Schwangerschaft

Afscheidingen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap – Web Medicine

Sommige vrouwen denken misschien ten onrechte dat de afscheiding van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap hetzelfde is als de afscheiding van de menstruatiecyclus, zonder te beseffen dat ze zwanger zijn. Daarom zullen we hieronder de belangrijkste informatie over de afscheiding van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap toelichten:

Zwangerschapsafscheiding buiten de baarmoeder

De secreties van zwangerschap buiten de baarmoeder verschillen enigszins van de secreties van de menstruatiecyclus, omdat ze kunnen beginnen en stoppen, en ze kunnen waterig zijn met een donkerbruine kleur.

Deze secreties beginnen tussen de vierde en tiende week van de zwangerschap, of ongeveer 7 weken na het uitblijven van een menstruatie, aangezien daarvoor alle tekenen van een normale zwangerschap op de zwangere vrouw verschijnen, zoals: uitblijven van de menstruatie, pijn in de borsten en gevoelloosheid. misselijk.

De secreties van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap geassocieerd met pijn aan één kant van de buik of het bekken behoren tot de eerste waarschuwingssignalen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, die een bezoek aan de arts noodzakelijk maken om tijdig de juiste actie te ondernemen, zoals het verwaarlozen van de aandoening kan leiden tot het barsten van de eileider en vervolgens tot het optreden van levensbedreigende bloedingen indien onbehandeld.

Andere zwangerschapsafscheidingen

Afscheiding tijdens de zwangerschap is normaal en zelfs belangrijk om overdracht van infectie van de vagina naar de baarmoeder te voorkomen. De secreties van een normale zwangerschap verschillen echter van de secreties van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap doordat ze dun, slijmachtig, helder, melkachtig wit van kleur zijn en geen geur of een lichte geur hebben.

Het is ook normaal dat vaginale afscheiding meer toeneemt tijdens de zwangerschap dan voorheen, en zelfs meer in de laatste week van de zwangerschap als de uitgerekende datum nadert en de neiging heeft om te lijken op dunne lijnen van kleverig roze slijm.

Er moet echter worden opgemerkt dat tijdens de zwangerschap ongewoon verhoogde afscheidingen optreden, vooral als ze wit zijn en een consistentie hebben zoals kwark. Dit kan een teken van infectie zijn, vooral als het gepaard gaat met jeuk en irritatie rond de vagina

Hetzelfde geldt voor secreties die groen zijn, stinken of er abnormaal uitzien, wat een teken kan zijn van een infectie of een ander probleem.

Behandeling van buitenbaarmoederlijke zwangerschapsafscheidingen

In feite bestaat de behandeling van zwangerschapsafscheiding buiten de baarmoeder uit het volledig beëindigen van de zwangerschap via de meest geschikte methode die door de arts is bepaald, en de meest prominente van de volgende zijn:

1. Medicijnen

De arts kan een medicijn aanbevelen dat bekend staat als methotrexaat om de zwangerschap te beëindigen door het zwangerschapsweefsel op te lossen, en dit medicijn wordt toegediend via een spierinjectie door een zorgverlener.

2. Chirurgie

Chirurgie wordt toegepast in ernstige gevallen, zoals: ruptuur van de eileider, of als er een risico op ruptuur bestaat, en deze operatie wordt meestal laparoscopisch uitgevoerd en de chirurg kan soms de eileider met het ei erin moeten verwijderen of verwijder het ei en behoud indien mogelijk de eileider.

Na het verkrijgen van de behandeling kunnen vaginale bloedingen optreden die vergelijkbaar zijn met menstruele bloedingen, die een week kunnen aanhouden. Daarom moet u voldoende rusten, geen zware gewichten tillen, geen seks hebben tot het bloeden stopt en geen vitamines innemen die foliumzuur bevatten.

Wanneer moet u een arts raadplegen?

Over het algemeen moet een zwangere vrouw een arts raadplegen in het geval van milde vaginale bloedingen, milde buikpijn of buitenbaarmoederlijke zwangerschapssecreties die we eerder in dit artikel noemden. Er moet echter dringende medische hulp worden ingeroepen als een van de ernstige tekenen of symptomen van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap optreedt. Dit zijn de meest prominente:

  • Vaginale bloeding gepaard met ernstige buik- of bekkenpijn.
  • flauwvallen of zich erg duizelig voelen
  • schouder pijn
Previous post
Prikkelbare darmsyndroom en wanen: wat is de relatie?
Next post
De geboorte van het eerste kind uit een getransplanteerde baarmoeder