Frauengesundheit

علامات ترهل الثدي – ويب طب

Verzakking van de borst Het is een veel voorkomende aandoening bij vrouwen, omdat de vorm en volheid van de borsten in de loop van de tijd veranderen als gevolg van verschillende factoren, maar wat zijn de tekenen van slappe borsten? Wat zijn de graden van borstverzakking? En wat zijn de redenen?

Tekenen van slappe borsten

Er zijn veel tekenen van verslapping van de borsten, en een van de meest prominente indicaties van verzakking van de borsten is de positie van de tepel, aangezien het normaal is dat de tepel zich boven de borstplooilijn bevindt, en daarom kan verzakking van de borsten worden afgeleid als de tepel bevindt zich op hetzelfde niveau of onder de borstplooilijn.

Andere tekenen van slappe borsten zijn:

 1. Verlies van borst volheid.
 2. Neerwaartse richting van de tepel.
 3. Verminderde borstomvang.

Gradaties van slappe borsten

Nadat u de tekenen van verslapping van de borsten kent, is het noodzakelijk om de mate van verslapping van de borsten te kennen, aangezien de ernst van verzakking van de borsten van vrouw tot vrouw verschilt, wat nuttig is bij het diagnosticeren van verzakking van de borsten bij vrouwen, de details zijn als volgt:

 • Eenvoudige verzakking van de borsten: Het is de eerste graad van verslapping van de borsten, waarbij de tepel zich op hetzelfde niveau bevindt als de borstplooilijn.
 • Matige verslapping van de borsten: Het is de tweede graad van borstverzakking, waarbij de tepel zich onder de borstplooilijn bevindt en het onderste borstweefsel onder de tepel hangt.
 • Geavanceerde borstverslapping: Het is de derde graad van borstverzakking, waarbij de tepel zich onder de borstplooi bevindt op het onderste punt van de borst.
 • Ernstige verslapping van de borsten: Het is de extreme mate van verslapping van de borsten, waarbij de tepel zich ver onder de borstplooilijn bevindt.

Oorzaken van slappe borsten

Er zijn veel oorzaken voor slappe borsten, waarvan de meest prominente zijn:

1. Oud worden

Naarmate de vrouw ouder wordt, rekken de ligamenten die het borstweefsel vormen uit en verliezen ze hun elasticiteit, waardoor de volheid van de borst afneemt. Menopauze bij de dames.

2. Het effect van de zwaartekracht

De zwaartekracht kan borstverzakking veroorzaken, en het effect van de zwaartekracht neemt toe bij borstverzakking met de toename van de borstomvang.

3. Gebrek aan goede borstondersteuning

De afwezigheid van borstondersteuning beïnvloedt de verandering in de vorm van de borst en het optreden van slappe borsten, dus het is noodzakelijk om een ​​ondersteunende beha te dragen om de borst omhoog te brengen en zijn vorm te behouden.

4. Roken

De kankerverwekkende stoffen in sigaretten kunnen ervoor zorgen dat verbindingen worden afgebroken elastine Gevonden in het lichaam en verantwoordelijk voor de elasticiteit van de huid.

5. Zonneschijn

Overmatige blootstelling aan de zon kan slappe borsten veroorzaken, aangezien UV-stralen huidbeschadiging en verlies van elasticiteit veroorzaken.

6. Gewichtstoename

Fluctuaties in gewicht kunnen borstrekking veroorzaken, dus het is belangrijk voor vrouwen om te proberen een gezond gewicht te behouden om ongewenste uitrekking van de huid in het borstgebied te voorkomen, wat kan leiden tot een slap uiterlijk.

Manieren om slappe borsten te voorkomen en te behandelen

Het is belangrijk om te weten dat de borst voornamelijk bestaat uit vet en ligamenten met een gebrek aan spierweefsel, dus borstverzakking kan niet worden behandeld met lichaamsbeweging, en de preventie- en behandelingsmethoden liggen voornamelijk in het vermijden van de bovengenoemde oorzaken van slappe borsten.

Een van de manieren om slappe borsten te voorkomen en te behandelen:

 1. Zorg voor een gezond gewicht.
 2. Draag tijdens het sporten een comfortabele, speciaal passende bh.
 3. Stoppen met roken.
 4. Oefeningen doen die gericht zijn op de spieren onder de borst, wat kan helpen de borst op te tillen.
 5. Volg een gezond, evenwichtig en rijk dieet met antioxidanten Met voldoende vocht drinken.
 6. gebruik zonnecreme Over het hele borstgebied en de omliggende huid.
 7. Plastische chirurgie ondergaan om de borsten op te tillen en slappe borsten te behandelen, er zijn veel cosmetische opties, dus het is noodzakelijk om een ​​arts te raadplegen en de juiste voor u te kiezen.
Previous post
Wieder Silvesterparty am Brandenburger Tor
Next post
Zwangerschapsvaccinatieschema – Web Medicine