Geburt

De geboorte van het eerste kind uit een getransplanteerde baarmoeder

Gisteren bevestigden doktoren de succesvolle geboorte van het eerste kind uit de baarmoeder dat in het lichaam van de moeder was geïmplanteerd.

Waar de doktoren de vrouw via een keizersnede ter wereld brachten, waarmee het de tweede operatie ter wereld was, na de eerste die eind vorig jaar in Brazilië plaatsvond.

De behandelend arts gaf aan dat de operatie veilig is verlopen en dat het kind en haar moeder in goede gezondheid verkeren.

Aan de andere kant staat de kwestie van baarmoedertransplantatie nog steeds ter discussie en is de laatste tijd steeds vaker gebruikt, dus het is belangrijk om alle opties te bestuderen die vrouwen op dit gebied ter beschikking staan.

De moeder van het kind had een baarmoedertransplantatie nodig omdat ze leed aan een gezondheidsprobleem dat één op de 500 vrouwen treft en de effectiviteit van haar baarmoeder aantast.

De vrouw onderging in 2017 een baarmoedertransplantatie en kon in 2018 zwanger worden door middel van kunstmatige bevruchting, waardoor de bevalling vlot en gemakkelijk verliep.

De arts die verantwoordelijk is voor de zaak verklaarde dat ze ernaar streven om deze uitzonderlijke gebeurtenissen te realiseren voor vrouwen die problemen hebben bij het bereiken van een zwangerschap.

Om deze operatie tot een succes te maken was er medewerking van een groot aantal verschillende medische afdelingen.

Het is vermeldenswaard dat tot nu toe vijf operaties succesvol zijn geweest om een ​​nieuwe baarmoeder te transplanteren, drie van hen zijn geslaagd, terwijl de andere niet succesvol waren.

Previous post
Afscheidingen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap – Web Medicine
Next post
Licht voor een pasgeborene: is het nuttig?