep voert.
 • Zorg ervoor dat u alleen biologische druiven eet, dat wil zeggen druiven die tijdens de teelt niet of slechts in zeer kleine hoeveelheden zijn blootgesteld aan pesticiden.
 • Overleg eerst met een arts over de toegestane dosis druiven voor patiënten die bepaalde medicijnen gebruiken, zoals: bètablokkers en bloedverdunners.
 • Vermijd het eten van druiven op een lege maag als de persoon al het prikkelbare darm syndroom heeft
 • Vermijd het volledig eten van druiven door mensen die er allergisch voor zijn.

De voordelen van druiven

Nadat we de mogelijke schade van druiven hebben besproken, moeten we ook ingaan op de voordelen ervan, die kunnen worden geplukt als druiven met mate worden gegeten door de groepen die druiven mogen eten. Hier is een overzicht van de mogelijke voordelen van druiven:

 • Verbetering van het vermogen van het immuunsysteem om veel verschillende soorten ziekten en infecties te weerstaan.
 • Weerstand bieden tegen oxidatieve stress, wat de kans op het ontwikkelen van vele soorten kanker kan verkleinen.
 • Verlaag het cholesterol, verlaag de bloeddruk en voorkom hartaandoeningen.
 • De gezondheid van de hersenen behouden en de kans op het ontwikkelen van sommige zenuwaandoeningen verminderen, zoals: de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer.
 • De kans op het ontwikkelen van diabetes verkleinen.
 • Versterk de botten.
 • Weerstand tegen huidveroudering.
Previous post
Interview mit Unternehmer Ivan Garev
Next post
Das Jahr optimistisch angehen | Herbert Frommes Versicherungsmonitor