Richtige Ernährung

7 soorten voedsel die de genezing van botbreuken versnellen

Voedingsmiddelen die de genezing van botbreuken versnellen Het werkt om het lichaam te voorzien van het voedsel dat het nodig heeft om te herstellen van deze breuken. Het lijdt geen twijfel dat fracturen een vervelende aangelegenheid zijn, omdat de patiënt in die periode het gevoel heeft dat hij beperkt is en niet in staat is om de meeste dagelijkse taken uit te voeren, en goede voeding is wat het genezingsproces het meest versnelt, maar wat zijn deze Exacte voedingsmiddelen en wat maakt ze zo voordelig.

Voedingsmiddelen die het herstel van gebroken botten versnellen

Het is bekend dat goede voeding de snelste oplossing is voor botgenezing, maar welke voedingsmiddelen vervullen deze taak precies en welke voedingsstoffen spelen deze rol.

Calcium staat bekend om dit vermogen, maar wat het helpt van andere vitamines die werken om botten te versterken, dit is wat we als volgt in detail zullen laten zien:

1 Calciumrijk voedsel

Calcium voorkomt afzettingen die de botten aantasten, en we vinden het in een aantal voedingsmiddelen, waaronder de volgende:

 1. Zalm.
 2. Zuivel is de bekende bron van calcium bij mensen.
 3. Yoghurt alleen geeft het lichaam ongeveer 434 mg calcium, wat overeenkomt met 33% van de dagelijkse behoefte.
 4. Sesam, het bevat geen klein percentage calcium.
 5. Tahin is, omdat het gemaakt is van sesam, ook rijk aan calcium
 6. Vis versterkt de botten dankzij de interactie van calcium met vitamine D.
 7. Amandelmelk, dat is gefilterd water en gemalen amandelen.

Onder de andere voedingsmiddelen die calcium bevatten, zullen we uitleggen in de volgende tabel, vergezeld van het percentage calcium dat erin aanwezig is:

Hele amandelen 30% van de dagelijkse behoefte
sojaproducten 23% van wat het lichaam nodig heeft
sinaasappelsap 27% van de dagelijkse behoefte.
Mozzarella kaas 26% van de dagelijkse behoefte
Sardines 27% van de dagelijkse behoefte

Mis ook niet: een onderwerp over vers voedsel en hun voordelen in 10 regels

2 voedingsmiddelen die vitamine D bevatten

Voedingsmiddelen die de genezing van botbreuken versnellen

Het belang van vitamine D beperkt zich niet alleen tot het versterken van botten en tanden en het versterken van de auto-immuniteit in ons lichaam, maar het helpt ook om calcium te absorberen, en het staat onder voedingsdeskundigen bekend als de zonnevitamine omdat het lichaam het automatisch afscheidt wanneer we worden blootgesteld aan het, maar niet alleen de zon is de bron, maar je vindt het ook in de volgende voedingsmiddelen:

 • Levertraan is een van de rijkste van allemaal en voorziet het lichaam in 70% van zijn dagelijkse behoeften.
 • Zalm, naast zijn heerlijke smaak, maar slechts 70 gram ervan is voldoende om het lichaam te voorzien van een percentage tussen 50-110 van zijn behoeften.
 • Tonijn, aangezien één maaltijd voldoende is om het lichaam te voorzien van een zesde van zijn dagelijkse behoefte.
 • Sardines, een kwart van de behoefte van het lichaam komt van 70 gram ervan.
 • Eieren, waar 15% van de behoefte van ons lichaam binnen twee eieren zit, en als je ze niet apart wilt, kun je ze combineren met ander voedsel voor het ontbijt.
 • Verse melk, vooral die blikjes met voldoende van deze vitamine.
 • Boter heeft het minst geluk van allemaal.
 • Pure chocolade bevat zelfs een klein percentage vitamine D.

3 voedingsmiddelen die magnesium bevatten

Magnesiumbevattende voedingsmiddelen zijn niet alleen gunstig voor het genezen van breuken, maar ook belangrijk voor een betere gezondheid van het hart, het voorkomen van tremoren, convulsies, hoge bloeddruk of zelfs psychische stoornissen. Deze voedingsmiddelen zijn vertegenwoordigd in de volgende punten:

 • Noten zijn niet alleen rijk aan magnesium, maar ook aan enkele andere vitamines en mineralen, naast natuurlijke oliën die de gezondheid van het hart en de bloedvaten in stand houden.
 • Bananen bevatten een groot percentage van dit belangrijke element, samen met enkele andere vitamines die de gezondheid van het hart in stand houden.
 • Spinazie staat op de eerste plaats op de lijst van hart-gezonde bladgroenten en bevat weinig calorieën.
 • Peulvruchten zijn rijk aan aminozuren, vezels en vitamines, evenals sojabonen, linzen en kikkererwten.
 • Vis blijft bij ons op de lijst van voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium, naast calcium en vitamine D, en het is niet verstoken van gezonde vetzuren en vitamine B12. Over het algemeen behoudt het de kracht van het lichaam bij een groot aantal ziekten.

Mis ook niet: Namen van voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten

4 voedingsmiddelen rijk aan fosfor

Fosfor versterkt het lichaam en helpt het vitale taken uit te voeren en helpt het om gifstoffen kwijt te raken en gebroken en beschadigd weefsel te herstellen. Deze voedingsstof is te vinden in de volgende voedingsmiddelen:

 • Zeevruchten zijn de rijkste van allemaal, vooral weekdieren, en octopus is de rijkste onder hen, gevolgd door inktvis, heilbot, zalm en krab.
 • Kip en kalkoen, waarbij de hoeveelheid van één gerecht het equivalent van 300 mg fosfor bevat, wat meer dan 40% is van de dagelijkse behoefte aan dit element, en dat percentage is meer geconcentreerd in licht vlees dan in donker vlees, maar kookmethodes vaak invloed op de hoeveelheid fosfor, dus barbecue Hij is degene die er het meeste van bewaart.
 • Zuivelproducten, vooral als ze vetvrij zijn, aangezien één kopje 53% van de dagelijkse behoefte bevat.
 • Noten, vooral Braziliaanse noten, aangezien tweederde van iemands dagelijkse behoefte uit een halve kop komt, en dan komen cashewnoten, amandelen en pistachenoten, en ze omarmen fosfor, antioxidanten en eiwitten.
 • Volle granen, waar fosfor geconcentreerd is in de buitenste schil, dus zorg ervoor dat je het eet zonder te schillen. De meest prominente van deze granen is volkoren, gevolgd door haver, dan quinoa en rijst.
 • Peulvruchten zijn rijk aan fosfor, en hoewel dierlijke bronnen misschien populairder zijn, worden vegetarische bronnen gekenmerkt door lage calorieën, maar zijn linzen en bonen vergelijkbaar met zeeoesters?

5 voedingsmiddelen die zink bevatten

Dit mineraal, dat breuken kan laten genezen, verhoogt de vruchtbaarheid, versterkt de immuniteit van het lichaam en helpt bij de opbouw van eiwitten. Een tekort aan dit mineraal in het lichaam veroorzaakt zowel haaruitval als impotentie, maar u kunt dit voorkomen door de volgende voedingsmiddelen te eten:

 • Zeeschelpdieren, aangezien een ervan 5,5 mg bevat, wat overeenkomt met 50% van de dagelijkse behoefte, waardoor het de perfecte keuze is. Wat betreft calorieën, ze zijn erg laag.
 • Krab, die naast de botten ook de hartspier versterkt.
 • Vlees en gevogelte, want één kipfilet bevat 19% van de dagelijkse voedingswaarde.
 • Eieren bevatten ongeveer 5% van de dagelijkse behoefte.
 • Champignons en groenten zoals spinazie, broccoli en knoflook, en kool bevatten naast zink ook andere vitamines.

Mis ook niet: de namen van voedingsmiddelen die gunstig zijn voor haar en huid

6 voedingsmiddelen rijk aan vitamine A

Voedingsmiddelen die de genezing van botbreuken versnellen

Deze vitamine werkt om de immuniteit te versterken en infecties te bestrijden die gepaard gaan met fracturen. Je vindt het in verschillende voedingsmiddelen, waaronder:

 • Zoete aardappelen komen op de eerste plaats, omdat de hele gekookte vrucht 150% van de dagelijkse behoefte aan deze vitamine bevat.
 • Spinazie, je vindt 60% van de dagelijkse behoefte in een half kopje ervan.
 • Wortelen staan ​​vooral bekend om hun vermogen om het gezichtsvermogen te verbeteren, omdat ze een grote hoeveelheid vitamine A bevatten, aangezien een half kopje 50% van de dagelijkse behoefte bevat.
 • Lever, je krijgt 13% van de dagelijkse behoefte in slechts één plakje runderlever.
 • Pompoen, waarvan de kop die ervan wordt gekookt, 127% van de dagelijkse behoefte bevat, en de voordelen zijn niet alleen hiertoe beperkt, maar het bevat ook belangrijke vezels voor de gezondheid van het hart, evenals vitamine C.
 • Groene kool, dus een kopje ervan levert 80% van de hoeveelheid die het lichaam nodig heeft, en het verhoogt ook vitamine A en vitamine C.

Stadia van botgenezing

Wanneer een van de botten van het lichaam breekt, doorloopt het een lange reis van herstel totdat het zijn vermogen en gezondheid herwint om de gebruikelijke dagelijkse functies uit te voeren, en de herstelperiode varieert van persoon tot persoon afhankelijk van een aantal factoren, de waarvan de belangrijkste de voeding is die de botten helpt genezen, en deze stadia zijn als volgt:

1- De ontstekingsfase

De eerste fase van de herstelreis staat bekend als hematoomvorming. Na ongeveer 48 uur geven bloedvaten bloed af dat begint te stollen totdat zich een hematoom vormt.

Deze verstoringen in de bloedstroom leiden tot de dood van sommige cellen die de gebroken botten omringen, en de ontsteking eindigt na ongeveer een week in het stadium.

2- De reparatiefase

Dit stadium valt samen met het stadium van ontsteking, aangezien het begint vanaf de eerste dagen van de breuk en 2-3 weken aanhoudt. Gedurende deze periode werkt het lichaam aan het herstel van de weefsels rond het gebroken gebied, evenals het kraakbeen.

Zodat het weefsel als een brug is die de gebroken botten verbindt om geleidelijk in bot te veranderen, maar het blijft sponsachtig, en het voedsel dat de genezing van breuken versnelt, is de metgezel van dat stadium en ook zijn voorganger.

Mis ook niet: informatie over het dadel- en melkdieet om af te vallen

3e fase van botreconstructie

Het is de laatste fase van het genezingsproces waarin het sponsachtige bot verandert in een vast bot, en hoewel het buitenste deel soms een tijdje gezwollen blijft, verdwijnt het snel vanzelf.

Daarna kan de patiënt beginnen met het oefenen van dagelijkse taken en geleidelijk vertrouwen op de gebroken botten. Het verdient de voorkeur om röntgenfoto’s te maken om de genezing van fracturen te verzekeren, zodat ze niet overbelast raken terwijl ze nog niet hersteld zijn.

Het lijdt geen twijfel dat het moeilijk is om naar een persoon te kijken die aan breuken lijdt, maar het oplossen van dit dilemma is het leukste wat er is, namelijk het eten van gezond voedsel, dus profiteer van die periode en maak van gezond eten een manier van leven die het hele leven doorgaat.

Veel Gestelde Vragen

 • Wat is het nuttige voedsel voor gebroken botten?

  Voedingsmiddelen die calcium en ijzer bevatten.

 • Hoe snel genezen botten?

  Door gezond te eten.

 • Wat helpt bij het genezen van botbreuken?

  Rust en goede voeding.

Previous post
Knochen stärken durch Muskeltraining
Next post
Beinschmerzen sind nicht immer ein Fall für Orthopäden