Organe des menschlichen Körpers

Detox-drankjes: experts onthullen de waarheid

In deze periode van het jaar nemen veel vrouwen hun toevlucht tot harde diëten, strikte sportregimes en vreemde praktijken om het ideale lichaam te krijgen. Hoewel experts altijd een uitgebalanceerd, langzaam dieet aanbevelen om gezond af te vallen, nemen veel vrouwen hun toevlucht tot snelle oplossingen, waarvan sommige misschien niet zo gezond zijn als detox-sappen.

Experts hebben onlangs onthuld dat wat er in het lichaam gebeurt tijdens het consumeren van detox-sappen mogelijk niet helemaal gezond is. Deze drank bevat weinig complexe koolhydraten en eiwitten, waardoor je er magerder uit kunt zien terwijl je eigenlijk spieren verliest.

Deze schade is niet alleen, maar detox-drankjes kunnen ook het volgende veroorzaken:

  • Ze zijn een generaal in het lichaam waardoor u plotseling flauw kunt vallen.
  • Aanzienlijke stemmingswisselingen als gevolg van grote en snelle veranderingen in de suikerspiegel in het lichaam.

Deskundigen adviseren om weg te blijven van de zogenaamde detox, of diëten die zijn ontworpen om gifstoffen uit het lichaam af te voeren, en om gezonde voedingsbeslissingen te nemen in plaats van dit alles, zoals het vermijden van:

  • Voedingsmiddelen rijk aan suiker.
  • gefrituurd eten.
  • Bewerkt voedsel en ingeblikt voedsel.

En dit allemaal te vervangen door fruit, groenten, voedsel dat rijk is aan eiwitten en alles dat is gemaakt van volle granen.

En hoewel detox-sap alleen je misschien niet veel schade berokkent – in vergelijking met diëten die volledig uitsluitend gebaseerd zijn op het principe van detox -, zijn deze sappen misschien niet helemaal gezond op voedingsniveau, omdat deze sappen (vooral die soorten bevatten) fruit in hun componenten). ) grote hoeveelheden suiker bevatten (geschat op 6-8 theelepels suiker), geconsumeerd gedurende opeenvolgende dagen, kan langdurige manipulatie van glucose- en insulinespiegels veroorzaken, vooral bij vrouwen.

Dus als je een fan bent van detox-sap, moet je voor het volgende zorgen:

  • Alleen sap maken van groenten, geen fruit.
  • Gebruik groenten die kleurrijk en rijk aan voedingsstoffen zijn, terwijl ze vrij zijn van schadelijke suikers, zoals wortelen, spinazie en bieten.
  • Als uw doel van detox-sap is om overtollig gewicht te verliezen, moet u toevoegingen vermijden die het caloriegehalte in detox-sap aanzienlijk kunnen verhogen, zoals: avocado, appel, chiazaden, kokossap.

Deskundigen adviseren ook de volgende groepen om detox-sap volledig te vermijden: patiënten met diabetes type 2, mensen met insulineresistentie en mensen met een hoog cholesterolgehalte.

Previous post
Voordelen van matcha voor menstruatie – Web Medicine
Next post
Uitgezaaide kanker: uw complete gids – Medicine Web