Diät und Gewichtsverlust

De buik afslanken met gember: is het echt mogelijk?

Er wordt aangenomen dat gember kan helpen bij het afvallen van de buikstreek, dus wat is de waarheid over recepten voor het afslanken van de buik met gember? Hier is het antwoord in detail:

De buik afslanken met gember: is het echt mogelijk?

Hier is het antwoord in detail:


 • Veelbelovende wetenschappelijke resultaten

Hoewel het wetenschappelijke bewijs dat momenteel beschikbaar is over de effectiviteit van recepten voor het afslanken van gemberbuik nog steeds onvoldoende is, bestaat het wel en een deel ervan is positief en veelbelovend, hier is een samenvatting ervan:

 1. Volgens een van de wetenschappelijke recensies werd opgemerkt dat het consumeren van gember kan helpen om gewicht te verminderen en ook de buikomtrek te verminderen.
 2. In een wetenschappelijk onderzoek werden gembersupplementen gegeven aan een groep vrouwen. Er werd opgemerkt dat deze supplementen hielpen de eetlust te verminderen en ook de lichaamsafmetingen te verminderen.
 3. In een wetenschappelijke review waarin het effect van gember op het gewicht werd onderzocht, werd opgemerkt dat de verbindingen zingerone en shogaols in gember kunnen helpen bij het afvallen.

Er moet ook worden opgemerkt dat sommige van de bovengenoemde onderzoeken hebben aangetoond dat genen een rol kunnen spelen in de mate van de reactie van het lichaam op het effect van gember dat verband houdt met gewichtsverlies, dus recepten voor het afslanken van gemberbuik kunnen voor bepaalde mensen effectiever zijn.


 • Hoe kan gember helpen om de buik slanker te maken?

Aangenomen wordt dat de voordelen van gember in dit opzicht te wijten zijn aan het potentiële natuurlijke vermogen van de plant om:

1. Houd de eetlust in bedwang

Een van de factoren die ervoor kunnen zorgen dat dit recept voor het afslanken van de buik met gember werkt, is dat de combinatie van gember kan helpen om je algehele trek in eten te verminderen en je langer een vol gevoel te geven na het nuttigen van gember of producten die ervan zijn gemaakt, zoals gemberthee.

Gember kan een positief effect hebben op de serotoninespiegels in het lichaam, en serotonine is een hormoon waarvan de niveaus over het algemeen worden geassocieerd met eetlust.

2. Verhoog het uithoudingsvermogen

Gember kan u helpen af ​​te vallen door het uithoudingsvermogen van het lichaam tijdens verschillende activiteiten, waaronder sporten, te vergroten. Gember kan dus bijdragen aan het verbeteren van de prestaties en fysieke activiteit tijdens het sporten, wat kan helpen om uw conditie te verbeteren.

3. Verminder de vetopname

De effectiviteit van recepten voor het afslanken van gemberbuik wordt soms toegeschreven aan het vermogen van deze natuurlijke plant om een ​​positief effect te hebben op de opname van vetten uit voedsel. Gember kan de opname van vetten helpen verminderen of vertragen, wat kan helpen bij het afvallen.

4. Activeer de stofwisseling

Er wordt aangenomen dat gember kan helpen het metabolisme te activeren en te versnellen, vanwege het potentiële vermogen van gember om thermogenese te bevorderen, waarbij het lichaam meer vet verbrandt.

Gember kan dus helpen de verbranding van opgeslagen vetten in het lichaam te stimuleren en gewichtsverlies te versnellen.

5. Andere voordelen behalen

De potentiële effectiviteit van maagvermageringsrecepten met gember kan ook worden toegeschreven aan het vermogen van gember om:

 • Verbetert het vermogen van het lichaam om te ontgiften en ondersteunt de bloedsomloop.
 • Verbeter de spijsvertering en verhoog het vermogen van het maagdarmkanaal om belangrijke voedingsstoffen uit voedsel op te nemen.
 • Het verlagen van hoge bloedsuikerspiegels, aangezien onstabiele bloedsuikerspiegels een negatief effect kunnen hebben op het gewicht.
 • Het verlagen van de niveaus van het stresshormoon cortisol en het bestrijden van oxidatieve stress, omdat deze factoren de ontwikkeling van ontstekingen en gewichtstoename kunnen stimuleren.

Recepten voor het afslanken van de buik met gember

Om de potentiële voordelen van gember op het gebied van buikvermagering te benutten, volgt hier meer dan één recept:

1. Recept voor citroen-gemberthee

Details van dit afslankrecept hieronder:

U moet het volgende voorbereiden:

 • Een klein stukje verse gemberwortel.
 • Een rijpe citroen.
 • 4 kopjes water.

 • methode

Hier zijn de stappen die u moet volgen om dit recept voor het afslanken van gemberbuik voor te bereiden:

 1. Het water wordt gekookt en als het kookpunt is bereikt, wordt er geraspte gember aan toegevoegd.
 2. Laat het watermengsel met gember een derde van een uur koken.
 3. Het mengsel wordt van het vuur gehaald, er worden verse schijfjes citroen aan toegevoegd, om na 5 minuten klaar te zijn om te drinken.

2. Andere recepten

Andere recepten kunnen worden gebruikt om de buik te versmallen met gember, zoals:

 • Recept koude gember: Pureer een klein stukje gember met een glas water, zeef het mengsel van de overgebleven gember en drink het op.
 • Recept gember en komijn: Voeg een klein stukje gemalen gember en een halve lepel komijnzaad toe aan een kopje kokend water. Zeef het mengsel van vast residu na twee minuten en drink warm.
 • Recept voor plakjes gember en water: U kunt verse gemberschijfjes toevoegen aan een fles drinkwater en dit water dagelijks opdrinken.

Gember schade

Nadat we het hebben gehad over het feit dat recepten voor het afslanken van de buik met gember effectief zijn, moeten we opmerken dat deze recepten misschien niet voor iedereen geschikt zijn, omdat gember veel schade kan aanrichten, vooral als overmatige doses worden ingenomen, zoals de volgende:

 • Allergisch voor sommigen, en dit kan verschijnen in de vorm van complicaties zoals dermatitis.
 • Verschillende aandoeningen van het maagdarmkanaal kunnen optreden in de vorm van symptomen zoals brandend maagzuur, diarree, misselijkheid en gasvorming.
 • Verhoogt de kans op bloedingen, vooral wanneer gember wordt gegeten door patiënten die bloedverdunners gebruiken of patiënten die op het punt staan ​​een operatie te ondergaan.
 • Verergering van de gezondheidstoestand van mensen met specifieke ziekten en gezondheidsstoornissen, zoals zure oprispingen, galstenen, hartaandoeningen en diabetes.
 • Negatieve invloed op de werking van sommige medicijnen, zoals: antacida en protonpompremmers.
Previous post
Soorten eetstoornissen – Medicine Web
Next post
Trouwen als je in de twintig bent, kan je stress verminderen