Schwangerschaft

Computationele anticonceptiemethoden: uw uitgebreide gids

Anticonceptie is de belangrijkste methode waar mensen die een gezin willen plannen hun toevlucht tot nemen. Er zijn veel anticonceptiemethoden, waaronder medicijnen en condooms, en er zijn ook methoden voor computationele anticonceptie, dus wat is deze methode? Is het geschikt voor iedereen? Volg het antwoord in het volgende artikel:

Wat zijn de methoden van anticonceptie door berekening?

Rekenkundige anticonceptiemethoden worden ook natuurlijke anticonceptiemethoden genoemd, en daarmee bedoelen we die methoden die voornamelijk afhangen van het berekenen van de vruchtbare dagen van de menstruatiecyclus van een vrouw waarin de kans op zwangerschap groot is, en de preventie van zwangerschap is door het vermijden van de praktijk van intimiteit tussen paren tijdens deze dagen.

Wat zijn de voordelen van anticonceptiemethoden door berekening?

Sommigen nemen hun toevlucht tot anticonceptiemethoden door berekening, omdat het enkele van de volgende voordelen heeft:

 1. Het is een gratis, goedkope methode die geen regelmatig bezoek aan de dokter vereist, zoals anticonceptiepillen of spiraaltjes.
 2. U kunt onmiddellijk beginnen met proberen zwanger te worden als u besluit dit te doen zonder dat u hoeft te wachten. Deze methode helpt je ook om zwanger te worden omdat je je meest vruchtbare dagen kent.
 3. Het helpt mogelijke bijwerkingen van andere anticonceptiemethoden te voorkomen, zoals: gewichtstoename, stemmingswisselingen, hoofdpijn en misselijkheid, verhoogd risico op bloedstolsels, verminderde botdichtheid en andere.

Hoe gebruiken we computationele anticonceptiemethoden?

Nadat we kennis hebben gemaakt met de methoden van anticonceptie door berekening, wilt u deze methoden misschien gebruiken en vraagt ​​u zich af hoe u dit moet doen, en we leggen ze u als volgt uit:


 • Kalender ritme methode

Om zwangerschap te voorkomen is het noodzakelijk om eerst een tabel te maken waarin de duur van de menstruatiecyclus wordt bijgehouden voor een periode van 6 opeenvolgende maanden, waarna de eerste en laatste vruchtbare dag van de cyclus worden berekend. :

 1. Zoek de eerste dag van uw menstruatie op de maandgrafiek, selecteer vervolgens de eerste dag van de volgende menstruatie en tel de dagen ertussen. Dit is de lengte van je cyclus. Herhaal gedurende 6 maanden.
 2. Bepaal de eerste vruchtbare dag door de kortste geregistreerde cyclus te kiezen, trek vervolgens 18 af van het totale aantal dagen voor die cyclus en neem vervolgens het resulterende aantal om de dagen te tellen vanaf de eerste dag van de huidige cyclus. Die dag zal de eerste vruchtbare dag zijn.
 3. Bepaal de laatste vruchtbare dag door de langste cyclus te kiezen van degene die je eerder hebt geregistreerd en trek er vervolgens het getal 11 van af. Neem het resulterende getal op dezelfde manier als hiervoor. Deze dag zal de laatste vruchtbare dag vertegenwoordigen. Je mag geen seks hebben vanaf de eerste vruchtbare dag tot de laatste.
 4. Om de methode te verduidelijken, geven we je dit voorbeeld, stel dat de kortste menstruatiecyclus 26 dagen was en de langste cyclus 30 dagen, en de eerste dag van je huidige menstruatiecyclus is de vierde van de maand. De berekening van de eerste vruchtbare dag wordt (26-18=8) en de laatste vruchtbare dag (30-11=19) Dan tellen we 8 dagen en 19 dagen vanaf de vierde dag van de lopende maand. De eerste vruchtbare dag is de 11e van de maand en de laatste dag is de 22e.


 • Andere anticonceptiemethoden

Andere methoden van computationele anticonceptie kunnen worden gebruikt, dit zijn methoden die helpen bij het bepalen van vruchtbare dagen en om zwangerschap op deze dagen te voorkomen, waaronder de volgende:

 1. Standaard Dagen methode: En het hangt af van het tellen van de dagen vanaf de eerste dag van de menstruatiecyclus en het beschouwen van de dagen van vandaag 8-19 als vruchtbare dagen, dus je moet er geen seks in hebben.
 2. Hoe vaginale afscheiding te controleren: Slijmafscheidingen uit de vagina nemen toe tijdens vruchtbare dagen vanwege het hoge niveau van hormonen.
 3. Temperatuur meetmethode: Waarbij de lichaamstemperatuur iets stijgt na de vruchtbare dagen, dus het einde van deze dagen kan worden bepaald door de temperatuur gedurende meerdere dagen te meten en te vergelijken.

Nadelen van het gebruik van computationele anticonceptiemethoden

Hoewel het gebruik van computationele anticonceptiemethoden geschikt is voor de meeste vrouwen en een veilige methode is, kunnen sommige aandoeningen die van invloed zijn op de vruchtbaarheid of de menstruatiecyclus het gebruik van deze methode beïnvloeden, en het heeft ook enkele van de volgende nadelen:

 • Het beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.
 • Het kan niet worden gebruikt als de cyclus onregelmatig is of als de meeste dagen korter zijn dan 27 dagen.
 • Het wordt beschouwd als een van de minst effectieve anticonceptiemethoden, vanwege de behoefte aan nauwkeurigheid en correct gebruik bij het tellen van dagen en het bewaken van vruchtbaarheidssymptomen.
 • Het mag niet worden gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft, een abortus ondergaat of anticonceptiepillen heeft gebruikt vlak voor het begin.
 • U moet beginnen met het monitoren van uw menstruatiecyclus en het tellen van uw vruchtbare dagen enkele maanden voordat u computationele anticonceptie gebruikt, en het kan zijn dat u in die tijd andere methoden moet overwegen.
Previous post
Mijlpalen in de ontwikkeling van baby’s 9-12 maanden
Next post
Lethargie bij pasgeborenen – Medicine Web