Psychische Gesundheit

Behandeling van psychologische depressiehoofdpijn – Web Medicine

De belangrijkste informatie over de behandeling van psychologische depressie hoofdpijn in het volgende artikel:

Behandeling van psychologische depressiehoofdpijn

De methode voor het behandelen van een psychologische depressiehoofdpijn wordt gekozen op basis van de onderliggende oorzaak, en het kan ook nodig zijn om zowel hoofdpijnsymptomen als symptomen van depressie samen te behandelen. De arts die toezicht houdt op uw zaak, zal de meest geschikte methode voor u kiezen, waaronder de volgende:


 • Vrij verkrijgbare pijnstillers

Vrij verkrijgbare pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen verlichten tijdelijk milde tot matige hoofdpijn, maar behandelen de onderliggende oorzaak van de hoofdpijn niet.

Wetende dat de patiënt geen niet-steroïde anti-inflammatoire pijnstillers zoals ibuprofen kan gebruiken als hij antidepressiva gebruikt.


 • Selectieve serotonine herinname remmers

Deze medicijnen worden gebruikt in het geval dat de arts ontdekt dat de hoofdpijn waaraan de patiënt lijdt een secundair symptoom van depressie is, aangezien deze medicijnen tot de meest gebruikelijke medicijnen behoren voor de behandeling van depressie, maar het is vermeldenswaard dat SSRI’s geen echte behandeling behandelen. hoofdpijn.


 • Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een van de beste behandelingsopties voor depressiehoofdpijn vanwege de effectiviteit ervan bij het verlichten van pijn die gepaard gaat met depressie. Dit type therapie is ontworpen om om te gaan met de gevoelens en gevoelens die pijn veroorzaken


 • Aanvullende behandeling

Complementaire therapie kan helpen bij de behandeling van depressie en de bijbehorende pijn. Complementaire therapie omvat het volgende:

 1. Acupunctuur.
 2. yoga.
 3. massage.
 4. Hypnotherapie.


 • Biofeedback-therapie

Via deze methode wordt het effect van hoofdpijn op het lichaam geobserveerd en wat zijn de vitale functies die daarbij optreden, aangezien de patiënt is aangesloten op een machine die reageert op veranderingen in het lichaam, zoals: hartslag of ademhaling, wat helpt bij het omgaan met stress, angst en bijbehorende hoofdpijn.

Tips voor verlichting van hoofdpijn

Deze tips omvatten het volgende:


 • Breng koude kompressen aan

Als u last heeft van migraine, zal het plaatsen van een koud kompres op uw voorhoofd de pijn verlichten.

Doe ijsblokjes in een katoenen handdoek en plaats deze gedurende 15 minuten op je voorhoofd, en neem dan nog eens 15 minuten pauze.


 • Vermindering van de druk op de hoofdhuid

Als je je haar in een paardenstaart draagt, als je een hoed, hoofdband of zelfs een te strakke zwembril draagt, zullen ze je hoofdpijn veroorzaken of verergeren.


 • Ontspanning praktijk

Je kunt dit doen door middel van yoga, meditatie of rekoefeningen. Leren ontspannen zal je veel helpen bij het verlichten van hoofdpijn.

Het drinken van veel vocht zal hoofdpijn helpen verlichten, omdat uitdroging en gebrek aan vochtinname hoofdpijn kunnen veroorzaken of hoofdpijn kunnen verergeren.

Probeer zoveel mogelijk het kauwen te verminderen, want het doet niet alleen pijn aan je kaak, maar het kan je ook hoofdpijn bezorgen, dus probeer kauwgom te vermijden, op je nagels, lippen of de binnenkant van je wangen of zo te kauwen om je heen, zoals pennen.

Wanneer moet je naar een dokter?

U moet naar de dokter gaan als u dagelijks hoofdpijn blijft houden, of als uw depressiesymptomen verergeren, of in beide gevallen. Sommigen adviseren een bezoek aan de dokter als de hoofdpijnaanvallen van de patiënt twee of meer keer per week terugkeren.

Previous post
Symptomen van stille reflux bij zuigelingen
Next post
Olijfolie en zwart zaad om de bevalling te vergemakkelijken