Sport und Fitness

De sport die de meeste calorieën verbrandt: wat is het?

Lichaamsbeweging is erg belangrijk omdat het veel voordelen heeft voor de gezondheid, vooral voor het gewicht, maar wat is de sport waarbij de meeste calorieën worden verbrand?

De sport waarmee je de meeste calorieën verbrandt

Als het je doel is om de meeste calorieën te verbranden, dan moet joggen onbetwist de eerste plaats behalen, maar als er iets is dat je ervan weerhoudt om deze sport te beoefenen, zijn er andere opties zoals: touwtjespringen en zwemmen.

Maar hierbij moet vermeld worden dat het verbranden van calorieën niet alleen afhangt van het type sport, maar dat er andere factoren zijn die daar invloed op hebben.

Welke factoren zijn van invloed op het verbranden van calorieën?

Als twee mensen aan een bepaalde oefening deelnemen, verbranden ze uiteindelijk niet noodzakelijk hetzelfde aantal calorieën; Er zijn namelijk nog andere factoren die hierbij een rol spelen, en de belangrijkste hiervan zijn:

1. Leeftijd

Hoe hoger de leeftijd, hoe meer moeite iemand moet doen om te bereiken wat nodig is.

2. Carrosseriestructuur

Iemand met een goede spiermassa verbrandt meer calorieën dan iemand met een hoger percentage lichaamsvet.

3. De temperatuur

Hoe warmer de omgeving waarin de oefening wordt beoefend, hoe meer calorieën er worden verbrand, en hier ligt het belang van opwarmingsoefeningen, omdat ze de lichaamstemperatuur verhogen, maar er moet voor worden gezorgd dat het niet te overdrijft, zodat het lichaam niet overbelast. het stadium van hitte-uitputting bereiken.

4. Fitnessniveau

Natuurlijk zal een ervaren persoon meer calorieën verbranden dan een beginner; Dit komt omdat zijn lichaam tijdens het sporten efficiënter is geworden.

5. Dieet

Niet genoeg eten en sommige maaltijden overslaan, ongezond voedsel eten of te veel cafeïne hebben allemaal een negatieve invloed op de stofwisseling en dus op de verbranding van calorieën.

6. Slaap

Een paar uur slapen zal de verbranding van calorieën verminderen; Omdat het lichaam zich niet comfortabel genoeg zal voelen, behalve dat slaapgebrek het metabolisme vermindert, de snelheid waarmee het lichaam calorieën verbrandt.

7. Zuurstof

Het geeft het lichaam de nodige energie. Mensen die tijdens het sporten extra moeite doen om te ademen, verbranden meer calorieën. Elke liter zuurstof moet 5 calorieën verbranden.

Wat zijn de voordelen van de meest calorieverbrandende oefening?

Het is absoluut noodzakelijk dat de voordelen van sporten niet beperkt blijven tot het verbranden van calorieën, aangezien het ook andere voordelen kan hebben, leer ze nu kennen:

1. De voordelen van hardlopen

Omdat hardlopen de meest calorieverbrandende sport is, moet het ook veel voordelen voor het lichaam hebben, waaronder:

 • Een gezond hart behouden: Hardlopen vermindert het risico op hartaandoeningen aanzienlijk, omdat het de hartslag in rust verlaagt, en dit verhoogt de efficiëntie van de hartspier.
 • Beter slapen: Hardlopen is een aërobe oefening die de afgifte van endorfine verhoogt, een chemische stof die pijn en stress helpt verlichten.
 • Verbeterde knie- en ruggezondheid: Hoe meer u oefent met hardlopen, hoe kleiner de kans dat u rug- en gewrichtsproblemen krijgt naarmate u ouder wordt.
 • Geheugenverbetering: Omdat hardlopen een aerobe oefening is, verhoogt het de hartslag en verhoogt het zweten, en dit kan leiden tot een toename van het deel dat verantwoordelijk is voor de hersenen en het leren in de hersenen.
 • Immuniteitsbooster: Het doen van aerobe oefeningen in het algemeen vermindert de kans op het ontwikkelen van een infectie van de bovenste luchtwegen.

2. De voordelen van zwemmen

Aangezien zwemmen een van de opties is omdat het goede calorieën verbrandt en omdat het een van de soorten sporten is die het hele lichaam helpen water te weerstaan, moeten we enkele voordelen voor het lichaam noemen, waaronder:

 • Handhaaft de hartslag.
 • Verhoog de spierkracht en conditie.
 • Zorg voor een gezond gewicht.
 • Het onderhoudt de gezondheid van het hart en de longen.
 • Helpt te ontspannen en stress te verminderen.
 • Het is een goede behandeling voor sommige verwondingen, vooral spierblessures.

3. De voordelen van touwtjespringen

Zoals we eerder vermeldden, is touwtjespringen een van de oefeningen die helpen om in korte tijd calorieën te verbranden. Als je het bijvoorbeeld 20 minuten oefent, verbrand je 241 calorieën voor een persoon die ongeveer 91 kilogram weegt, maar er zijn nog andere voordelen aan touwtjespringen, waaronder:

 • Verbeter de conditie van de hartspier en het ademhalingssysteem.
 • Versterking van de spieren van het lichaam.
 • Verbetering van het evenwichtsvermogen, motorische synergie en coördinatie tussen de bewegingen van de voeten en handen.
 • Help bij het bouwen van sterkere botten.
Previous post
Aambeien Remedies Oefeningen – Webgeneeskunde
Next post
Hoe de calorieën te berekenen die het lichaam nodig heeft